Η Διεθνής Ημέρα καλλιτεχνών γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου κάθε χρόνο για να τιμήσει τους καλλιτέχνες και τη συνεισφορά τους. Επιπλέον, ο εορτασμός αυτής της ημέρας πέφτει στα γενέθλια του Πάμπλο Πικάσο, ενός διάσημου Ισπανού ζωγράφου.Καθ’όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι καλλιτέχνες έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του πολιτισμού και της κοσμοθεωρίας μας. Έχουν δώσει φωνή στους ανίσχυρους και παρείχαν έμπνευση και ενθάρρυνση σε όλους τους ανθρώπους μέσω της δουλειάς τους. Οι καλλιτέχνες έρχονται σε πολλές μορφές και μπορούν να βρεθούν παντού από μια αίθουσα σχολείου, στον κόσμο της τέχνης, στον επιχειρηματικό κόσμο και ακόμα πιο πέρα.

Πότε ξεκίνησε;

Η Διεθνής Ημέρα καλλιτεχνών ξεκίνησε το 2004 απο τον Καναδό Καλλιτέχνη Chris MacClure, για να τιμήσει τη συμβολή των καλλιτεχνών στην κοινωνία. Από τότε, έχει αυξηθεί σταθερά σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, και τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια απήχηση. Με τη βοήθεια δημοτικών και εταιρικών χορηγών, προωθούν φεστιβάλ και εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την προβολή της τέχνης και των καλλιτεχνών σε μια μεγάλη ποικιλία ειδών από τη ζωγραφική, τη γραφή, τη μουσική, τις ψηφιακές τέχνες και όλα τα ενδιάμεσα.

Ποιός είναι ο σκοπός της;

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας του καλλιτέχνη είναι να μας υπενθυμίσει  πόσο ατελής και άχρωμος θα ήταν ο κόσμος χωρίς καλλιτέχνες, γι ‘ αυτό και είναι σημαντικός ο σκοπός της δημιουργίας μιας τέτοιας ημέρας. Παράλληλα, συμβάλλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και της εκτίμησης για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες αλλά και την αναγκαιότητα της.

Πως μπορούμε να συνεισφέρουμε;

Αυτή η μέρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εκτιμήσουμε την τέχνη που γεμίζει τη ζωή μας και υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καλλιτέχνες στην κοινωνία μας. Είναι επίσης μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για συνεχή υποστήριξη των τεχνών, ώστε οι μελλοντικές γενιές να εμπνέονται από μεγάλα έργα τέχνης και να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τον κόσμο μας με τα δημιουργικά τους οράματα. 

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Καλλιτεχνών είναι να δείξουμε την υποστήριξη μας στους καλλιτέχνες που γνωρίζουμε. Επίσης, αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να πάμε στην γκαλερί τέχνης και να δούμε τα διάφορα έργα τέχνης από διαφορετικούς καλλιτέχνες.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager