Όσον αφορά την καριέρα σας, μερικές φορές αισθάνεστε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε όλες τις συμβουλές που μπορείτε να πάρετε. Από την επιλογή της ‘σωστής’ καριέρας έως στο πώς θα διακριθείτε σε αυτή, σίγουρα υπάρχουν πολλά tips που μπορούν να βοηθήσουν.

Στην Ergodotisi παραθέτουμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές, για οποιοδήποτε στάδιο καριέρας κι αν βρίσκεστε. Πάμε να τις δούμε!

Κάντε κάτι που σας αρέσει

Όταν απολαμβάνετε αυτό που κάνετε, είστε πιο αποτελεσματικοί. Αν περνάτε καλά με τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε και εάν αγαπάτε αυτό που κάνετε, ο χρόνος περνάει αβίαστα. Δεν θα σας φαίνεται σαν δουλειά και θα είστε διατεθειμένοι να κάνετε το επιπλέον βήμα. Μερικές φορές χρειάζεται χρόνος για να βρείτε την ‘τέλεια’ δουλειά για εσάς, αλλά αξίζει τον κόπο.

Να είστε περίεργοι και να κάνετε ερωτήσεις

Ανεξάρτητα από το σε ποιό στάδιο της καριέρας σας βρίσκεστε, είτε ψάχνετε για την πρώτη σας δουλειά είτε έχετε πολυετή εμπειρία, είναι σημαντικό να μην σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε. Να είστε περίεργοι και να κάνετε ερωτήσεις.

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πως θα φανούν χαζοί ή ακατάλληλοι για τη δουλειά, αλλά ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες κάνουν συνεχώς ερωτήσεις για να βοηθήσουν και να ενημερώσουν τους υπαλλήλους τους, να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους και να τους αναπτύξουν.

Μην φοβάστε να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα

Πάντα να λέτε “ναι” σε πράγματα που δεν νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε. Είτε σας ανέθεσαν ένα νέο έργο στη δουλειά, είτε πρέπει να μάθετε μια νέα δεξιότητα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανεβείτε γρήγορα ή να προωθήσετε την καριέρα σας είναι να λέτε “ναι” στα tasks που σας τρομάζουν.

Δεν είναι ότι δεν πρέπει να φοβάστε να κάνετε αυτά τα πράγματα αλλά να φοβάστε και να τα κάνετε ούτως ή άλλως.

Αντιμετωπίστε τους ανθρώπους καλά

Οι προσωπικές συνδέσεις και η δικτύωση θα προωθήσουν την καριέρα σας σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το πόσο εξειδικευμένοι είστε, κανείς δεν θα θέλει να δουλέψει με εσάς αν είστε… κακότροποι! Δουλέψτε τις κοινωνικές σας δεξιότητες όσο θα δουλεύατε τις άλλες δεξιότητές σας, είναι εξίσου σημαντικές.

Δημιουργήστε καλές σχέσεις με όλους όσους εργάζεστε ή συναντάτε καθώς ποτέ δεν γνωρίζετε ποιος μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε στην καριέρα σας.

Να ζητάτε όταν πρέπει και να κάνετε ό, τι λέτε ότι θα κάνετε

Πάντα να ζητάτε όταν πρέπει να ζητήσετε. Ακόμα και αν δεν πάρετε αυτό ακριβώς αυτό που θέλετε ή θεωρείτε ότι δικαιούστε, συχνά θα καταλήξετε να έχετε κάτι περισσότερο από πριν.

Επίσης, κάντε ό, τι λέτε ότι πρόκειται να κάνετε. Το να είστε αξιόπιστοι είναι θεμελιώδες για την εμπιστοσύνης σας με τους άλλους. Η δουλειά έχει να κάνει με τις σχέσεις, και χωρίς εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει σχέση. Εάν διαμορφώσετε αυτήν τη συμπεριφορά, θα διαπιστώσετε ότι θα προσελκύσετε άτομα που θα μπορείτε να βασιστείτε σε αυτούς.

Δημοσιεύθηκε από admin