Τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω; Έχεις φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου εξαιρετικά επιτυχημένο; Διαφορετικά, αναμφίβολα, ορίζουν την επιτυχία διαφορετικοί άνθρωποι. Αγάπη, οικογένεια, μικρές στιγμές. Καλή δουλειά, καλά λεφτά, ταξίδια, πολυτέλεια. Δεν υπάρχει template. Από αυτή την οπτική γωνία, ο καθένας θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει τι, για τον ίδιο, σημαίνει η λέξη επιτυχία.

Σε αυτό το άρθρο, θα επιχειρήσω να παρουσιάσω κάποια κοινά χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και κοινές συνήθειες ανθρώπων που είναι, αναμφίβολα, σε θέση να αποκαλέσουν τον εαυτό τους επιτυχημένο. Επαγγελματικά, τουλάχιστον. Επιχειρώ, επίσης, να δώσω τροφή για σκέψη. Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που, όντας πλήρως εξοπλισμένοι για να πετύχουν, για κάποιο λόγο, μένουν πίσω.
Διαλογισμός
Είναι εξαιρετικά σημαντικό, σε αυτό τον πολυάσχολο και θορυβώδη κόσμο, να παίρνεις τον χρόνο να ηρεμείς και να καθαρίσεις το μυαλό σου. Σκέψου τις σκέψεις σου. Δες τες από μακριά. Πιο αντικειμενικά. Πιο κριτικά. Είμαστε ότι σκεφτόμαστε, την ώρα που σκεφτόμαστε, υποστηρίζει με τη σειρά της η φιλοσοφία. Σκέψου λοιπόν τι σκέφτεσαι και τι σε κάνει, αυτό που σκέφτεσαι. Βάλε ένα στόχο και τροποποίησε κάθε σκέψη σου, ούτως ώστε να ταιριάζει με τον στόχο σου.

Πρωϊνό ξύπνημα
Οι άνθρωποι που ξυπνούν πρωί, η πολύ πρωί εάν προτιμάτε, ξεκινούν τη μέρα τους πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Είναι σε θέση να απαντήσουν πιο γρήγορα τα e-mails τους, να ασκηθούν και να απολαύσουν λίγη στιγμή ηρεμίας. Έρευνες, με τη σειρά τους,  καταδεικνύουν ότι οι πρωινοί άνθρωποι, τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι.
Κάνουν γνωριμίες
Και δεν εννοώ τυχαία. Κυνηγούν την κατάλληλη γνωριμία για κάθε συγκεκριμένη στιγμή της καριέρας τους. Θα γίνουν ενοχλητικοί, εάν απαιτείται, φτάνει να πάρουν την επαγγελματική κάρτα του κατάλληλου ανθρώπου. Να θυμάσαι. 5 άνθρωποι που ξέρουν άλλους 5 ανθρώπους, είναι πιο σημαντικοί από 5,000 φίλους στο LinkedIN.

Κρατούν τους εαυτούς τους απασχολημένους
Η ιδέα ότι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξαπλώνουν σε μια αιώρα και πίνουν κοκτέιλ ατενίζοντας τη θάλασσα, δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα περνούν από 60 μέχρι 100 ώρες την εβδομάδα κάνοντας ασχολίες που είναι στενά συνδεδεμένες με τη δουλειά τους. Ασχολίες που καταγράφουν σε λίστα και βάζουν σε σειρά προτεραιότητας την προηγούμενη νύχτα.

Ξέρουν να λένε όχι
Ο Warren Buffet κάποτε είπε ‘Η διαφορά των πραγματικά πετυχημένων ανθρώπων είναι ότι λένε όχι, σε σχεδόν οτιδήποτε.’
Όχι στην αρνητικότητα, όχι στις άσκοπες δραστηριότητες, όχι στο χάσιμο χρόνου. Εάν έλεγαν ναι σε όλα αυτά, δεν θα είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να γίνουν παραγωγικοί.

Όχι στην τηλεόραση, ναι στα βιβλία
Σύμφωνα με το βιβλίο ‘Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals’ μόνο το 6% των πλουσίων βλέπει reality shows, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους φτωχούς φτάνει το 78%.
Αντιστοίχως, το 86% των πλουσίων φαίνεται να αγαπά το διάβασμα, ενώ το 88% διαβάζει βιβλία αυτό-βελτίωσης για τουλάχιστον 30 λεπτά, κάθε μέρα.
Εάν υπήρχε μια μαγική λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις, τότε τα άνωθεν θα ήταν, αναμφίβολα, μέσα σε αυτή. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο το τι να κάνεις. Είναι επίσης και το τι να ΜΗΝ κάνεις.

Φόβος προς την αλλαγή
Comfort Zone. Ο όρος που περιγράφει εκείνη ακριβώς την κατάσταση, όπου έχεις συμβιβαστεί με την ζωή σου, τον όποιο τρόπο που κυλά και την έχεις συνηθίσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορείς να τη φανταστείς διαφορετικά. Ωστόσο, εάν επιθυμείς διαφορετικά αποτελέσματα, δεν μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια ακριβώς πράγματα.

Αποδοχή ευθύνης
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποδέχονται 100% της ευθύνης για ότι συμβαίνει στη ζωή τους. Δεν είναι για το θεαθήναι, ωστόσο. Όντας οι μοναδικοί φταίχτες, μαθαίνουν να γίνονται πιο προσεκτικοί και έτσι, μαθαίνουν να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.

Αρνητικότητα
Δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση για το πώς η αρνητικότητα στο άτομο, το ωθεί στην αποτυχία. Ωστόσο, προς την ίδια κατεύθυνση ωθεί και η αρνητικότητα του στενού περιβάλλοντος του ατόμου. ‘Ξέχασέ το’, ‘δεν μπορεί να γίνει’, ‘κάτσε τη μάππα χαμέ’, ‘ποιος νομίζεις ότι είσαι’. Για μερικούς ναι, αυτό ισχύει. Για άλλους, όχι. Δυστυχώς, η αρνητικότητα επηρεάζει και τους δεύτερους. Η απομάκρυνση από τέτοιου είδους περίγυρο, είναι απολύτως αναγκαία.

Αν δεν ζητήσεις δεν θα λάβεις
Η απόρριψη και η αποτυχία βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τις φοβίες των ανθρώπων. Συνεπακόλουθο τους είναι η απουσία διεκδικήσεων. Το οποίο φυσικά και συνεπάγεται με απόρριψη και αποτυχία! Το μόνο που διαφέρει, είναι η απουσία λεκτικών αποδείξεων. Εάν θέλεις να λάβεις, πρέπει πρώτα να ζητήσεις.

Ζήλεια
Η ζήλεια μπορεί να σε αποτρέψει από το να φτάσεις στους στόχους σου. Θολώνει το μυαλό, επηρεάζει την υγεία και κάνει ένα άτομο ανταγωνιστικό, με αποτέλεσμα να καταστρέφει τόσο προσωπικές όσο και επαγγελματικές σχέσεις. Πολλοί άνθρωποι έχουν το σκεπτικό του ‘να χάσει ο άλλος’ αντί το ‘να αποκτήσω και εγώ’. Μετέτρεψε τη ζήλεια σε προσωπικό στόχο.

Απουσία του ΓΙΑΤΙ
Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη. Οι άνθρωποι που έχουν ένα ‘γιατί’ να τους σπρώχνει, τις πλείστες των περιπτώσεων φτάνουν πιο μακριά από τους υπόλοιπους. Γιατί συνεχίζουν εκεί που οι άλλοι σταματούν. Η απουσία κάποιου συγκεκριμένου προσωπικού λόγου, ονείρου ή πάθους, είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει εμπόδιο. Δεν είναι το τι, αλλά το ΓΙΑΤΙ που θα σε κάνει ευτυχισμένο και άρα, επιτυχημένο.


Δείτε σχετικό βίντεο

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *