Βασισμένο στις προβλέψεις ενός έμπειρου recruiter, άρθρο στο παγκοσμίου βεληνεκούς Forbes δίνει τη δική του πρόβλεψη για το πώς θα κινηθεί η αγορά των προσλήψεων για το 2016.

Οι νέες προτάσεις συνεργασίας θα περιλαμβάνουν περισσότερα οφέλη

 

Καθώς υπολογίζεται ότι οι αυξήσεις στους μισθούς θα είναι μόλις 2-3%, οι ταλαντούχοι επαγγελματίες καλό θα είναι να σκεφτούν ένα νέο συμβόλαιο σε μια διαφορετική εταιρεία, εάν θέλουν περισσότερα λεφτά. Οι recruiters κυνηγούν τώρα περισσότερο από ποτέ τα ταλέντα του 21ου αιώνα και είναι πρόθυμοι να τα χρυσοπληρώσουν για να κερδίσουν τις υπηρεσίες τους.

 

Περισσότερες επιστροφές

Ολοένα και αυξάνονται οι εργαζόμενοι που είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στους προηγούμενους εργοδότες τους. Κατ’ ακρίβεια, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση του Monster, περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων εξέφρασε επιθυμία να επιστρέψει στα παλιά του λημέρια, ενώ το 27% δήλωσε ότι το έχει ήδη κάνει. Και αυτό γιατί οι εργοδότες έχουν προσέξει τα οφέλη που προκύπτουν στην εργοδότηση παλαιών υπάλληλων: γνωρίζουν ήδη την κουλτούρα της εταιρείας, τις υποδομές της και δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Μέσα στο 2016 αναμένεται λοιπόν να γίνουν αρκετά events επανασύνδεσης εταιρειών με παλαιούς υπαλλήλους.
 

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς πρόσληψης

Τώρα, περισσότερο από ποτέ. Η εποχή που το βιογραφικό και η συστατική επιστολή ήταν τα μόνα κριτήρια για εργοδότηση, έχει περάσει από πολλού. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντικαθιστούν σιγά σιγά τα βιογραφικά, ειδικά όσον αφορά την απόκτηση ταλέντου που προς το παρών δεν αναζητά οποιαδήποτε εργασία, είτε επειδή έχει, είτε επειδή δεν ψάχνει. Επίσης, ένα διαδικτυακό προφίλ δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους προσλήψεων να μάθουν πράγματα για σένα που δεν θα μπορούσαν να μάθουν από ένα βιογραφικό και μια συνοδευτική επιστολή. Έτσι, μια διαδικτυακή παρουσία επιβάλλεται αν θέλεις να κεντρίσεις το ενδιαφέρον.

Συστημένοι υπάλληλοι

Όλοι οι υπεύθυνοι προσλήψεων μοιράζονται έναν κοινό τρόπο δράσης: Ζητούν από τους υπάλληλους της εταιρείας να τους συστήσουν κάποιο άτομο που θεωρούν ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης. Το τι είναι καινούριο σχετικά με το ζήτημα, είναι ότι μέσα στο 2016 θα προσληφθούν περισσότεροι συστημένοι υπάλληλοι από ποτέ και ο λόγος είναι απλός. Οι εταιρείες θα είναι έτοιμες να πληρώσουν extra bonus στους υπαλλήλους που θα συστήσουν κάποιο αρκετά ταλαντούχο άτομο. Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ αυτό το ποσό κυμαίνεται από 100 μέχρι 500 δολάρια. Κι αυτό γιατί μαίνεται ένας πόλεμος εκεί έξω για το ποιος θα αποκτήσει τα πιο ταλαντούχα άτομα. Ως γνωστόν, οι εταιρείες είναι τόσο καλές όσο τα άτομα που τις αποτελούν.

Ευκολίες απασχόλησης

 

Πλέον, οι εργοδότες είναι πρόθυμοι να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Όσο λοιπόν ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις της θέσης, θα σου παρέχονται ευκολίες που μερικά χρόνια πριν, όσο και να τις χρειαζόσουν, δεν θα σου περνούσε ποτέ από το μυαλό να τις ζητήσεις από το αφεντικό σου. Μερικές από αυτές δεν χρειάζεται καν να τις ζητήσεις. Οι εργοδότες θα στις προσφέρουν από μόνοι τους ως δέλεαρ για να πεις το ‘ναι’ και να βάλεις την υπογραφή σου στο συμβόλαιο.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *