Μερικά από τα καλύτερα πράγματα για την περίοδο των διακοπών είναι οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Κάντε τη σεζόν πιο αξέχαστη στο γραφείο δημιουργώντας μια ζεστή, διασκεδαστική ατμόσφαιρα για να βοηθήσετε όλους να απολαύσουν τις διακοπές. 

Έχουμε συμπεριλάβει τα 10 πιο αγαπημένα διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα πράγματα της ομάδας μας στη δουλειά, τις παραδόσεις των διακοπών στο γραφείο και τις εκδηλώσεις που ίσως να φέρουν επιπλέον χαρά στον εργασιακό μας χώρο αυτά τα Χριστούγεννα.

  1. Το να δίνεις είναι μια κλασική χριστουγεννιάτικη παράδοση

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από το να ανταποδίδουμε και η περίοδος των γιορτών είναι η τέλεια στιγμή για να συνδυάσετε πόρους και να βοηθήσετε άτομα που έχουν ανάγκη. Δημιουργήστε μια δημοσκόπηση για να ψηφίσουν οι συνάδελφοί σας την αγαπημένη τους φιλανθρωπική οργάνωση και δώστε μια δωρεά εκ μέρους της εταιρείας σε αυτόν με τις περισσότερες ψήφους.

Οι χρηματικές δωρεές είναι υπέροχες, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ανταποδώσετε. Προγραμματίστε διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες ομαδικές δραστηριότητες, όπως να αφιερώσετε μια μέρα για να προσφέρετε εθελοντική εργασία σε ένα τοπικό καταφύγιο αστέγων ή να φέρετε κονσέρβες σε ένα ντουλάπι τροφίμων. Βρείτε κάτι για το οποίο η ομάδα σας είναι παθιασμένη και μετατρέψτε το σε μια παράδοση διακοπών που θα απολαμβάνουν όλοι για τα επόμενα χρόνια.

Ανεξάρτητα από τα διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα πράγματα που κάνετε στο χώρο εργασίας σας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να περάσετε χρόνο μαζί και να δημιουργήσετε μια κουλτούρα στην οποία όλοι θα απολαμβάνουν να είναι μέρος.

  1. Χριστουγεννιάτικο Πάρτι

Είτε είναι κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας είτε το βράδυ του Σαββάτου, ολόκληρη η εταιρεία θα απολαύσει διασκεδαστικές δραστηριότητες διακοπών ενώ θα κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά για κοινωνικοποίηση. 

Φτιάξτε ένα γεύμα ή λιχουδιές, δώστε μερικά ποτά και προγραμματίστε μερικά παιχνίδια γραφείου ή διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες ομαδικές δραστηριότητες για να ξεκινήσετε πραγματικά το πάρτι. Τα γιορτινά πάρτι θα φτιάξουν μια υπέροχη παράδοση για την ομάδα σας και οι καλεσμένοι τους θα ανυπομονούν για αυτά κάθε χρόνο.

  1. Secret Santa

Αν ψάχνετε για διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα πράγματα να κάνετε στη δουλειά, η ανταλλαγή δώρων secret santa είναι μια γνωστή και κλασική επιλογή για το γραφείο. Είτε πρόκειται για ένα ανόητο δώρο είτε για κάτι που ξέρετε ότι θα λατρέψουν όλοι, αυτή η παράδοση είναι μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ομαδικές δραστηριότητες για όλους στο γραφείο σας.

  1. Toy Drive 

Διαδώστε το κέφι των γιορτών της παρέας σας συμμετέχοντας σε μια παραδοσιακή διοργάνωση παράδοσης παιχνιδιών για παιδιά και οικογένειες που είναι λιγότερο τυχεροί στην κοινότητά σας. Ακόμη και μικρές δωρεές θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό όσους έχουν ανάγκη αυτή την εποχή του χρόνου. Οι παραδόσεις των γιορτών, όπως τα Toy Drives, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανταποδώσετε την κοινότητά σας ενώ συγκεντρώνεστε ως ομάδα για καλό σκοπό. 

