Γιατί είναι σημαντικό το κίνητρο στην καριέρα σας;

Το κίνητρο σάς επιτρέπει να εκτελείτε σημαντικές εργασίες με υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης καθώς ολοκληρώνετε κάθε εργασία και να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε στους προϊσταμένους και τους διευθυντές σας. 

Το να διατηρείτε τον εαυτό σας παρακινημένο στη δουλειά είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι θα βελτιώνεστε συνεχώς και θα παραμένετε παραγωγικό μέλος της ομάδας σε έναν οργανισμό. Υπάρχουν πολλά οφέλη για να γίνεις επίμονος επαγγελματίας με κίνητρα, όπως:

  • Βελτιωμένη αυτοπεποίθηση.
  • Αυξημένη αίσθηση “σκοπού”.
  • Ενισχυμένη ικανότητα να ξεπερνάς τις προκλήσεις.
  • Αυξημένη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

8 τρόποι για να διατηρήσετε το κίνητρο στην εργασία σας

Πολλά σημαντικά επιτεύγματα σταδιοδρομίας χρειάζονται χρόνια για να επιτευχθούν. Η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου κινήτρων σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σας ζωής είναι σημαντική για να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διατηρήσετε ένα υψηλό επίπεδο motivation σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας. 

1. Επιλέξτε τους στόχους σας με σύνεση

Η εργασία προς τους σωστούς στόχους είναι σημαντική για την επίτευξη υψηλού επιπέδου κινήτρων και τη διατήρησή τους. Όταν αρχικά επιλέγετε τους στόχους σας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι θέλετε να πετύχετε, γιατί θέλετε να πετύχετε τον στόχο και ποιες από τις δεξιότητές σας μπορούν να σας βοηθήσουν να τον πετύχετε.

Είναι επίσης σημαντικό να σταθμίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε στόχου για να διασφαλίσετε ότι θέτετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Κάνοντας αυτό νωρίς στην καριέρα σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε στόχους στους οποίους είναι πιο πιθανό να παραμείνετε αφοσιωμένοι μακροπρόθεσμα. 

2. Έχετε γνώση του σκοπού σας

Η γνώση του σκοπού σας, κάνει τους στόχους σας πολύ πιο εφικτούς και σας παρακινεί να καταβάλετε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να επιτύχετε μικρότερους στόχους εντός των κύριων στόχων σας. Ορισμένα μέρη της καριέρας σας μπορεί να λειτουργήσουν ως γέφυρες για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εμπειρία, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε για να εκπληρώσετε μεγαλύτερα σχέδια.

3. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τις επιτυχίες σας

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας όλα τα προηγούμενα επιτεύγματά σας, εάν θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να διατηρήσετε κίνητρα στη δουλειά σας. Τα συγχαρητήρια για μικρά επιτεύγματα μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε παρακινημένοι να συνεχίσετε να εργάζεστε για μεγαλύτερους, πιο απαιτητικούς στόχους. Η θετική ενίσχυση των στόχων που έχετε επιτύχει μπορεί να σας βοηθήσει να σκεφτείτε τι έχετε κάνει στο παρελθόν και να δημιουργήσετε μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία για την επίτευξη άλλων στόχων.

4. Να περιβάλλετε τον εαυτό σας με υποστηρικτικά άτομα

Οι σχέσεις που κάνετε με άλλους είναι κρίσιμες για να διατηρήσετε το κίνητρό σας σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας. Οι υγιείς, υποστηρικτικές σχέσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την παραγωγικότητα και να σας παρακινήσουν να αγωνιστείτε για την επίτευξη των στόχων σας. Το να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που υποστηρίζουν τη ζωή και την καριέρα σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι γιορτάζοντας τις επιτυχίες σας. 

5. Γίνετε δημιουργικοί

Μερικές φορές το κλειδί για να ανανεώσετε το κίνητρό σας είναι να βρείτε νέους τρόπους για να ολοκληρώσετε εργασίες ή να επεξεργαστείτε ξανά τις διαδικασίες σας. Προκαλέστε τον εαυτό σας να κάνει κάτι νέο ή έξω από την κανονική σας ρουτίνα. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η εργασία σε διαφορετικό σημείο ή η δημιουργία μιας λίστας αναπαραγωγής που ακούτε όταν φτάσετε για πρώτη φορά στη δουλειά. Η δημιουργικότητα γίνεται κίνητρο γιατί αρχίζεις να σκέφτεσαι διαφορετικά όταν επεξεργάζεσαι μοναδικές ιδέες και αλλάζεις την προοπτική σου.

6. Παραμείνετε θετικοί

Όταν τα κίνητρα σας αποκτούν πρόκληση, επικεντρωθείτε στα καλύτερα σημεία του ρόλου σας ή στα στοιχεία της δουλειάς σας που σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη χαρά. Σκεφτείτε τα μέρη του επαγγελματικού σας ταξιδιού για τα οποία είστε ευγνώμονες, συμπεριλαμβανομένων πτυχών που κάποτε θεωρούσατε δύσκολες αλλά τώρα βλέπετε ως μέρος της εμπειρίας σας.

7. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Τα εξωτερικά κίνητρα μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την εστίασή σας στη δουλειά. Ακριβώς όπως οι εγγενείς ανταμοιβές, ο εορτασμός των επιτευγμάτων σας, σας βοηθά να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, έτσι και η ανταμοιβή του εαυτού σας με κάποιο δώρο ή έξοδο ή ακόμα και ταξίδι μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας και να εργαστείτε σκληρά για την επίτευξη του. 

8. Αναλάβετε έναν νέο ρόλο

Μείνετε παρακινημένοι (motivated) δουλεύοντας για κάτι νέο στο χώρο εργασίας. Αυτό θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας ηγετικής θέσης όπου ενθαρρύνετε άλλα μέλη της ομάδας ή τη δέσμευση για ένα νέο έργο εκτός των προηγούμενων εργασιακών σας ευθυνών. Η επαγγελματική εξέλιξη μπορεί να παίξει βασικό ρόλο βοηθώντας σας να αναπτύξετε νέες ικανότητες και να ανακαλύψετε τομείς όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα. 

Εξετάστε επίσης το ενδεχόμενο να κερδίσετε μια νέα πιστοποίηση ή να ολοκληρώσετε πρόσθετη εκπαίδευση στον κλάδο σας για να προωθήσετε την καριέρα σας και να αναπτύξετε το σύνολο των δεξιοτήτων σας.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager