Είναι βέβαιο ότι όλοι μας σε κάποιο στάδιο της ζωής μας έχουμε βιώσει έντονα την αποτυχία. Πολλοί από εμάς φτάσαμε στο σημείο να τα παρατήσουμε ή να αφήσουμε την αποτυχία να μας αποτρέψει από το να συνεχίσουμε να δημιουργούμε. Ωστόσο πρέπει να καταλάβουμε ότι εν τέλη, η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. 

Ας δούμε στην συνέχεια 5 από τα αγαπημένα μας success stories ανθρώπων που αντιμετώπισαν αμέτρητες αποτυχίες και εμπόδια αλλά δεν σταμάτησαν ποτέ να επιδιώκουν την επιτυχία. 

  1. JK Rowling 

H Rowling, ονειρευόταν να γίνει μία επιτυχημένη συγγραφέας από παιδί όπου και αναγνωρίστηκε το συγγραφικό της ταλέντο. Ωστόσο η επιτυχία της καθυστέρησε για αρκετά χρόνια. Μόλις η ίδια ξεκίνησε να βάζει τις ιδέες της στο χαρτί, επήλθε ο θάνατος της μητέρας της, κάτι που την κλόνισε σε σημαντικό βαθμό. Η Rowling τότε βρέθηκε σε κατάθλιψη και έτσι αποφάσισε να αναζητήσει δουλειά ως εκπαιδευτικός στο εξωτερικό.

Σύντομα παντρεύτηκε και έφερε στον κόσμο ένα παιδί, κάτι που όμως δεν κράτησε για πολύ και ο γάμος της έληξε απότομα ένα χρόνο αργότερα. Ως αποτέλεσμα η ίδια παρέμεινε χωρίς δουλειά και με ένα παιδί που μόλις κατάφερνε να συντηρήσει με ένα χαμηλό επίδομα ανεργίας. 

Ωστόσο, παρά τις πολλές προκλήσεις η ίδια παρέμεινε πιστή στο όραμα και τις ιδέες της για την συγγραφή του βιβλίου της. Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο της βιβλίο, αυτό απορρίφθηκε από 12 εκδοτικούς οίκους, κάτι που την έφερε στα πρόθυρα να τα παρατήσει λίγο πριν εγκριθεί το έργο της για δημοσίευση. 

Σήμερα, η Rowling είναι η πιο υψηλά αμειβόμενη μυθιστοριογράφος στον κόσμο, με τα βιβλία της να έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 80 διαφορετικές γλώσσες και να έχουν κάνει πάνω από 500 εκατομμύρια πωλήσεις. 

  1. Michael Jordan 

Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αφήσουμε εκτός της λίστας τον διάσημο μπασκετμπολίστα Michael Jordan. Όπως κάθε επιτυχημένος άνθρωπος, ο Τζόρνταν ονειρευόταν από νεαρή  ηλικία να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης του μπάσκετ. Ήδη από το δεύτερο έτος φοίτησης του στο γυμνάσιο προσπάθησε να ενταχθεί στην ομάδα Varsity, μια προσπάθεια που δεν απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του από την ομάδα. 

Αυτή η αποτυχία στοίχισε ιδιαίτερα στον ίδιο, όπως δήλωσε σε συνεντεύξεις του, όταν πήγε στο σπίτι την ίδια ημέρα κλείστηκε στην ντουλάπα του και έκλαψε για ώρες. Παρά την αποτυχία αυτή, ο ίδιος σηκώθηκε και με πείσμα δοκίμασε την ομάδα της JV. Εκπαιδεύτηκε πολύ σκληρά όπως κανείς άλλος εκτός σεζόν και έτσι τον επόμενο χρόνο προσπάθησε ξανά στις ομάδες των πανεπιστημίων. Αυτή την δεύτερη φορά όχι μόνο τα κατάφερε αλλά έγινε ο MVP της ομάδας. Στην συνέχεια κατάφερε επίσης να ενταχθεί στην All-American Team, κερδίζοντας τελικά υποτροφία στο κολλέγιο. 

Στην συνέχεια η ιστορία του είναι ευρέως γνωστή, έγινε ο άνθρωπος που σκόραρε 32.292 πόντους κατά την διάρκεια της καριέρας του, απέκτησε 6 πρωταθλήματα NBA και 5 τίτλους MVP ενώ σήμερα θεωρείται ως ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών.

  1. Steve Jobs 

Ο Steve Jobs αποτελεί την πιo γνωστή φιγούρα σχετικά με την ίδρυση της Apple και την εγκαθίδρυση της ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκόσμια. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό το πως ξεκίνησε. Η εταιρεία που σήμερα αξίζει πέραν των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και απασχολεί περισσότερους από 147 χιλιάδες υπαλλήλους ξεκίνησε μόνο με δύο άτομα σε ένα γκαράζ. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Steve Jobs που αργότερα έγινε ένας σπουδαίος επαγγελματίας, απολύθηκε από την εταιρεία στην οποία ξεκίνησε να χτίζει την καριέρα του. Σύντομα ωστόσο, συνειδητοποιώντας τις ικανότητες και τις δυνατότητες του, ο ίδιος προχώρησε στην ίδρυση της σημερινής τεχνολογικής αυτοκρατορίας που ονομάζεται «Apple» και μάλιστα από το 2020 μέχρι σήμερα θεωρείται ως το πιο πολύτιμο brand στον κόσμο. 

  1. Steven Spielberg 

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι ο Spielberg έτυχε απόρριψης τρεις φορές από την σχολή ταινιών, χωρίς όμως να επιτρέψει σε αυτές τις συνεχόμενες αποτυχίες να τον σταματήσουν, συνέχισε να υποβάλλει αιτήσεις μέχρι που τελικά έγινε δεκτός. Εν τέλη, μέσω της σχολής Cal State κατάφερε να εξασφαλίσει πρακτική άσκηση στην Universal Studios. 

Φυσικά αυτή η άσκηση δεν θα διαρκούσε διαπαντός, ωστόσο διήρκησε αρκετό καιρό έτσι ώστε να μπορέσει να καταλάβει τι χρειάζεται για να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο μέλλον στον χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Έτσι η μέρα που θα κατάφερνε μια από της ταινίες του να φτάσει στα χέρια στελεχών του κινηματογράφου δεν άργησε να έρθει.  

Αφού του γνωστοποιήθηκε αρκετές φορές ότι η ταινία του είχε ατέλειες και οι χρονικές της διαστάσεις ήταν λανθασμένες, ξεκίνησε τις αναπροσαρμογές για αρκετό καιρό έως ότου τελικά κατάφερε να δοκιμαστεί η ταινία του. Η ταινία αυτή κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά βραβεία και έτσι σταθεροποιήθηκε η θέση του ιδίου στον κλάδο. 

Ο Spielberg σήμερα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κινηματογραφιστές στην ιστορία και ένας από τους πλουσιότερους κινηματογραφιστές στον κόσμο.

  1. Αbraham Lincoln 

O Abraham Lincoln είναι ένας από τους ηγέτες και προέδρους των ΗΠΑ που κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία για την πρόοδο και την εξέλιξη που προσέφεραν τόσο στο ίδιο τους το κράτος αλλά και στον κόσμο ευρύτερα. Ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά του επιτεύγματα αποτελεί η διακήρυξη χειραφέτησης που τελικά οδήγησε στην κατάργηση της δουλείας. 

Ο Lincoln αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα του πως ένας άνθρωπος παρά τις διάφορες αποτυχίες, αντιξοότητες και εμπόδια μπορεί να καταφέρει να φτάσει στην επιτυχία.

Κάποια παραδείγματα είναι ότι το 1832 έχασε την δουλειά του, την ίδια χρονιά έχασε την μάχη για ένταξη στο νομοθετικό σώμα, ένα χρόνο αργότερα απέτυχε επιχειρηματικά. Το 1834 κατάφερε να εκλεγεί στο νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ, ενώ ένα χρόνο αργότερα η γυναίκα που αγαπούσε έχασε την ζωή της. Το 1836, αντιμετώπισε ζητήματα ψυχικής υγείας και δύο χρόνια αργότερα έχασε τις εκλογές για ανάδειξη του σε πρόεδρο του κοινοβουλίου. Το 1843 και το 1848 έχασε την ανάδειξη της υποψηφιότητας του για τις βουλευτικές εκλογές και την γερουσία. Παράλληλα το 1856 απέτυχε να εκλεγεί ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και το 1858 έχασε ξανά τις εκλογές για την γερουσία. 

Τελικά το 1860, κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ και να αλλάξει ριζικά και θετικά το μέλλον της χώρας. 

“The fact that some achieve great success, is proof to all that others can achieve as well”

⏤ Abraham Lincoln

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager