Πρόκειται για εταιρείες που έχουν εδραιωθεί εδώ και χρόνια στον επιχειρηματικό κόσμο, θέτοντας καλά θεμέλια για την ανάπτυξη τους στο παγκόσμιο περιβάλλον ανταγωνισμού. Τα λογότυπα τους είναι σήμα κατατεθέν. Ωστόσο έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα άτομα εργοδοτούν τα μεγαλύτερα πολυεθνικά brands ανα το παγκόσμιο; 

Ακολουθεί λίστα με τα 12 πιο επιτυχημένα brands παγκόσμια και τον αριθμό προσωπικού τους. 

  1. Apple 

Η Apple Inc. είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, το λογισμικό υπολογιστών και τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Η Apple είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο σε έσοδα και, από τον Ιανουάριο του 2021, η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Προσωπικό: 147,000 (2020) 

  1. Amazon

Η Amazon.com, Inc. είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το cloud computing, την ψηφιακή ροή και την τεχνητή νοημοσύνη. Είναι μια από τις Big Five εταιρείες στη βιομηχανία τεχνολογίας πληροφοριών των ΗΠΑ. 

Προσωπικό: 1,298,000 (2020) 

  1. Microsoft

Η Microsoft Corporation είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που παράγει λογισμικό υπολογιστών, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, προσωπικούς υπολογιστές και συναφείς υπηρεσίες. Τα πιο γνωστά προϊόντα λογισμικού της είναι η σειρά λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows, Microsoft Office και τα προγράμματα περιήγησης Internet Explorer και Edge.

Προσωπικό: 166,475 (2020)

  1. Google 

Η Google LLC είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, οι οποίες περιλαμβάνουν διαδικτυακές τεχνολογίες διαφήμισης, μια μηχανή αναζήτησης, cloud computing,  και γενικό λογισμικό. Θεωρείται επίσης μια από τις Big Five εταιρείες στη βιομηχανία τεχνολογίας πληροφοριών των ΗΠΑ. 

Προσωπικό: 139,995 (2021)

  1. Samsung 

Το Samsung Group είναι πολυεθνικός όμιλος της Νότιας Κορέας με έδρα την Samsung Town, Σεούλ. Περιλαμβάνει πολλές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι συνδεδεμένες  με το εμπορικό σήμα της Samsung. Από το 2020, η Samsung έχει την 8η υψηλότερη παγκόσμια αξία brand στον κόσμο. 

Προσωπικό: 287,439 (2020)

  1. Facebook 

Η Facebook, Inc., είναι ένας αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος τεχνολογίας που εδρεύει στο Menlo Park της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε από τον Mark Zuckerberg, μαζί με τους συναδέλφους του και άλλους φοιτητές του Harvard College. 

Προσωπικό: 60,654 (2021) 

  1. Walmart 

Η Walmart Inc. είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που λειτουργεί μια αλυσίδα υπεραγορών, πολυκαταστημάτων και παντοπωλείων. Είναι η μεγαλύτερη σε προσωπικό εταιρεία στον κόσμο. 

Προσωπικό: 2,200,000 (2021)

  1. Mercedes-Benz 

Η Mercedes-Benz, που συνήθως αναφέρεται ως Mercedes, είναι μία  γερμανική μάρκα αυτοκινήτων. Είναι γνωστή για την παραγωγή πολυτελών και επαγγελματικών οχημάτων. Η έδρα της βρίσκεται στη Στουτγκάρδη. 

Προσωπικό: 288,481 (2020)

  1. Mc Donald’s 

Ένα brand που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα είναι η πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων Mcdonald’s. Πρόκειται για Αμερικανική εταιρεία fast-food που ιδρύθηκε το 1940. Η Mcdonald’s είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε προσωπικό εταιρεία στον κόσμο. 

Προσωπικό: 1,900,000 (2018)

  1. Disney 

Η εταιρεία Walt Disney, γνωστή ως Disney, είναι ένας αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος πολυμέσων και ψυχαγωγίας που εδρεύει στο συγκρότημα Walt Disney Studios στο Burbank της Καλιφόρνια.

Προσωπικό: 203,000 (2020)

  1. Coca-Cola

Η Coca-Cola Company είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ποτών που έχει συσταθεί βάσει του νόμου της Delaware’s General Corporation και εδρεύει στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Η εταιρεία Coca-Cola ασχολείται με την κατασκευή, λιανική πώληση και εμπορία συμπυκνωμάτων και σιροπιών μη αλκοολούχων ποτών.

Προσωπικό: 80,300 (2020)

  1. Toyota 

Η Toyota Motor Corporation είναι ιαπωνικός πολυεθνικός κατασκευαστής αυτοκινήτων με έδρα την Toyota, Aichi, Ιαπωνία. Η Toyota είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ενθαρρύνει τη μαζική υιοθέτηση υβριδικών οχημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Toyota είναι επίσης ηγέτης στην αγορά οχημάτων υδρογόνου fuel-cell.

Προσωπικό: 366,283 (2021) 

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager