Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να αλλάξουν καριέρα μία ή περισσότερες φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής. Με την συνταξιοδότηση στα 65 για άτομα που γεννήθηκαν το 1960 ή αργότερα, περνούν πάνω από 40 χρόνια στο εργατικό δυναμικό, ενώ άλλα άτομα ακόμη περισσότερα χρόνια. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποιες φορές υπερβολικά μεγάλο για να αφιερωθεί σε μια συγκεκριμένη καριέρα.

Στην Αμερική, σύμφωνα με έρευνα του Bureau of Labor Statistics (BLS) που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2012, τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1957 και 1964 κατείχαν κατά μέσο όρο 11,3 διαφορετικές θέσεις εργασίας μεταξύ των ηλικιών 18 και 46. Οι συμμετέχοντες κατείχαν σχεδόν το 50 τοις εκατό αυτών των θέσεων πριν γίνουν 25 ετών, με μέση διάρκεια εργασίας κάτω των 4,5 ετών.

Ο μέσος άνθρωπος φαίνεται ότι θα αλλάξει καριέρα 5-7 φορές κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για την αλλαγή καριέρας.

Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιλογών σταδιοδρομίας, το 30% του εργατικού δυναμικού φαίνεται ότι θα αλλάζει καριέρα ή θέσεις εργασίας κάθε 12 μήνες.

Η αλλαγή καριέρας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για ένα νέο ξεκίνημα. Για αρχή, ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στη δουλειά από ότι στο σπίτι (αυτό φυσικά φαίνεται να αλλάζει σιγά σιγά μετά και την επιλογή του work from home να προσφέρεται από τις εταιρείες ολοένα και συχνότερα), οπότε είναι σημαντικό να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που κάνουμε. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τη συνειδητή απόφαση να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και να ξεκινήσουν δουλειά σε μια νέα βιομηχανία. Αλλά ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι γι’ αυτό;

Δεν είναι ευχαριστημένοι με τον μισθό τους

Τα χρήματα μπορεί συχνά να είναι ένας λόγος αλλαγής σταδιοδρομίας. Εάν κάποιος αγωνίζεται οικονομικά για αρκετά χρόνια, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η παραμονή του στον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται, δεν πρόκειται να του επιφέρει την αμοιβή που χρειάζεται. Ωστόσο, δεν πρέπει να αλλάξετε καριέρα μόνο λόγω των χρημάτων, επειδή τα χρήματα από μόνα τους δεν θα οδηγήσουν ποτέ σε μακροχρόνια ικανοποίηση από την εργασία. Φυσικά, υπάρχουν στιγμές στη ζωή που τα χρήματα είναι στην πραγματικότητα το νούμερο ένα ζήτημα που πρέπει να λύσετε και αυτό είναι καλό, αρκεί να είναι βραχυπρόθεσμο.

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε το εισόδημά σας είναι να κάνετε τη δουλειά που σας αρέσει να κάνετε περισσότερο και να είστε καλοι σε αυτό.

Θα πληρώνεστε πάντοτε περισσότερο για τα πράγματα στα οποία είστε καλύτεροι. Έτσι, εάν το κίνητρο για αλλαγή καριέρας είναι τα χρήματα σε συνδυασμό με την εύρεση της εργασίας που ταιριάζει στις ικανότητές σας, τότε είστε στο σωστό δρόμο.

Είναι απογοητευμένοι από την τρέχουσα δουλειά τους

Έρευνες δείχνουν ότι έως και το 80% όλων των εργαζομένων εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι απογοητεύονται και βαριούνται στη δουλειά, αλλά ο μεγαλύτερος λόγος τείνει να είναι μια κακή αντιστοιχία μεταξύ της εργασίας που κάνει ένα άτομο και των φυσικών ικανοτήτων που διαθέτει.

Επίσης, μπορεί να αισθάνονται ότι δεν τους εκτιμούν ούτε αναγνωρίζονται αρκετά από τους προϊσταμένους τους. Αν και δεν θέλουν όλοι μια αύξηση και περισσότερη ευθύνη, όσοι χρειάζονται μια ώθηση για να συνεχίσουν, ένας έπαινος αναγνώρισης είναι συχνά αυτό που χρειάζεται. Εάν δεν δοθεί, οι εργαζόμενοι που το χρειάζονται είναι πιθανό να το αναζητήσουν αλλού.

Χρειάζονται μια νέα πρόκληση

Ακόμα κι αν είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά, την εταιρεία και τους συναδέλφους σας, είναι λογικό ότι μετά από αρκετά χρόνια, όλα έχουν γίνει ρουτίνα. Εάν είστε το είδος του ατόμου που θέλετε ώθηση και σας αρέσει να δοκιμάζετε νέα πράγματα, μια αλλαγή σταδιοδρομίας μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε. Ξεκινώντας μια νέα πορεία σταδιοδρομίας που σας ενθαρρύνει να αποκτήσετε νέες γνώσεις και δεξιότητες μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ολοκληρομενοι.

Η επαγγελματική ζωή επηρεάζει την προσωπική

Εάν είστε δυσαρεστημένοι, η δουλειά σας είναι ένα από τα πρώτα μέρη που θα πρέπει να εξετάσετε για να βρείτε το πρόβλημα. Η επαγγελματική σας ζωή εισχωρεί αναπόφευκτα στην προσωπική σας ζωή και αν αισθάνεστε δυσαρεστημένοι, ίσως μια αλλαγή σταδιοδρομίας θα σας δώσει κάτι νέο για να εστιάσετε την ενέργεια σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη δουλειά που θα μπορούσαν να σας αφήσουν δυσαρεστημένους όπως η πίεση, οι πολλές ώρες, οι συνάδελφοί ή η κουραστική δουλειά. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι στο εργασιακό σας περιβάλλον και αυτό σας επηρεάζει σε προσωπικό επίπεδο, ίσως είναι καιρός για μια αλλαγή.

Είτε αισθάνεστε ανεκπλήρωτοι στην τρέχουσα δουλειά σας είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, μια αλλαγή σταδιοδρομίας μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη και ευτυχώς, σε αυτήν την εποχή, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Δημοσιεύθηκε από admin