Στη σημερινή, συνεχώς μεταβαλλόμενη, αγορά εργασίας, μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ποτέ να ‘πουλήσετε’ τον εαυτό σας για να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας.

Τα επαγγέλματα εξελίσσονται συνεχώς και οι θέσεις εργασίας απαιτούν τις ανάλογες ικανότητες. Έτσι, είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα εργαλεία που διαθέτουμε για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τις απαραίτητες ικανότητες για να προχωρήσουμε στην καριέρα μας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο για να βελτιώσετε την καριέρα σας!

Μάθετε νέες δεξιότητες

Από tutorials στο YouTube έως τα προχωρημένα μαθήματα για συγκεκριμένους κλάδους εργασίας, το διαδίκτυο είναι ένας άπειρος θησαυρός εκπαιδευτικών ευκαιριών. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα και πανεπιστήμια τα οποία μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει για να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να γίνει πιο ελκυστικός στους εργοδότες.

Ακόμη, υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σε συγκεκριμένα blogs και ιστότοπους καθώς επίσης και εκπαιδευτικές πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί για να σας διδάξουν μεθοδικά και γρήγορα χωρίς να αποσπά αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα σας. Το να ξοδεύετε το χρόνο σας στο διαδίκτυο αποκτώντας νέες δεξιότητες σίγουρα θα προσθέσει κάποια λάμψη στο βιογραφικό σας και θα σας δώσει προβάδισμα είτε ως υποψήφιοι σε ένα νέο εργοδότη είτε ως υποψήφιοι για προαγωγή.

Εύκολη διαδικασία αναζήτηση εργασίας

Οι περισσότερες ευκαιρίες εργασίας δημοσιεύονται διαδικτυακά σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας και ειδικά στην Κύπρο, οι περισσότερες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα ergodotisi.com. Από μόνιμες έως προσωρινές, μερικής ή πλήρους απασχόλησης, σε κάθε πόλη και κλάδο. 

Είτε θέλετε να ξεκινήσετε την καριέρα σας είτε επιθυμείτε να αλλάξετε δουλειά, το διαδίκτυο και η ergodotisi.com είναι αυτό που χρειάζεστε. Μπορείτε να εγγραφείτε, να ανεβάσετε το βιογραφικό σας και να λαμβάνετε email με τις νεότερες θέσεις εργασίας στον κλάδο σας.

Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα

Ιστότοποι όπως το LinkedIn μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που εισέρχεται στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά (και όχι μόνο), καθώς μπορείτε να επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με πιθανούς εργοδότες που,υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα συναντούσατε και τόσο εύκολα.

Τέλος, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο για να δώσει μια ώθηση στην καριέρα σας, όπως η δημιουργία ενός προσωπικού blog, η μελέτη των εταιρειών πριν από μια συνέντευξη μέσω των ιστοσελίδων τους, κτλ. Το διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας για να βοηθήσει την ανάπτυξη της καριέρας σας.

Δημοσιεύθηκε από admin