Είτε είστε φανατικός των εορτών είτε λίγο σκρουτζ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, ακόμα κι αν φέτος δεν θα είναι σαν άλλες χρονιές. Κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες όπως το ψάξιμο για δώρα, το στόλισμα του σπιτιού και η προετοιμασία για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μερικών εργαζομένων. Είναι μια εποχή που ένα εύθυμο και γενναιόδωρο πνεύμα μπορεί να ξεχαστεί λόγο των οικονομικών πιέσεων του εποχιακού ανταγωνισμού. Η προώθηση ενός εορταστικού κλίματος και ​​η προώθηση λίγου παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου πνεύματος δεν είναι απλώς υπέροχη για την προσωπική μας ζωή, είναι επίσης καλή για τις επιχειρήσεις.

  • Ενισχύεται το ηθικό

Η τόνωση του ηθικού είναι πολύ σημαντική για όλους μας και ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες. Τα Χριστούγεννα ως επί το πλείστον τονώνουν το ηθικό. Μια μικρή αναγνώριση αυτού του εορταστικού κλίματος στη δουλειά βοηθά στην ενίσχυση του ηθικού ακόμη περισσότερο. Αν μία εταιρεία δεν κάνει τίποτα που αφορά τις γιορτές κινδυνεύει να χάσει το ενδιαφέρων των εργαζομένων της καθώς θα είναι αδρανείς και θα έχουν πεσμένη διάθεση.

 Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω της απώλειας ποιοτικού οικογενειακού χρόνου λόγω του αυξημένου εργασιακού χρόνου που απαιτούν οι γιορτές. Μια συλλογική χριστουγεννιάτικη λίστα τραγουδιών ή ένα Secret Santa μπορεί να κάνει την διαφορά. Έτσι διασφαλίζεται εύκολα το ανυψωμένο ηθικό τον εργοδοτούμενων!

Τα Χριστούγεννα έρχονται χέρι-χέρι με το νέο έτος, οπότε σκεφτείτε το εργασιακό κίνητρο που θέλετε να προσφέρετε στο προσωπικό σας. Αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να είναι χρηματικό. Θα μπορούσε να είναι κάτι πιο προσωπικό. Δείξτε στο προσωπικό σας ότι νοιάζεστε γιορτάζοντας τη χρονιά με επιτυχία. Τα Χριστούγεννα και το νέο έτος προσφέρουν στους ηγέτες των εταιρικών οργανισμών την τέλεια ευκαιρία να επαινούν και να επιβραβεύουν το προσωπικό τους. 

  • Αυξημένη Παραγωγικότητα

Το ηθικό του προσωπικού και η παραγωγικότητα πάνε μαζί. Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή του χρόνου που αντιμετωπίζει πτώση στα επίπεδα παραγωγικότητας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο απασχολούμενο προσωπικό και στον ενθουσιασμό γύρω από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ενισχύοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων τονώνεται το ηθικό των εργαζομένων. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο χαρούμενο ανθρώπινο δυναμικό και να έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγικότητα. 

  • Θετική εταιρική κουλτούρα

Η εταιρική κουλτούρα είναι μία φράση που συχνά ερμηνεύεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η ανάπτυξη της κουλτούρας σας σε κάτι ουσιαστικό θα μπορούσε να ξεκινήσει με τη θετικότητα και τη γενναιοδωρία που έρχεται μαζί με τις γιορτές. Η διάδοση του πνεύματος των Χριστουγέννων δείχνει ότι νοιάζεστε για την ευημερία των εργαζομένων σας. Επίσης αυτή η θετική εταιρική κουλτούρα θα βοηθήσει στην απόκτηση νέων ταλέντων. Εάν στους εργαζομένους της εταιρείας σας αρέσει να εργάζονται για εσάς, τότε θα είστε μία πιο ελκυστική προοπτική για τους μελλοντικούς σας υποψήφιους.

  • Προωθήστε την επικοινωνία και τη φιλία

Η δημιουργία μιας φιλικής ατμόσφαιρας στον χώρο εργασίας σας τα Χριστούγεννα μέσω ενός Secret Santa, Χριστουγεννιάτικου e-Party, Christmas Jumper Day ή κάτι παρόμοιο, τουλάχιστον, θα εμπνεύσει συζήτηση. Αυτό μπορεί να δώσει στο νεότερο προσωπικό την ευκαιρία να εναρμονιστεί  καλύτερα ως μέρος της ομάδας. Επίσης θα δώσει την ευκαιρία στα ανώτερα στελέχη να δεθούν με τις ομάδες τους και μπορεί γενικά να έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα εργασίας σας να έρθει πιο κοντά. 

Βεβαιωθείτε ότι μεταδίδετε ένα γνήσιο χριστουγεννιάτικο πνεύμα στην ομάδα σας. Θα δείξει μια ανθρώπινη πλευρά στον οργανισμό σας και θα δημιουργήσει ένα πιο χαρούμενο, πιο παραγωγικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι θα είναι, με τη σειρά τους, πιο πρόθυμοι να δώσουν πίσω στην επιχείρηση.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager