Τα τελευταία 4 χρόνια η Quadcode, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες fintech δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με την κ. Eva Samburova, Επικεφαλής Στρατηγικής HR στην Quadcode. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για τις βασικές αξίες, την εταιρική κουλτούρα, τα σχέδια CSR τους, τις σχέσεις με την κυπριακή κοινωνία, τα οφέλη της ομαδικής εργασίας με ανθρώπους διαφορετικών κουλτούρων και πολλά άλλα!

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη πιο κάτω!

Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε καλύτερα;

Σίγουρα, με λένε Εύα και εργάζομαι στην Quadcode περισσότερο από 7 χρόνια ενω τα τελευταία 5 χρόνια είμαι επικεφαλής της στρατηγικής HR της εταιρείας. Ωστόσο, πριν από αυτό απέκτησα εμπειρία δουλεύοντας με processes, επομένως έχω μεγάλη εμπειρία στο πώς να επιβλέπω και να βελτιώνω τις διαδικασίες. Επίσης, έχω εμπειρία στη συνεργασία με ομάδες από developers, οπότε ξέρω πώς είναι να εργάζεσαι σε μια ομάδα developing, ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και αυτό με βοηθά να τις κατανοώ καλύτερα.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα αρκετά μεγάλο πεδίο ευθύνης. Πρώτα απ ‘όλα, το branding εργοδότη, εργάζομαι στην ανάπτυξη του employer awareness της Quadcode, καθώς είμαστε μια πολύ καλή εταιρεία, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι για εμάς αυτήν τη στιγμή. Εργάζομαι επίσης σε ολόκληρη την εσωτερική διαδικασία του κύκλου ζωής των εργαζομένων, όπως η ανάπτυξη, η επίλυση προβλημάτων και η εκπαίδευση τόσο για τις επαγγελματικές δεξιότητες όσο και για τα soft skills των εργαζομένων, την επικοινωνία, την κουλτούρα, τις συνεργασίες ανθρώπων αλλά και εργαζομένων.

Θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για την Quadcode, ώστε να σχηματίσουμε μια εικόνα για το ποια είναι η εταιρεία και με τι ασχολείται;

Φυσικά, η Quadcode είναι μια διεθνής  multi-brand εταιρεία με εξειδίκευση στη βιομηχανία fintech και τα κύρια προϊόντα μας είναι η πλατφόρμα συναλλαγών, η πλατφόρμα συναλλαγών SaaS και το neo-banking. Η εταιρεία μας ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 10 χρόνια και εργαζόμαστε στην Κύπρο εδώ και 4 χρόνια, από το 2019. Στην πραγματικότητα δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες από 170 χώρες αυτή τη στιγμή και έχουμε 700 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον όμιλο. Έχουμε 6 γραφεία, 2 στην Κύπρο, ένα στα ΗΑΕ, την Αγγλία, την Αυστραλία και το Γιβραλτάρ. Σχετικά με τα relocations, πέρυσι έχουμε μετεγκαταστήσει περισσότερους από 300 υπαλλήλους κυρίως στην Κύπρο. Όπως είπαμε έχουμε γραφείο εδώ στη Λεμεσό και τώρα έχουμε και δεύτερο στη Λάρνακα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 2023, η Quadcode κέρδισε το MEA για το Best-All-In-One Brokerage solution στα UF awards.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές αξίες της Quadcode; Πώς πλαισιώνετε και διατηρείτε μια θετική εταιρική κουλτούρα;


Λοιπόν, έχουμε 7 βασικές αξίες στην εταιρεία μας στις οποίες πιστεύουμε πραγματικά. Πρώτα απ ‘όλα η ειλικρίνεια, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε ειλικρινείς με το προσωπικό και τους πελάτες μας, γιατί πιστεύουμε ότι εάν δεν είμαστε ειλικρινείς ή αν δεν μοιραζόμαστε πραγματικές πληροφορίες και δεν υπάρχει διαφάνεια, αυτό θα είναι επιβλαβές για την εταιρεία μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Επιπλέον, η εκτίμηση για τους συναδέλφους μας, εκτιμούμε πραγματικά το προσωπικό μας και επενδύουμε πολλά σε αυτούς, στην εκπαίδευσή τους και στο να τους βοηθήσουμε σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, ακόμη και μερικές φορές με κάποια προσωπικά θέματα που αντιμετωπίζουν.

Η νοοτροπία μας είναι ότι όταν μια εταιρεία δεν σέβεται τους εργαζόμενους της, τότε δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να αναπτύξει παράλληλα μια ανθεκτική εταιρική κουλτούρα, οπότε αυτό κάνουμε και αυτή είναι μια από τις βασικές αξίες μας στην Quadcode. Μια άλλη αξία αφορά την , την εξέλιξη ως επαγγελματίας και ως άτομο, τις δεξιότητες και τα ταλέντα των εργαζομένων μας. Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν και να αναπτυχθούν μέσα στην εταιρεία και να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες από ότι είναι τώρα, επομένως τους βοηθάμε να κάνουν ακριβώς αυτό.

Η τρίτη αξία είναι να είμαστε υπόλογοι των πράξεων μας, λόγω του κλάδου στον οποίο βρισκόμαστε, πρέπει να είμαστε υπόλογοι σε όλα, ένα λάθος μπορεί να μας κοστίσει ακριβά. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε πραγματικά υπόλογοι των επιτυχιών αλλά και των λαθών μας, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί διαφορετικά απλά δεν μπορούμε να εργαστούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί. Επιπλέον, έχουμε την προορατικότητα, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε ένα προϊόν ή διαδικασίες στην εταιρεία, γνωρίζουν καλύτερα πώς να βελτιώσουν ένα προϊόν ή μια συγκεκριμένη διαδικασία ή οτιδήποτε άλλο. Δεν θέλουμε να περιμένουν με μια ερώτηση στο μυαλό ή να συγκρατούνται, τους ενθαρρύνουμε να υποβάλουν προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε. Αναμένουμε λοιπόν από τους ανθρώπους μας να μοιραστούν τις ενδεχομένως λαμπρές ιδέες τους που θα βοηθήσουν την εταιρεία να αναπτυχθεί και φυσικά να ικανοποιήσει και τους πελάτες της.

Εκτιμούμε και προάγουμε τη συνεργασία φυσικά, είμαστε μια πολυεθνική εταιρεία και έχουμε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς. Ένα άτομο είναι απλώς ένα άτομο, αλλά όλοι μαζί είμαστε 100 ή ένα εκατομμύριο. Με διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές ιδέες, απόψεις μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερη δουλειά από ό,τι μπορεί να κάνει ένα άτομο από μόνο του και αυτή η αξία είναι πολύ σημαντική κατά τη διαμόρφωση της κουλτούρας της εταιρείας. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η φιλοδοξία για αριστεία, γιατί πάντα θέτουμε υψηλότερους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε, κάθε μέρα βάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Πιστεύουμε ότι πρέπει πάντα να προσπαθούμε να φτάσουμε σε κάτι καλύτερο, να μεγαλώνουμε, να εξελισσόμαστε και να σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο με την πάροδο του χρόνου.

Αυτές είναι οι 7 βασικές μας αξίες και κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας να δεσμευτούν και να διατηρήσουν αυτήν την κουλτούρα. Διοργανώνουμε πολλές δραστηριότητες, οικογενειακές εκδηλώσεις και workshops, γιατί νοιαζόμαστε για το προσωπικό μας και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θέλουμε να αισθάνονται καλά, να μην εξαντλούνται, να μην χάνουν το κίνητρο τους. Προσπαθούμε επίσης να κάνουμε τους υπαλλήλους μας να γνωριστούν και να χτίσουν προσωπικές σχέσεις, καθώς θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται άνετα στην εταιρεία μας. Δουλεύουμε επίσης πολύ με τους διευθυντές μας, για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν πώς να διαχειρίζονται καλύτερα το προσωπικό, ώστε να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να έχουν περισσότερα κίνητρα και ως εκ τούτου, να επιτύχουν τους επαγγελματικούς αλλά και εταιρικούς στόχους.

Πολλοί ειδικοί αναφέρονται τώρα σε έναν πόλεμο για ταλέντα. Πώς διαφοροποιείται η Quadcode ως εργοδότης; Τι προσφέρετε και ποια είναι τα οφέλη της εργασίας στην Quadcode; Πιο απλά γιατί κάποιος να επιλέξει την Quadcode;

Ένα από τα κυριότερα σημεία, πιστεύω είναι το γεγονός ότι στην Quadcode νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας και επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς. Πιστεύω επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι κάποιος νοιάζεται για αυτούς, σέβεται τη δουλειά που κάνουν αλλά και αναγνωρίζει την συνεισφορά τους. Το δεύτερο πράγμα που θα έλεγα είναι οι ευκαιρίες που παρέχουμε στους υπαλλήλους μας να αναπτυχθούν μέσα στην εταιρεία. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο, και πόρους για αυτό. Για παράδειγμα, τα τελευταία 4 χρόνια τουλάχιστον το 30% των εργαζομένων μας έχει λάβει επαγγελματική εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες του. Εργαζόμαστε κατά περίπτωση με συγκεκριμένα αιτήματα των εργαζομένων μας, τους στόχους ή τις προκλήσεις τους. Ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι στοχεύουν να γίνουν διευθυντές θα τους βοηθήσουμε να πετύχουν τον στόχο τους καθώς  έχουμε πολλούς διευθυντές στην εταιρεία μας που ήρθαν στην Quadcode ως specialists και ανελίχθηκαν σε διευθυντές.

Στην πραγματικότητα, το 90% των διευθυντών προσλήφθηκαν ως specialists και τους βοηθήσαμε να ανελιχθούν, αν αυτό ευθυγραμμίζεται με την εταιρική στρατηγική τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε, γιατί όχι; Έχουμε εργαζόμενους που βοηθούν τους διευθυντές να γίνουν σπουδαίοι managers, δίνοντάς τους προτάσεις και βοηθώντας τους να καταλάβουν από πού πηγάζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Το 70% των διευθυντών μας λαμβάνει εκπαίδευση κάθε χρόνο σχετικά με την ηγεσία, την επικοινωνία και ούτω καθεξής. Ένα άλλο σημείο που διαφοροποιεί την Quadcode, είναι η διαφάνεια και οι κατανοητές διαδικασίες εργασίας. Τέλος, ακόμα ένας παράγοντας είναι το πακέτο αποδοχών μας αφού παρέχουμε  ανταγωνιστικούς μισθούς, bonus schemes, εσωτερικές εκδηλώσεις, ιατρική ασφάλιση, εκπαίδευση και πολλά άλλα.

Θα συμφωνούσατε ότι, υιοθετώντας στρατηγικές CSR, μια εταιρεία μπορεί να αυξήσει τη διατήρηση και την αφοσίωση των πελατών, τη δέσμευση των εργαζομένων και να προσελκύσει επενδυτικές ευκαιρίες και κορυφαία ταλέντα; Η Quadcode έχει ίσως κάποια πλάνα CSR που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;

Θα έλεγα ότι συμφωνούμε ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη (CSR) είναι ένα πραγματικά σημαντικό μέρος του σύγχρονου κόσμου και νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι άρχισαν να καταλαβαίνουν καλύτερα ότι δεν πρέπει μόνο να παίρνουμε αλλά και να δίνουμε και στην Quadcode μας ενδιαφέρει να δίνουμε. Είχαμε ένα πρόγραμμα στο παρελθόν για πολλά χρόνια με ποικίλες δραστηριότητες από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 10-12 ετών για το πώς να γίνουν developers μέχρι και την παροχή νερού στην Αφρική.

Ωστόσο, καταλάβαμε ότι στην πραγματικότητα δεν είχαμε μια σταθερή στρατηγική και τώρα εργαζόμαστε σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική CSR που θα εστιάζεται περισσότερο στην Κύπρο και θα ξεκινήσουμε να την υλοποιούμε σύντομα.Θέλουμε να δώσουμε περισσότερα στην κυπριακή κοινωνία και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας με  δραστηριότητες όπως δενδροφύτευση, καθάρισμα παραλιών, συμμετοχή σε μαραθώνιους για τη στήριξη ΜΚΟ και πολλά άλλα.  Το πρόγραμμα CSR  είναι επίσης σημαντικό για τους εργαζόμενους μας που θέλουν να δώσουν κάτι στον κόσμο και θέλουν να αποτελούν μέρος αυτών των δραστηριοτήτων, αλλά ίσως να μην γνωρίζουν που μπορούν να αποταθούν για να στηρίξουν τέτοιες δραστηριότητες.

Διανύοντας μια δύσκολη περίοδο αναπροσαρμογής δεξιοτήτων, η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει γρήγορα τη φύση της εργασίας και ως εταιρεία fintech πρέπει να είναι ακόμη πιο δύσκολο να συμβαδίζετε πάντα με το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές ανάπτυξης που χρησιμοποιείτε για να παραμένετε ανταγωνιστικοί;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επενδύουμε πολλά στους ανθρώπους μας για να τους βοηθήσουμε να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τάσεις. Τώρα το AI είναι πολύ δημοφιλές, για παράδειγμα το ChatGPT είναι παντού, οπότε αποφασίσαμε να το εφαρμόσουμε στην εργασία και στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Εξοικονομεί πολύ περισσότερο χρόνο για εμάς και ο χρόνος είναι πολύτιμος για το προσωπικό μας και το καταλαβαίνουμε. Ό,τι μπορεί να μας προσφέρει η τεχνολογία, για να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε ή να εξοικονομήσουμε χρόνο, πρέπει να το αγκαλιάζουμε. Τέλος, χρησιμοποιούμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, αποτελούν μέρος της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και πραγματικά βοηθούν τους ανθρώπους μας να παραμένουν ενημερωμένοι για όλες τις τελευταίες τάσεις και επομένως να παραμένουν ανταγωνιστικοί ως επαγγελματίες. Η εκπαίδευση μπορεί να είναι συγκεκριμένα βραχυπρόθεσμα μαθήματα ή ακόμη και μακροχρόνια μαθήματα/προγράμματα με διάρκεια 6 μηνών και μερικές φορές ακόμη μεγαλύτερη.

Συζητήσαμε νωρίτερα ότι η Quadcode έχει πλέον 6 γραφεία σε 5 διαφορετικές χώρες και 700 εργαζόμενους. Ποια θα λέγατε ότι είναι τα οφέλη της εργασίας σε μια πολυεθνική εταιρεία που φέρνει κοντά ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και υπόβαθρο;

Θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει μια πολυεθνική εταιρεία. Αυτό φυσικά δεν είναι πάντα εύκολο και μπορεί να υπάρχουν κάποια σημεία κακής επικοινωνίας λόγω των διαφορετικών πολιτισμικών υποβάθρων. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει επειδή κάποιος είναι ή θέλει να είναι αγενής. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι είναι πιο άμεσοι από άλλους, θα ζητούσαν αυτό που χρειάζονται άμεσα και αυτό εκλαμβάνεται ως αγένεια από μερικούς ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα. Αλλά τελικά όλοι κοιτάμε τα ίδια πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και αυτό είναι υπέροχο πιστεύω. Έχει να κάνει με την κατανόηση διαφορετικών αγορών και μια ευκαιρία να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε διαφορετικές χώρες, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες από 170 χώρες, επομένως πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι λειτουργεί πού. Εξάλλου, η επικοινωνία με διαφορετικούς πολιτισμούς μπορεί να προσφέρει καλύτερη κατανόηση του κόσμου και να παρέχει υψηλότερες δεξιότητες επικοινωνίας. Επίσης, η ύπαρξη πολλών διαφορετικών προοπτικών σημαίνει αυξημένη δημιουργικότητα και καινοτομία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων.

Ωστόσο, λόγω αυτών των διαφορετικών προοπτικών, μπορεί κάποια στιγμή να έχουμε κάποιες μικρές παρεξηγήσεις, επομένως αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας να επικοινωνούν καλύτερα με τους συναδέλφους τους. Έχουμε προετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα στην Quadcode για άτομα που εργάζονται σε διαφορετικές ομάδες και τους βοηθάμε να καταλάβουν, για παράδειγμα, ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν τους άλλους να κατανοήσουν την άποψή τους χωρίς καμία παρεξήγηση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εξελιχθούμε ως επαγγελματίες αν εκτεθούμε σε διαφορετικά στιλ εργασίας, ιδέες και συμπεριφορές. Αυτή η έκθεση στο διαφορετικό μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές μας, μας βοηθά να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες και να βελτιώσουμε την ικανότητά μας να εργαζόμαστε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Στο τέλος της ημέρας, αυτό μας βοηθά να επικοινωνούμε καλύτερα με πελάτες σε όλο τον κόσμο και να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και εμπειρία.

Αναφέρατε προηγουμένως ότι το Quadcode έχει πλέον εγκατασταθεί εδώ και 5 χρόνια στην Κύπρο. Πώς είναι η εμπειρία σας μέχρι τώρα; Πώς θα περιγράφατε τα ταλέντα στην Κύπρο ή τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία;

Προσωπικά ζω στην Κύπρο περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, αλλά επισκέφθηκα την Κύπρο αρκετές φορές στο παρελθόν, έτσι δεν είναι η πρώτη μου επίσκεψη και θα έλεγα ότι όλες αυτές τις φορές και τον τελευταίο χρόνο εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Κύπρος είναι ένα καταπληκτικό μέρος με πολλούς ανοιχτούς, ζεστούς και ευγενικούς ανθρώπους. Όσον αφορά τα ταλέντα, η Κύπρος έχει πολλά σπουδαία ταλέντα. Ναι, δεν μπορούμε να προσλάβουμε όλες και όλους όσους χρειαζόμαστε, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού για ταλέντα και των πολλών εταιρειών που λειτουργούν εδώ, αλλά βλέπω πόσοι άνθρωποι έρχονται εδώ για να ζήσουν και να εργαστούν και αυτό αυξάνει τον αριθμό και τις ικανότητες των ταλέντων εδώ πιστεύω. Φυσικά αναζητούμε άτομα στην Κύπρο ή στο εξωτερικό που θέλουν να μετεγκατασταθούν στο νησί.

Σχετικά με την τοπική κοινότητα, επί του παρόντος εργαζόμαστε με διαφορετικές επαγγελματικές κοινότητες όπως η Techisland που συνδέεται περισσότερο με τον κλάδο μας ή η κοινότητα The Hub που μας βοηθά να δημιουργήσουμε διασυνδέσεις με πολλούς σπουδαίους ανθρώπους εδώ. Έχουμε αρχίσει να συμμετέχουμε σε τοπικές εκδηλώσεις και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και ελπίζουμε ότι θα εμπλακούμε σε ακόμη περισσότερα. Είναι πιο εύκολο να συμμετάσχουμε ή να οργανώνουμε εκδηλώσεις εδώ, επειδή οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί και στην πραγματικότητα πιστεύω ότι οι εξωτερικές μας δραστηριότητες προχωρούν γρήγορα εξαιτίας αυτού του ανοιχτού χαρακτήρα των ανθρώπων στην Κύπρο.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μερικές συμβουλές σταδιοδρομίας ή οποιαδήποτε συμβουλή με τους υποψηφίους που αναζητούν ενεργά εργασία στη βιομηχανία fintech αυτή τη στιγμή;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πιστεύω ότι είναι σημαντικό να επισημάνω. Πρώτα απ ‘όλα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο κλάδος αναπτύσσεται γρήγορα, οπότε αν θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα πρέπει να τρέχουμε πιο γρήγορα από τον ανταγωνισμό. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να είσαι ευέλικτος σε αυτόν τον κλάδο γιατί πρέπει να αλλάζεις συνεχώς. Πρέπει να αλλάξουν διαδικασίες, αποφάσεις, στόχοι και αυτό είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να το διαχειριστούν . Επομένως, κάποιος που θέλει να εργαστεί σε αυτόν τον κλάδο, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για αλλαγές και να αγκαλιάσει την αλλαγή όταν συμβεί. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να μάθουν για τη βιομηχανία επειδή είναι μια ευρεία βιομηχανία και υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις που μπορούν να ακολουθήσουν.

Εάν κάποιος θέλει να ενταχθεί σε μια συγκεκριμένη εταιρεία, πρέπει να μάθει για αυτόν ακριβώς τον τύπο κατεύθυνσης στον οποίο δραστηριοποιείται αυτή η εταιρεία. Τρίτον, soft skills, όπως η ομαδική εργασία, η επικοινωνία,και η επίλυση προβλημάτων, είναι απαραίτητες δεξιότητες για να εργαστεί και να πετύχει κάποιος σε αυτό τον κλάδο Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η εργαστικότητα Ναι, προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, αλλά και πάλι, χρειάζεται αρκετή προσπάθεια λόγω αυτού του ταχέως μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, πρέπει να μελετήσουμε, να κατανοήσουμε και να φέρουμε αποτελέσματα γρήγορα και όλα αυτά ταυτόχρονα. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά θα φέρει πολλά οφέλη και επιτυχίες στον κλάδο. Έτσι, αν κάποιος είναι έτοιμος για όσα προανέφερα, αυτός είναι ένας καταπληκτικός κλάδος για να εργαστεί κάποιος, αλλά και για να μάθει, να αναπτυχθεί και να γίνει καλύτερος επαγγελματίας.

Παρατηρήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση που κάνατε στην ιστοσελίδα της Quadcode. «Πιστεύω ότι όλοι είναι ταλαντούχοι». Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα για αυτό; Θα λέγατε ότι η Quadcode μπορεί να βοηθήσει έναν εργαζόμενο να βρει τη σωστή επαγγελματική του πορεία ή ακόμα και να ανακαλύψει ταλέντα που δεν ήξερε ότι είχε;

Ναι, σωστά. Πιστεύω ότι κάθε εργαζόμενος έχει ταλέντα και ο καθένας μπορεί να είναι επιτυχημένος στη δουλειά του. Κάθε άτομο έχει τα δικά του ταλέντα, η μόνη πρόκληση είναι να βρει τη σωστή θέση, τον σωστό ρόλο όπου μπορεί να τα αξιοποιήσει και να τα αναπτύξει. Πιστεύω ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να πετύχει τον ίδιο στόχο με διαφορετικούς τρόπους αξιοποιώντας διαφορετικές δεξιότητες και ταλέντα. Φυσικά, εδώ υπάρχουν σημαντικές παράμετροι, όπως η σωστή κουλτούρα που θα βοηθήσει το συγκεκριμένο άτομο να εξελιχθεί. Ένας καλός διευθυντής θα βοηθήσει και θα πιστέψει τον εργαζόμενο μέχρι να βρει τον κατάλληλο ρόλο που του ταιριάζει. Κατά την άποψή μου, ένας εργαζόμενος πρέπει να έχει το ελάχιστο επαρκές επίπεδο για τον ρόλο του και να χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του και άλλα ταλέντα για να πετύχει τους στόχους του. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να είμαστε ταλαντούχοι σε όλα, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ταλέντα μας ή τα ταλέντα της ομάδας μας, και όλων γύρω μας για να επιτύχουμε υψηλότερους στόχους. Γι′ αυτό πιστεύουμε τόσο πολύ στη συνεργασία, γιατί ο καθένας έχει τα δικά του ταλέντα και μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, όσον αφορά την κουλτούρα, εργαζόμαστε σε αυτό εντός της εταιρείας, ψάχνοντας πρώτα για το κατάλληλο άτομο στους υφιστάμενους υπαλλήλους  όταν ανοίγονται νέες ευκαιρίες, προσλαμβάνοντας τα κατάλληλα άτομα όταν δεν υπάρχουν ήδη στην εταιρεία και βοηθώντας τους να εξελιχθούν. Πολλοί άνθρωποι έχουν εξελιχθεί μαζί μας μέσα στην εταιρεία, καθώς πιστεύουμε στους ανθρώπους μας και τους δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες. Για να βοηθήσουμε στον καθορισμό του ρόλου που ταιριάζει σε κάποιον, έχουμε επίσης εσωτερικές “αξιολογήσεις” που βοηθούν στον προσδιορισμό, για παράδειγμα, πόσο κατάλληλος είναι ο ρόλος ενός διευθυντή για ένα άτομο. Ή μπορούμε να συλλέξουμε σχόλια για έναν εργαζόμενο και να τον βοηθήσουμε να καταλάβει πού πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Και φυσικά, συνεργαζόμαστε πολύ με τους διευθυντές, βοηθώντας τους να κατανοήσουν πώς να αναπτύξουν καλύτερα τις ομάδες τους και πώς να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους για να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν.

Υπάρχουν κενές θέσεις στην Quadcode αυτή τη στιγμή; Εάν ναι, θα μπορούσατε να μοιραστείτε μερικές από τις διαθέσιμες θέσεις για τις οποίες προσλαμβάνει αυτή τη στιγμή η Quadcode;

Σίγουρα, προσλαμβάνουμε ενεργά σε πολλές θέσεις. Αναζητούμε άτομα για εργασία σε πολλά τμήματα,  στο Marketing, Product & Design, Engineering, Legal, Finance, Business & Development, Sales, Data & Analytics, Compliance & Security, People (HR) ακόμα και στο Management. 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και όλες τις διαθέσιμες θέσεις εδώ.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager