Ο αντίκτυπος

Πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας, αντιπροσωπεύοντας το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Η πρωτοβουλία Valuable 500 βοηθά τις εταιρείες να γίνουν ορόσημο για αλλαγή, ξεκλειδώνοντας την επιχειρηματική, κοινωνική και οικονομική αξία των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας.

Oι 500 εταιρείες που συμμετέχουν έχουν δεσμευτεί δημόσια να θέσουν την αναπηρία στην ατζέντα της επιχειρηματικής ηγεσίας, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη και την ικανότητα του οργανισμού τους όσον αφορά την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Συλλογικά, ο όμιλος Valuable 500 αντιπροσωπεύει πάνω από 22 εκατομμύρια εργαζομένους σε 41 χώρες και αποφέρει συνδυασμένα έσοδα άνω των 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα της Ιαπωνίας, το The Nippon Foundation, επένδυσε 5 εκατομμύρια δολάρια για να επιτρέψει στο The Valuable 500 να ξεκινήσει τη Φάση 2 της παγκόσμιας εκστρατείας του που έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιήσει την κοινότητα των 500 CEOs και επωνυμιών για παγκόσμια αλλαγή. 

O πιο πάνω αριθμός αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση που έγινε ποτέ στην επιχειρηματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και έρχεται καθώς η Διεθνής Συμμαχία Αναπηρίας εντάχθηκε στο Φόρουμ ως εταίρος υψηλού αντίκτυπου στην πρωτοβουλία.

Το Valuable 500 είναι πλέον το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο CEO που δεσμεύεται για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Η πρόκληση γεφύρωσης του χάσματος

Τα άτομα με αναπηρία συχνά δεν έχουν πρόσβαση στην απασχόληση. Το τρέχον παγκόσμιο ποσοστό απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία είναι μόλις το μισό από αυτό των ατόμων χωρίς αναπηρία. Τα άτομα με αναπηρία που εργάζονται συχνά αντιμετωπίζουν άνισα πρότυπα προσλήψεων και προαγωγής, άνιση αμοιβή για ίση εργασία και επαγγελματικό διαχωρισμό. Αν και το 90% των εταιρειών ισχυρίζονται ότι δίνουν προτεραιότητα στη διαφορετικότητα, μόνο το 4% επικεντρώνεται πραγματικά στην παροχή ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων εργασίας για άτομα με αναπηρία. 

Υπάρχει ένα σημαντικό “business case” για την ενίσχυση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία. Το κόστος εξαίρεσης των ατόμων με αναπηρία αντιπροσωπεύει έως και 7% του ΑΕΠ σε ορισμένες χώρες. Με 28% υψηλότερα έσοδα, διπλάσια καθαρά έσοδα, 30% υψηλότερα περιθώρια κέρδους και ισχυρή απόκτηση και διατήρηση ταλέντων επόμενης γενιάς, μια επιχειρηματική στρατηγική που περιλαμβάνει άτομα με κάποιου είδους αναπηρία υπόσχεται σημαντικά υψηλή επιστροφή (ROI). 

Νέα έρευνα του “The Valuable 500”

Τον Μάιο του 2022, το The Valuable 500 δημοσίευσε νέα έρευνα που αποκαλύπτει εντατικές επιχειρηματικές προσπάθειες για τη βελτίωση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία. Η Έκθεση Valuable Truth 2022, που διενεργήθηκε με επιχειρήσεις από το Valuable 500, αναγνωρίζει μεγαλύτερη εστίαση στην προσβασιμότητα στις επιχειρήσεις:

  • Το 58% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν ξεκινήσει ή έχουν επενδύσει στην εξερεύνηση ευκαιριών καινοτομίας χωρίς αποκλεισμούς.
  • Το 33% δεν έχει αναπτύξει ούτε έχει αρχίσει να εφαρμόζει ψηφιακή προσβασιμότητα.
  • Το 29% των εταιρειών έχει ένα στοχευμένο δίκτυο καταναλωτών ή stakeholders με κάποιας μορφής αναπηρία. 

Στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2022, το The Valuable 500 ξεκίνησε το πρόγραμμα Generation Valuable για να επιταχύνει τις ευκαιρίες για την επόμενη γενιά εταιρικών ηγετών.

Αυτή η πρωτοβουλία θα αναζητήσει υποψηφιότητες ανερχόμενων εργαζομένων με αναπηρία σε καθένα από τα 500 μέλη της και θα τους παρέχει τη γνώση, την πρόσβαση και τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναπτυχθούν ως επαγγελματίες. Επιπλέον, τα στελέχη C-suite που συμμετέχουν θα μάθουν για την εμπειρία των εργαζομένων και των καταναλωτών με αναπηρία στους οργανισμούς τους.

Δημοσιεύθηκε από admin