Δεν χρειάζεται να υποφέρετε για την τέχνη σας, τουλάχιστον όχι όταν πρόκειται για μισθό. Υπάρχουν διάφορες θέσεις εργασίας που θα ανταμείψουν τη δημιουργικότητά σας. Έτσι, αν θέλετε να αξιοποιήσετε τα δικά σας ταλέντα, σκεφτείτε να ακολουθήσετε μία από αυτές τις 10 θέσεις εργασίας:

  1. Make-up Artist  

Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 12%

Αυτοί οι εργαζόμενοι μακιγιάρουν τους πελάτες τους για εκδηλώσεις όπως γάμους, χορούς ή άλλες εκδηλώσεις και μπορούν να μεταμορφώσουν το πρόσωπο και το σώμα των καλλιτεχνών ώστε να μοιάζουν με οποιονδήποτε χαρακτήρα σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο, σκηνικό ή κατάσταση.

Όσοι ειδικεύονται στο μακιγιάζ για τη σκηνή ή το θέατρο έχουν υψηλότερους μισθούς, αλλά πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες μακιγιάζ έχουν βρει υψηλές αποδοχές δουλεύοντας με μια διασημότητα, όπως ο προσωπικός καλλιτέχνης μακιγιάζ της Kim Kardashian-West, Mario Dedivanovic, ή μέσω της διάδοσης της δουλειάς τους στα social media.

  1. Web Developers 

Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 15%

Αυτοί οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας, σχεδιάζουν και δημιουργούν ιστοτόπους, διασφαλίζοντας ότι μια εταιρεία ή πελάτης έχει την εμφάνιση που επιθυμεί στο διαδίκτυο, καθώς και την απόδοση και την ικανότητα επισκεψιμότητας που απαιτείται. Η δουλειά τους μπορεί να κυμαίνεται από το να βοηθήσουν έναν πελάτη να καθορίσει ποιες πληροφορίες πρέπει να περιέχει ο ιστότοπος, έως τη σύνταξη κώδικα ή τη δοκιμή εφαρμογών.

  1. Συγγραφέας

Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 8%

Ακριβώς όπως υποδηλώνει ο τίτλος, αυτοί οι εργαζόμενοι ζουν αποτελεσματικά μεταφέροντας ιστορίες ή πληροφορίες και γεγονότα στους αναγνώστες τους μέσω πεζογραφίας σε διάφορα μέρη όπως διαφημίσεις, βιβλία, οδηγούς, εγχειρίδια, περιοδικά, ταινίες, θεατρικά έργα, τηλεοπτικά σενάρια, ιστολόγια και μυθιστορήματα. 

  1. Film & Video Editor

Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 17%

Χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, αυτοί οι εργαζόμενοι στον κινηματογράφο και όχι μόνο, επεξεργάζονται βίντεο για να πουν μια ιστορία ή να μεταφέρουν πληροφορίες. 

Μπορούν να συνεργαστούν με χειριστές κάμερας και παραγωγούς ή και σκηνοθέτες σχετικά με το γενικό όραμα της παραγωγής, τις τεχνικές κινηματογράφησης και μοντάζ που απαιτούνται για τη βελτίωση μιας σκηνής ή τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως τον τύπο του φακού ή του φωτισμού, που θα χρησιμοποιηθεί.

  1. Multimedia Artists & Animators

Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 8%

Αυτοί οι καλλιτέχνες δημιουργούν δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφικά, κινούμενες εικόνες, δημιουργούν εικόνες από υπολογιστή και οπτικά εφέ για τηλεόραση, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια και άλλα μέσα ψυχαγωγίας. 

Συνήθως συνεργάζονται με πελάτες, όπως σκηνοθέτες, σχεδιαστές παιχνιδιών ή άλλους πελάτες/εργοδότες στον τομέα της ψυχαγωγίαςγια να βοηθήσουν στη δημιουργία των ιδανικών γραφικών που χρειάζονται, να ορίσουν προθεσμίες ανάπτυξης και να επεξεργαστούν την κινούμενη εικόνα ή τα εφέ με βάση τα σχόλια και τις προτιμήσεις του εκάστοτε πελάτη.

