Όλοι θα θέλαμε να είχαμε φανταστικά αφεντικά που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε, θα μας κάνουν να νιώθουμε πολύτιμοι και που θα είναι απλώς υπέροχοι άνθρωποι.

Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ακόμα όμως και αν το άτομο για το οποίο εργάζεστε έχει πρόβλημα διαχείρισης θυμού, ευνοεί συγκεκριμένα άτομα ή απλά δεν είναι πολύ ικανό, εσείς πρέπει να αξιοποιήσετε οσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση.

Για να βοηθήσουμε, έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες συμβουλές για την αντιμετώπιση ενός ‘δύσκολου’ αφεντικού. Δοκιμάστε μία ή περισσότερες από αυτές τις συμβουλές για να βρείτε κάποιο κοινό έδαφος με το αφεντικό σας!

Προσδιορίστε το κίνητρο του αφεντικού σας

Όσο καλύτερα καταλάβετε τι κάνει το αφεντικό σας και γιατί, τόσο καλύτερα θα είστε σε θέση να αποδώσετε αποτελέσματα και να διαχειριστείτε τις προσδοκίες τους. Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στα παπούτσια τους και να δείτε τον κόσμο και την εργασία σας, όπως αυτοί. Όταν ξέρετε τι οδηγεί το αφεντικό σας, θα μπορείτε να πλαισιώσετε τις απόψεις σας και να χρησιμοποιήσετε την επικοινωνία με τρόπους που ταιριάζουν με τις βασικές αξίες, τις ανησυχίες και τις προτεραιότητές τους.

Επίσης, με το να καταλάβετε γιατί το αφεντικό σας κάνει ή νοιάζεται για ορισμένα πράγματα, μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για το στυλ διαχείρισης του.

Μην το αφήσετε να επηρεάσει την δουλεία σας

Ποτέ μην αφήνετε την κακή συμπεριφορά του αφεντικού σας να αποτελεί δικαιολογία για τη δική σας. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα να χαλαρώνουν, να χάνουν το ενδιαφέρον τους ή να σταματήσουν να αποδίδουν καλά λόγω του κακού αφεντικού τους. Μην το κάνετε. Κρατήστε το μυαλό σας επικεντρωμένο στην κορυφαία απόδοση, μείνετε αισιόδοξοι και δεσμευμένοι. Στην πραγματικότητα ο χειρισμός ενός δύσκολου αφεντικού μπορεί να σας ξεχωρίσει. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος παρακολουθεί ή ακούει, αλλά να είστε βέβαιοι, οι άνθρωποι που μπορούν να σας δώσουν μελλοντικές ευκαιρίες κάνουν ακριβώς αυτό!

Υποστηρίξτε την επιτυχία τους

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται αντίθετο να υποστηρίξετε ένα κακό αφεντικό για να γίνει πιο επιτυχημένο, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να κερδίσετε κάνοντάς τον να φαίνεται κακός ή διευκολύνοντας την αποτυχία του. Η αποκάλυψη της ανικανότητας του θα επιδεινώσει τη δική σας δυστυχία και μπορεί ακόμη και να βλάψει τη φήμη σας.

Κάνοντας ό, τι μπορείτε για να βοηθήσετε το αφεντικό σας να πετύχει, βάζετε τον εαυτό σας σε σταθερά θεμέλια για την δική σας επιτυχία. Μπορεί να μην είναι άμεση ανταμοιβή, αλλά μακροπρόθεσμα δεν θα χάσετε βοηθώντας τους άλλους.

Να είστε προληπτικοί

Φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε ένα κακό αφεντικό είναι να μην έχετε ένα. Έτσι, όταν θα θέλετε να μετακινηθείτε σε κάποια άλλη εταιρεία, επενδύστε λίγο χρόνο για να αποκτήσετε μια αίσθηση της κουλτούρας και της ηγεσίας της εταιρείας και του τμήματος στο οποίο θα ανήκετε. Μερικές φορές στην απελπισία μας να ξεφύγουμε από ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας, δεν λαμβάνουμε υπόψη τα προειδοποιητικά σημάδια ότι η νέα δουλειά που αναλαμβάνουμε θα είναι χειρότερη. Η επένδυση μερικών ωρών εκ των προτέρων θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει μερικά χρόνια απογοήτευσης.

Εάν μετακινείστε εσωτερικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνα σας νωρίτερα για να αποκτήσετε μια αίσθηση τόσο του περιβάλλοντος εντός της ομάδας στην οποία ενδέχεται να μετακινηθείτε όσο και αυτών που τη δημιουργούν. 

Δημοσιεύθηκε από admin