  1. Διαγωνισμός Ugly Sweater

Ο διαγωνισμός άσχημου πουλόβερ είναι μια δημοφιλής και διαχρονική χριστουγεννιάτικη παράδοση που δίνει σε όλους την ευκαιρία να βγάλουν το αγαπημένο τους φρικτό σπιτικό πουλόβερ. Αυτή η εορταστική και διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη παράδοση θα εμπνεύσει τη δημιουργικότητα και είναι μια δικαιολογία για μια μέρα casual ντυσίματος! Συλλέξτε ψήφους για μια ευκαιρία να κερδίσετε ένα μοναδικό έπαθλο και ακόμη και τα πιο εσωστρεφή μέλη της ομάδας θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διασκεδαστική εποχική δραστηριότητα γραφείου.

  1.  Αναπολήστε τη χρονιά

Μια αγαπημένη παράδοση στο γραφείο μπορεί να είναι το βίντεο «Έτος σε ανασκόπηση». Δώστε την ευκαιρία στον βιντεογκούρου του γραφείου σας να λάμψει, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συγκεντρώσει τις αγαπημένες φωτογραφίες, αποσπάσματα και βίντεο κλιπ της εταιρείας σας σε μια ταινία μικρού μήκους. Τα μέλη της ομάδας θα ενθουσιαστούν να σκεφτούν τη χρονιά και να απολαύσουν μερικά γέλια στην πορεία.

  1. Ομαδικές έξοδοι ή διασκεδαστικές δραστηριότητες γραφείου

Τίποτα δεν λέει χριστουγεννιάτικη διασκέδαση όπως μια ομαδική έξοδος. Είτε σχεδιάζετε κάτι εκ των προτέρων είτε αποφασίσετε να είστε αυθόρμητοι, προσκαλέστε τους συναδέλφους σας για μεσημεριανό γεύμα σε ένα νέο μοντέρνο εστιατόριο ή σε ένα αγαπημένο τοπικό στέκι της εταιρείας.

Η περίοδος των γιορτών είναι η τέλεια στιγμή για να προγραμματίσετε ένα απόγευμα με διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες ομαδικής συγκρότησης, όπως παζλ στην καφετέρια, μια ζεστή σοκολάτα με εποχιακές γαρνιτούρες και κινηματογραφικές ημέρες.

  1. Χριστουγεννιάτικα δώρα από τη διοίκηση

Από μια νέα κούπα καφέ μέχρι το πιο πρόσφατο Smart Watch, κάθε δώρο εκτιμάται, μεγάλο ή μικρό. Είναι ένας τρόπος να αποδεικνύεται στο προσωπικό το πόσο πραγματικά εκτιμάται η δουλειά που γίνεται αλλά και το πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά τους στην επιτυχία της εταιρείας. 

  1. Γιορτινές κάρτες 

Δεν χρειάζεται κάθε παράδοση διακοπών να είναι υπερβολική. Μας αρέσει να συνδεόμαστε με πελάτες στέλνοντας μια απλή χειρόγραφη κάρτα διακοπών. Όχι μόνο είναι διασκεδαστικό για την ομάδα μας να αναπολεί τα εκπληκτικά έργα και την πρόοδο που έχουμε σημειώσει κατά τη διάρκεια του έτους, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερώσουμε τους πελάτες μας ότι τους ευχαριστούμε και να τους ευχηθούμε καλές γιορτές.

  1. Στολισμός Γραφείου 

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά μέρη των Χριστουγέννων είναι η τοποθέτηση των διακοσμήσεων. Ας το παραδεχτούμε, είναι δύσκολο να μην έχεις έστω και λίγο εορταστικό πνεύμα όταν όλος ο χώρος είναι στολισμένος με φωτάκια, στολίδια, χριστουγεννιάτικες κάλτσες και καπέλα, και φυσικά, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Θα εκπλαγείτε με το πώς μια μικρή διακόσμηση εδώ και εκεί μπορεί να κάνει τους συναδέλφους να αισθάνονται ενθουσιασμένοι για τις διακοπές, ακόμα κι αν πρέπει να τις περάσουν στο γραφείο. Έτσι, αν θέλετε να ενθαρρύνετε τη χριστουγεννιάτικη διασκέδαση στη δουλειά, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι μια καλή αρχή.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τη διακόσμηση ακόμα πιο διασκεδαστική είναι να συμμετέχετε όλη η ομάδα και να ορίσετε μια ημερομηνία και ώρα για να τοποθετήσετε τα διακοσμητικά. Αυτό θα δείξει στους συναδέλφους σας ότι τους εκτιμάτε και θέλετε να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία τα Χριστούγεννα.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager