Όταν σκέφτεστε να ξεκινήσετε την καριέρα σας ή να την αλλάξετε, υπάρχουν διάφοροι σημαντικοί παράγοντες όπως τις δεξιότητες και τα προσόντα, ή εκπαίδευση που θα πρέπει να ξεκινήσετε και – ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία για πολλούς – ο μισθός. Ωστόσο, ενώ εξετάζετε όλα αυτά τα πολύ σημαντικά στοιχεία, μην ξεχνάτε το μέλλον. Μια αναπτυξιακή καριέρα είναι αυτή που θα λειτουργήσει για εσάς σε 5, 10, 15 χρόνια.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα ανά το παγκόσμιο, με ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το μέσο όρο για την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με το U.S. Bureau of Labor Statistics.

Διερμηνείς / Μεταφραστές

Οι εργασίες των επιχειρήσεων είναι όλο και πιο παγκόσμιες αυτές τις μέρες και καθώς οι εταιρείες αγκαλιάζουν αυτή την τάση, οι άνθρωποι που μπορούν να τους βοηθήσουν να πλοηγηθούν σε αυτά τα διεθνή ύδατα θα έχουν μεγάλη ζήτηση. Είναι επίσης μια καριέρα με ευελιξία – μπορεί να εργάζεστε αυτοπροσώπως μεταφράζοντας απευθείας αυτό που λένε οι άνθρωποι, αλλά θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει τη μετάφραση γραπτών εγγράφων.

Τι θα χρειαστείτε: Ευχέρεια σε πολλές γλώσσες, ισχυρές δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας και πτυχίο.

Δυνατότητα ανάπτυξης: 29% έως το 2024

Εκτιμητές

Οι εκτιμητές εκτιμούν το κόστος για αγαθά ή υπηρεσίες, αλλά χρησιμοποιούν επίσης τις δεξιότητές τους για να αναλύσουν δεδομένα και να καθορίσουν τη συνολική επένδυση χρόνου, χρήματος και πόρων σε ένα έργο. Εξυπηρετούν ουσιαστικό ρόλο στον προγραμματισμό έργων. Οι εκτιμητές κόστους ειδικεύονται συνήθως σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία, όπως η κατασκευή.

Τι θα χρειαστείτε: Μαθηματικά / οικονομικές δεξιότητες, ερευνητικές δεξιότητες, αναλυτικές δεξιότητες και πτυχίο σε ένα πεδίο όπως τα μαθηματικά ή το management.

Δυνατότητα ανάπτυξης: 9% έως το 2024

Τεχνικοί Φαρμακείων

Από όλα τα πεδία ανάπτυξης τα επόμενα 10 χρόνια, ίσως κανένα δεν κινείται τόσο γρήγορα όσο η φροντίδα υγείας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό  – μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και ευεξία και μείωση της συνολικής υγείας – αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι αν βρείτε μια σταδιοδρομία σε αυτό τον κλάδο, είναι ένα ασφαλές στοίχημα για το μέλλον. Οι τεχνικοί φαρμακείων λειτουργούν στο πίσω μέρος της φροντίδας υγείας, συνεργάζονται με φαρμακοποιούς για να παρέχουν φάρμακα ακριβώς όπως συνταγογραφείται από γιατρούς και με ασθενείς για να διασφαλίσουν ότι παίρνουν τα φάρμακα σωστά και με ασφάλεια.

Τι θα χρειαστείτε: Οργανωτικές δεξιότητες, γνώσεις γενικής επιστήμης, εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια και πτυχίο ή ολοκλήρωση προγράμματος τεχνικού φαρμακείου.

Δυνατότητα ανάπτυξης: 9% έως το 2024 

Αναλυτές

Οι άνθρωποι που μπορούν να διαβάσουν τα δεδομένα και να τα μετατρέψουν σε στρατηγικές πωλήσεων ή μάρκετινγκ είναι (και θα είναι) σίγουρα περιζήτητοι, καθώς οι εταιρείες θέλουν να αξιοποιούν τα ολοένα αυξανόμενα ποσά δεδομένων των πελατών / αγοράς και να τα μετατρέπουν σε καλύτερα προϊόντα ή περισσότερους πελάτες. Οι αναλυτές παίρνουν πληροφορίες σχετικά με μια βάση καταναλωτών ή πωλήσεις και τις αξιοποιούν αναλόγως.

Τι θα χρειαστείτε: Μαθηματικά / οικονομικές δεξιότητες, ισχυρές αναλυτικές δεξιότητες και πτυχίο (αν και οι προχωρημένες θέσεις ενδέχεται να απαιτούν μεταπτυχιακό).

Δυνατότητα ανάπτυξης: 19% έως το 2024

Βιοϊατρικοί Μηχανικοί

Οι Βιοϊατρικοί Μηχανικοί συνδυάζουν δύο πραγματικά “καυτές” σταδιοδρομίες, αυτές της τεχνολογίας και της υγείας. Σχεδιάζουν και δημιουργούν τα εργαλεία, τον εξοπλισμό, τις συσκευές, τα συστήματα υπολογιστών και το λογισμικό που χρησιμοποιούνται στην φροντίδα υγείας. Μπορούν να εργαστούν σε περιβάλλον ακαδημαϊκής έρευνας, στον ιδιωτικό τομέα ή σε κυβερνητικές θέσεις.

Τι θα χρειαστείτε: Ένα ισχυρό υπόβαθρο τόσο στη μηχανολογία όσο και στις βιολογικές επιστήμες, τις τεχνολογικές δεξιότητες και το πτυχίο ή μεταπτυχιακό στη βιοϊατρική μηχανολογια ή τη βιομηχανική.

Δυνατότητα ανάπτυξης: 23% έως το 2024

Μερικές ταχέως αναπτυσσόμενες σταδιοδρομίες που αξίζει να αναφερθούν:

1) Ηλιακοί φωτοβολταϊκοί εγκαταστάτες

Προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης: 105%

2) Τεχνικοί ανεμογεννητριών

Προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης: 96%

3) Νοσηλευτές

Προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης: 36%

4) Προγραμματιστές λογισμικού

Προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης: 31%

5) Μαθηματικοί

Προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης: 30%

6) Αναλυτές ασφάλειας πληροφοριών

Προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης: 28%

Δημοσιεύθηκε από admin