ROYAL HALL, ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 15:00 – 19:00


Ανακαλύψτε τις 10 Φιναλίστ Ομάδες και δείτε τις ιδέες τους επί σκηνής

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο τελικό διαγωνισμό και την τελετή
βράβευσης του Ετήσιου Διαγωνισμού για την Επιχείρηση της Χρονιάς 2024 που διοργανώνεται για 11 η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό Junior Achievement Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 και ώρα 15:00-19:00 στο Royall Hall στη Λευκωσία.


Στην εκδήλωση, οι δέκα φιναλίστ μαθητικές εταιρείες, από τις 44 που προχώρησαν στο πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση», θα παρουσιάσουν δημόσια σε εξειδικευμένη κριτική επιτροπή τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες. Στόχος τους είναι να διεκδικήσουν τον τίτλο για την Επιχείρηση της Χρονιάς 2024 ο οποίος τους στέλνει αυτόματα στην Κατάνια, στη Σικελία τον Ιούλιο 2024 για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο GEN-E, τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Ευρώπης.


Εκτός από τον βασικό τίτλο για την «Επιχείρηση της Χρονιάς 2024» και τους τίτλους για τις δεύτερη και τρίτη θέση, στους μαθητές/τριες – επιχειρηματίες θα απονεμηθούν ειδικά βραβεία όπως καλύτερη καινοτόμα ιδέα, καλύτερη επικοινωνιακή στρατηγική, κοινωνική ευθύνη, υψηλότερες πωλήσεις, καλύτερο λογότυπο, καλύτερο βίντεο αλλά και καλύτερη τελική ετήσια έκθεση.


Οι μαθητικές εταιρείες δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση» που εφαρμόζεται στα Δημόσια και Ιδιωτικά Λύκεια της Κύπρου. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να ανακαλύψουν στην πράξη πώς λειτουργεί μια επιχείρηση, να κατανοήσουν πώς αναπτύσσεται και υλοποιείται μια επιχειρηματική ιδέα, από το στάδιο της αρχικής σύλληψης μέχρι τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους νέους και τις νέες με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας, για την ανάπτυξη της δικής τους επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενικότερα για την επιτυχή τους σταδιοδρομία τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από:

  • Στρατηγικός Συνεργάτης: PwC Κύπρου
  • Εταίροι: MetLife, ECOMMBX
  • Υποστηρικτές: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου &
  • Βιομηχανίας, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
  • Θεσμικός Συνεργάτης: Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας
  • Χορηγός Επικοινωνίας: Mix FM

Ο οργανισμός JA Κύπρου (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, και έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές και οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager