Έχετε βρεθεί ποτέ στο τέλος μιας συνέντευξης, να ψάχνετε απεγνωσμένα για μια ερώτηση που θα αφήσει μια καλή, τελευταία εντύπωση; Συχνά, στο τέλος μιας συνέντευξης, οι εκπρόσωποι του ανθρώπινου δυναμικού παραχωρούν τον λόγο στον υποψήφιο, ρωτώντας εάν έχει κάποια ερώτηση για αυτούς ή εάν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που επιθυμεί να μάθει σχετικά με τη θέση εργασίας. Αυτή η στιγμή αποτελεί μια ευκαιρία να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες και να αναδείξετε το ενδιαφέρον σας για την εργασιακή πρόκληση. Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν τη στιγμή για να ενισχύσετε την εντύπωσή σας και να αναδείξετε την επαγγελματική σας προσέγγιση;

Η δυνατότητα να διατυπώσετε ερωτήσεις κατά το τέλος μιας συνέντευξης είναι κρίσιμη και αντιπροσωπεύει μια πολύτιμη ευκαιρία που δεν πρέπει να παραμεληθεί. Δεν αποτελεί μόνο την ευκαιρία να επιβεβαιώσετε την καταλληλότητά σας για τη θέση, αλλά επίσης να διαπιστώσετε εάν η εργασία είναι πράγματι η ιδανική για εσάς. 

Ορισμένες σημαντικές ερωτήσεις που μπορείτε να θέσετε περιλαμβάνουν:

  1. Μπορείτε να περιγράψετε μια τυπική ημέρα για το συγκεκριμένο ρόλο;

Η ερώτηση αυτή παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα καθημερινά καθήκοντα και τις ευθύνες που σχετίζονται με τη θέση. Σας βοηθά να κατανοήσετε τις συνήθεις πρακτικές πτυχές του συγκεκριμένου ρόλου και διασφαλίζει ότι αισθάνεστε άνετα και είστε προετοιμασμένοι για τις απαιτούμενες καθημερινές δραστηριότητες.

  1.  Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για μένα σε αυτόν τον ρόλο;

Η ερώτηση αυτή σας βοηθά να κατανοήσετε με σαφήνεια τις προσδοκίες του εργοδότη. Εξασφαλίζει την ευθυγράμμιση μεταξύ των δεξιοτήτων σας και αυτών που η εταιρεία αναζητά από έναν υποψήφιο. 

  1.  Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να πετύχω τις πρώτες 90 ημέρες;

Η γνώση των άμεσων προτεραιοτήτων σας βοηθά να σχεδιάσετε και να χαράξετε στρατηγική για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τους βραχυπρόθεσμους στόχους και τις προσδοκίες της εταιρείας, επιτρέποντάς σας να αποδείξετε την αξία σας από νωρίς.

  1.  Μπορείτε να μου πείτε για την ομάδα με την οποία θα συνεργάζομαι και τα τμήματα με τα οποία θα αλληλεπιδρώ;

Η κατανόηση της δυναμικής της ομάδας και των διαλειτουργικών αλληλεπιδράσεων είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεργασία. Σας βοηθά να αξιολογήσετε αν θα ταιριάξετε στην εταιρική κουλτούρα και θα συνεργαστείτε αποτελεσματικά με συναδέλφους από διαφορετικά τμήματα.

  1.  Ποιες ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης θα έχω σε αυτόν τον ρόλο;

Αυτή η ερώτηση είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων επαγγελματικής ανάπτυξης εντός του οργανισμού. Δείχνει τη δέσμευσή σας για συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη και σας βοηθά να εκτιμήσετε αν η εταιρεία επενδύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των υπαλλήλων της.

Αναμφίβολα, οι παραπάνω ερωτήσεις αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για να διακριθείτε στο τέλος μιας συνέντευξης. Εξασφαλίστε ότι οι ερωτήσεις σας αντικατοπτρίζουν το ενδιαφέρον και την προετοιμασία σας για το ρόλο. Στο τέλος, μην διστάσετε να εκφράσετε την εκτίμησή σας για την ευκαιρία και να εκφράσετε την ανυπομονησία σας για την επόμενη φάση της διαδικασίας. Καλή σας τύχη!

Δείτε επίσης πώς να αξιολογήσετε την εταιρική κουλτούρα σε μια συνέντευξη εργασίας

Δημοσιεύθηκε από Christos Constantinou