Αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται είτε άσχημα είτε περίεργα όταν το Σαββατοκύριακο τελειώνει. Όσο δύσκολη και να φαντάζει η επιστροφή στη δουλειά, με το σωστό κίνητρο και την σωστή νοοτροπία ωστόσο, ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει την εβδομάδα του δυναμικά!

Δοκιμάστε τις πιο κάτω συμβουλές για να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας με πιο όμορφο τρόπο.

Προγραμματίστε τη Δευτέρα σας από την Παρασκευή

Το τέλος της εβδομάδας μπορεί να είναι αιτία να γιορτάσετε, αλλά μην το κάνετε επίσημο έως ότου γράψετε μια λίστα υποχρεώσεων για τη Δευτέρα. Όλα όσα πρέπει να ολοκληρώσετε την επόμενη εβδομάδα θα είναι στο μυαλό σας, οπότε είναι λογικό να τα καταγράψετε αυτή τη στιγμή για να μην τα ξεχάσετε μέχρι την Δευτέρα. Με αυτή τη λίστα να σας περιμένει τη Δευτέρα, μπορεί να είστε πιο παραγωγικοί και να έχετε καλύτερη συγκέντρωση.

Φορέστε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε καλά

Τις Δευτέρες να φοράτε το αγαπημένο σας ρούχο ή κάτι καινούριο. Υπάρχει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ του πώς αισθάνεστε και του τρόπου που παρουσιάζεστε, οπότε εάν νιώθετε όμορφα, θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και θα αλλάξει τη διάθεσή σας.

Διαλέξτε τα ρούχα σας το προηγούμενο βράδυ, ώστε να αποφύγετε να πρέπει να βρείτε τι θα φορέσετε το πρωί. 

Μην παραλείψετε να φάτε πρωινό

Το πρόγευμα είναι όντος το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είτε πρόκειται για ένα απλό smoothie, δημητριακά ή τοστ, πρέπει να ενεργοποιήτε τον μεταβολισμό σας και να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε. Θα έχετε επίσης καλύτερη διάθεση. 

Αντισταθείτε στον καφέ μόλις ξυπνήσετε. Η καφεΐνη είναι πιο αποτελεσματική όταν περιμένετε να πιείτε το πρώτο σας φλιτζάνι έως ότου έχετε ξυπνήσει για μία ή δύο ώρες, γιατί τα επίπεδα του στρες μειώνονται φυσικά με αυτό τον τρόπο.

Εξοικονομήστε λίγη διασκέδαση το Σαββατοκύριακο για τη Δευτέρα

Ανεξάρτητα από το πόσο κουραστική είναι η Δευτέρα σας, θυμηθείτε ότι δεν θα διαρκέσει για πάντα. Μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε κάτι που θα σας περιμένει στο τέλος της ημέρας σας, όπως ένα δείπνο, ένα μάθημα ή ακόμα και μία ταινία και προγραμματίστε το στο ημερολόγιό σας, ώστε να έχετε κάτι να περιμένετε. Σκεφτείτε το ως ‘ανταμοιβή’.

Βγείτε έξω για μεσημεριανό και κάντε διαλείμματα

Κάντε τη μέρα σας λιγότερο μονότονη με το να βγείτε έξω για το μεσημεριανό σας γεύμα. Μπορείτε να κανονίσετε να συναντήσετε έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας σας σε ένα εστιατόριο ή καφετέρια. Η αλλαγή στο τοπίο μπορεί να είναι αναζωογονητική και μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας.

Δημοσιεύθηκε από admin