Τα Starbucks λειτουργούν στην Κύπρο από το 2003 όπου αγκαλιάστηκαν ευρύτερα από το κοινό και σήμερα αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους τους λάτρεις του καφέ. Με τον κύριο Ιωάννη Παπαθεοχάρους, District

Manager στα Starbucks, συζητήσαμε σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, για την εργασιακή κουλτούρα, την εκπαίδευση, τις ευκαιρίες ανέλιξης των εργαζομένων στα Starbucks και πολλά άλλα.

  1. Λίγα λόγια για τα Starbucks; Ποιες είναι οι αξίες, ο στόχος και το όραμα της εταιρείας;

Τα Starbucks είναι παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του καφέ με πάνω από 30,000 καταστήματα σε περισσότερες από 80 χώρες. Οι αξίες μας περιλαμβάνουν τη δέσμευσή μας για ποιότητα στην εξυπηρέτηση, φέρνοντας πάντα το καλύτερο μας αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον πελάτη μια εμπειρία υψηλής ποιότητας, που συνδυάζει την τέχνη του καφέ με τον πολιτισμό και τη φιλοξενία. Το όραμά μας είναι να καλλιεργήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες για την ανθρώπινη σύνδεση, μέσα από κάθε κούπα, σε κάθε συζήτηση, σε κάθε κοινότητα.

  1. Τι κάνει την εταιρεία σας να ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο industry; Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Στα Starbucks πρωταρχικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε ροφήματα εξαιρετικής ποιότητας, σ’ ένα φιλόξενο περιβάλλον για όλους. Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι η διαρκής προσήλωσή μας στην ποιότητα, η καινοτομία στα προϊόντα μας και η διαρκής αναζήτηση νέων τρόπων να προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες μας.

  1. Ποιο είναι το culture (εργασιακή κουλτούρα)στα Starbucks; Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα;

Η εργασιακή κουλτούρα στα Starbucks είναι «ανοιχτή» και φιλική, μια κουλτούρα που καλλιεργεί το περιβάλλον εργασίας. Η καθημερινότητα μας περιλαμβάνει την προετοιμασία των προϊόντων, την εξυπηρέτηση των πελατών με φιλοξενία και χαμόγελο, και την αλληλεπίδραση με τους partners μας διασφαλίζοντας έτσι την λειτουργική υπεροχή στα καταστήματα μας.

  1. Τι μπορεί να περιμένει ένας νέος υπάλληλος από την εταιρεία; (για παράδειγμα training, support, guidance, κτλ)

Ένας νέος partner μπορεί να περιμένει από την εταιρεία μας πλήρη εκπαίδευση σχετικά με τις αρμοδιότητές του, την ποιότητα του προϊόντος και την εξυπηρέτηση των πελατών. Επίσης, παρέχουμε στήριξη, καθοδήγηση και ευκαιρίες ανάπτυξης σε κάθε στάδιο της καριέρας τους στην εταιρεία.

  1. Ποιες είναι οι ευκαιρίες ανέλιξης στην εταιρεία σας; (Για παράδειγμα ποια τμήματα υπάρχουν και ποιες θέσεις σε κάθε τμήμα, πως μπορεί κάποιος να ανελιχθεί, κτλ)

Οι ευκαιρίες ανέλιξης στην εταιρεία μας περιλαμβάνουν θέσεις όπως shift supervisor, assistant store manager και store manager. Η προαγωγή συνήθως βασίζεται στην απόδοση, τις δεξιότητες και την αφοσίωση του εκάστοτε partner.

  1. Ποιες είναι οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην εταιρεία σας αυτή τη στιγμή;

Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε καταστήματος και την περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εργοδότησης ή να επικοινωνήσετε με κάποιο από τα καταστήματα μας.

  1. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ατόμων που ψάχνετε; Ποια προσόντα πρέπει να έχει ένα άτομο για να εργαστεί και να πετύχει στα Starbucks;

Ψάχνουμε ενθουσιώδεις ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με πελατοκεντρική προσέγγιση, που να αγαπούν τον καφέ και να έχουν επικοινωνιακές δεξιότητες, ενισχύοντας την πιστοποίηση μας ως «Great Place to Work».

  1. Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον;

Τα σχέδια μας για το μέλλον περιλαμβάνουν τη συνεχή επέκταση των δραστηριοτήτων μας, τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας, καθώς και τη διαρκή δέσμευση μας για κοινωνική ευθύνη και βιωσιμότητα μέσα από κάθε δράση.

  1. Κάποιο καταληκτικό σχόλιο; Κάτι που θέλετε να πείτε στους υποψηφίους ή/και κάτι για το οποίο θα θέλατε να μιλήσετε και νιώθετε ότι δεν έχει αναφερθεί;

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποψηφίους partners για το ενδιαφέρον προς την εταιρεία μας. Σας προσκαλούμε να ενταχθείτε στην οικογένεια των Starbucks και να μοιραστείτε την αγάπη μας για τον καφέ.

Δημοσιεύθηκε από Christos Constantinou