  1. Σχεδιαστής/τρια Μόδας (Fashion Designer)

Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 3%

Αυτοί οι εργαζόμενοι δημιουργούν πρωτότυπα σχέδια για νέα ρούχα, υποδήματα ή άλλα αξεσουάρ. Σκιαγραφούν τις ιδέες και τα σχέδιά τους, επιλέγουν τα υφάσματα και τα μοτίβα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του αντικειμένου καθώς και τις τεχνικές παραγωγής που χρησιμοποιούνται για να το ζωντανέψουν και στη συνέχεια, φτιάχνουν τα κομμάτια σε μια συλλογή που θα αρέσει στους καταναλωτές και τους εμπόρους λιανικής.

  1. Art Director

Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 5%

Oι Art directors είναι υπεύθυνοι για το οπτικό στιλ ενός προϊόντος. Καθορίζουν πώς να αναπαραστήσουν καλύτερα ένα μήνυμα ή μια έννοια οπτικά και στη συνέχεια καθορίζουν ποιες φωτογραφίες, έργα τέχνης ή άλλα σχεδιαστικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν κατά την παραγωγή αντικειμένων που κυμαίνονται από συσκευασίες προϊόντων έως μέσα όπως περιοδικά, εφημερίδες, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές ή ακόμα ρούχα και αξεσουάρ. 

  1. Αρχιτέκτονας (Architect) 

Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 4%

Αυτοί οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν σπίτια, εργοστάσια, κτίρια γραφείων και άλλες κατασκευές. Μπορούν να εργαστούν σε δημόσια ή ιδιωτικά έργα και να σχεδιάσουν τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους. 

Συνήθως συναντώνται με πελάτες για να κατανοήσουν τις απαιτήσεις τους για μια κατασκευή και στη συνέχεια προετοιμάζουν σχέδια πιθανών εκδοχών κατασκευής καθώς και το αναμενόμενο κόστος και τον χρόνο κατασκευής. Όταν λάβουν την προμήθεια που τους αναλογεί, στη συνέχεια επιβλέπουν το εργοτάξιο για να εξασφαλίσουν ότι η κατασκευή τηρεί τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις απαραίτητες προδιαγραφές. 

  1. Editor

 Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: -1%

Οι ισχυρές δεξιότητες επικοινωνίας και συγγραφής αποτελούν τις απαραίτητες ικανότητες για αυτό το επάγγελμα, το οποίο περιλαμβάνει σχεδιασμό, αναθεώρηση και παραγωγή περιεχομένου για δημοσίευση σε βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά ή ιστότοπους. Συνήθως εξετάζουν το περιεχόμενο για ορθογραφικά, γραμματικά, πραγματικά και δομικά προβλήματα, ξαναγράφουν περιεχόμενο για να το κάνουν ευκολότερο να κατανοηθεί, να αναθεωρήσουν προτάσεις από συγγραφείς και να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο που γραπτός μεταφέρονται στους αναγνώστες διάφορες ιστορίες και να βοηθήσουν τον συγγραφέα να αναπτύξει νέες ιδέες σύμφωνα με το στιλ και τις ανάγκες της έκδοσης.

  1. Industrial Designer 

 Προβλεπόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας έως το 2026: 4%

Αυτοί οι εργαζόμενοι συνδυάζουν την τέχνη, την επιχειρηματική γνώση και τη μηχανική για να σχεδιάσουν προϊόντα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι καθημερινά, σύμφωνα με το BLS. Αναπτύσσουν τις ιδέες και τα σχέδια για όλα τα είδη προϊόντων που μπορούν να κατασκευαστούν από αυτοκίνητα μέχρι παιδικά παιχνίδια. Είναι δική τους ευθύνη να λάβουν υπόψη τις λειτουργίες, την αισθητική, το κόστος παραγωγής και τη χρηστικότητα καθενός από τα νέα προϊόντα που οι ίδιοι δημιουργούν.
Δείτε επίσης 12+1 Τεχνικές Δημιουργικότητας!

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager