Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία επιστρέφει για 2η συνεχόμενη χρονιά, αναβαθμισμένο  και εμπλουτισμένο. Το φεστιβάλ που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Center For Social Innovation – CSI,  ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ (Τεμπών 10-12, απέναντι από  την Παλιά Ηλεκτρική), στη Λευκωσία. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα προβληθούν 5 ταινίες διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών.

Ένας βασιλιάς με πρόβλημα άρθρωσης που πρέπει να απευθύνει χαιρετισμό σε ένα ολόκληρο έθνος. Η  ερωτική ιστορία μίας κοπέλας από την αγγλική ύπαιθρο με τον τετραπληγικό άνδρα που φροντίζει. Η  αληθινή ιστορία ενός Κύπριου συνθέτη με μυϊκή δυστροφία. Ένας φοιτητής με τη νόσο του κινητικού  νευρώνα που φτάνει στην κορυφή της παγκόσμιας επιστήμης. Ένας άνδρας που έχει ψαλίδια αντί για  χέρια και παλεύει να συνδεθεί με τους «κανονικούς» ανθρώπους. Ρεαλισμός και φαντασία, βιογραφίες  και fiction, ιστορίες για ανθρώπους που αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους μάχη και να υπερβούν τα  κοινωνικά στεγανά της αναπηρίας τους.

Πρόγραμμα προβολών

  • Ο Λόγος του Βασιλιά I The King’s Speech (2010) , 2/12, στις 17:45
  • Πριν έρθεις εσύ Ι Me before you (2016), 2/12, στις 20:30
  • Υπέρβαση Ι Transcendence (2008), 3/12, στις 17:15
  • Η θεωρία των πάντων I The Theory of Everything (2014), 3/12, στις 18:00
  • Ο Ψαλιδοχέρης Ι Edward Scissorhands (1990), 3/12, στις 20:00

Όλες οι αγγλόφωνες ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους ενώ η ελληνόφωνη θα προβληθεί  με αγγλικούς υπότιτλους.

Κατά τη διάρκεια των προβολών θα προσφέρεται κρασί, αναψυκτικά και finger food τα οποία οι θεατές  θα μπορούν να απολαύσουν στα διαλείμματα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται αφιλοκερδώς στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Front Winners και Restoring Respect through Music Education/RRME (Erasmus+) στις κοινοπραξίες των οποίων  το Center For Social Innovation συμμετέχει από την Κύπρο. Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν οι: Πρεσβεία της  Ιρλανδίας στην Κύπρο, Ergodotisi, “Hope For Children” CRC Policy Center, Κυπριακός Σύνδεσμος  Οικογενειακού Προγραμματισμού (CFPA), Οξυγόνο, Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές  Ανάγκες, Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών, Δήμος Υψωνα.

Ρηγαίνης 62, 1010 Λευκωσία, Κύπρος Tηλ.: [+357] 22610711 W: www.csicy.com E: info@csicy.com

Diversity Charter Cyprus, Παράκεντρο, HR Innovate, MyErgo Therapy Center, LCYouth, LCEducational,  ANTI-SKINO Performing arts, and Theatro Ergo.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω του ακόλουθου link: https://forms.gle/WuUFvqpPq6eorifQ6

Πληροφορίες: 22610711, vaggelis.gettos@csicy.com, alexandra.pambouka@csicy.com

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com