Ο κύριος που βλέπετε πιο κάτω είναι ο Guillaume Dussere, και έπέσα πάνω του πριν λίγες μέρες όταν έκανα τη βόλτα μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς να τον έχω ‘φίλο’, ούτε που ήξερα πως υπάρχει. Ένα άτομο που διατηρούσα στις επαφές μου, ωστόσο, έτυχε να μοιραστεί με τους φίλους του τα γραφόμενα του κυρίου.

job-search

 

Μετάφραση:

”Μπορώ να έχω την ”πρόθεση” σας παρακαλώ; Ακόμα κι αν δεν έχετε την οποιαδήποτε δουλειά να μου προσφέρετε, ένα απλό like θα είναι βοηθητικό σχετικά με την αναζήτηση εργασίας μου στη Γενεύη.
Οι ικανότητες μου περιλαμβάνουν: Ανάπτυξη επιχειρήσεων, εξυπηρέτηση πελατών, πωλήσεις, σχεδιασμό ζήτησης, και καλή γνώση logistics.
Αναγνωρισμένα θετικά στοιχεία: Δυναμική φύση, εξαιρετικός ομαδικός παίκτης, ενεργητικός, καλός στην επικοινωνία και στην πειστικότητα.
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου:)
Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.”

Όπως μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι από τη φωτογραφία, ο κύριος Dussere πήρε χιλιάδες likes, που συνεπάγεται με ακόμα περισσότερες χιλιάδες ανθρώπων στους οποίους έφτασε αυτό το μήνυμα, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Το πιο ωραίο όμως από αυτή την υπόθεση, είναι ότι μέσα στα εκατοντάδες σχόλια κάτω από τη φωτογραφία, μπορεί κάποιος να βρει και… προτάσεις συνεργασίας! Κι αυτές είναι μόνο όσες μπορεί να δει κάποιος. Φανταστείτε πόσες προτάσεις θα έχει δεχθεί μέσω προσωπικού μηνύματος.

Εν έτη 2016, τα social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) μπορούν να αποδειχθούν κάτι περισσότερο από βοηθητικά, όσον αφορά την εξεύρεση εργασίας. Με λίγη τόλμη και λίγη φαντασία, μπορεί κανείς να τραβήξει την προσοχή των εταιρειών, μέσα σε 5 λεπτά, από το σαλόνι του σπιτιού του.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *