Λεμεσός, 1η Φεβρουαρίου 2024 – Ο TechIsland και η Adsterra ανακοινώνουν την έναρξη του «Advocate For Yourself», ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Women in Tech® Cyprus. Αυτή η σειρά εργαστηρίων έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την αυτοσυνηγορία, την ηγεσία και την προσωπική ανάπτυξη για τις γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστήρια που στοχεύουν στην ενίσχυση της αυτογνωσίας, των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, της συναισθηματικής νοημοσύνης και των ηγετικών ικανοτήτων. Βασικές θεματικές αφορούν την ανάπτυξη προσωπικών συστημάτων αξιών (personal value systems), τη δημιουργία αποτελεσματικής επιχειρηματολογίας, την κατανόηση της συναισθηματικής νοημοσύνης στην ομαδική εργασία, την αντιμετώπιση του συνδρόμου του απατεώνα (imposter syndrome), την καλλιέργεια νοοτροπίας ανάπτυξης και τον καθορισμό στρατηγικών στόχων.

Εκτός από το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το πρόγραμμα αποτελεί πλατφόρμα για δικτύωση και προσωπική ανάπτυξη. Οι συμμετέχουσες θα λάβουν μέρος σε πρακτικές ασκήσεις, θα δεχτούν συμβουλές και θα χτίσουν το δικό τους δίκτυο ανθρώπων που μπορούν να τις υποστηρίξουν.

Η Tanya Romanyukha, Head of Operations στον TechIsland και Director του Women In Tech CyprusChapter, ανέφερε: «Η ανάγκη για ενδυνάμωση των γυναικών, πολλές φορές δεν αποτελεί προτεραιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο. Μέσω του προγράμματος αυτού, δίνουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να επιχειρηματολογούν αποτελεσματικά για τα πιστεύω τους. Αυτή η προσέγγιση, χωρίς αποκλεισμούς, είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχή ανάπτυξη ενός βιώσιμου και δίκαιου τομέα τεχνολογίας. Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό βήμα για την καλλιέργεια μιας τεχνολογικής κουλτούρας στην Κύπρο, και συνάδει με την αποστολή του TechIsland να μετατρέψει την Κύπρο σε τεχνολογικό κόμβο».

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε 30 συμμετέχουσες με διαφορετικές επιλογές εισιτηρίων. Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επισκεφθούν αυτόν τον σύνδεσμο για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες. 
Το Women in Tech® Cyprus, κάτω από το διεθνές δίκτυο Women in Tech®, αποτελεί μια κοινότητα για γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας και υποστηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση στον κλάδο.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager