Στη σημερινή εποχή, αρκετοί εργαζόμενοι “αγωνίζονται” να ισορροπήσουν την προσωπική με την επαγγελματική ζωή, με τα email και τη συνεχή επικοινωνία να διακόπτουν τον ελεύθερο τους χρόνο. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, η Αμερικανική εταιρεία marketing FullContact δίνει στους υπαλλήλους της ένα οικονομικό κίνητρο για χαλάρωση με $7.500 για ταξίδια, αλλά με έναν όρο: Απαγορεύεται να δουν τα email τους ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι άφησαν αχρησιμοποίητες 768 εκατομμύρια ημέρες διακοπών το 2018, σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης. Αλλά ακόμη και όταν οι εργαζόμενοι κάνουν τις διακοπές τους, το 44% από αυτούς εξακολουθεί να ελέγχει τα email του καθημερινά. Η Michelle Warren, ανώτερη διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού στο FullContact, λέει ότι αυτή η πρακτική προκαλεί εξάντληση στους εργαζομένους.

«Το να γνωρίζεις ότι είναι εντάξει να χαλαρώσεις είναι πολύ σημαντικό για την ευημερία των εργαζομένων», λέει η Warren. “Αν είναι πάντα συνδεδεμένοι με την εργασία, είναι δύσκολο να επαναφορτίστουν και να επιστρέψουν στη δουλειά με νέες ιδέες.”

Η Warren μίλησε στο Employee Benefit News σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα της εταιρείας και πώς άλλοι εργοδότες μπορούν να βοηθήσουν το εργατικό δυναμικό τους να “αποσυνδεθεί” κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Γιατί η FullContact αποφάσισε να προσφέρει μπόνους ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ταξιδεύουν;

Ήταν ιδέα του διευθύνων σύμβουλου μας και συνιδρυτή Bart Lorang. Βρισκόταν πάνω σε μια καμήλα δίπλα στις πυραμίδες ενώ προσπαθούσε να λύσει ένα εργασιακό πρόβλημα και αναρωτήθηκε, «Ωχ, τι κάνω;» Γι ‘αυτό καταλαβαίνει πραγματικά τη σημασία της αποσύνδεσης κατά τη διάρκεια της αδείας.

Ακούγεται τρελό, αλλά ονομάζουμε αυτό το επίδομα «άδεια μετ ‘αποδοχών, μετ ‘αποδοχών». Δίνουμε στους υπαλλήλους $7.500, ώστε να μπορούν να κάνουν τις διακοπές που θέλουν πραγματικά να κάνουν, είτε είναι εντός ή εκτός της χώρας. Όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν από τις διακοπές, ακούμε πράγματα όπως: «Νιώθω ξεκούραστος και έτοιμος να βουτήξω πίσω, και είμαι ενθουσιασμένος για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων. “

Πώς λειτουργεί;

Αφού οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης συμπληρώσουν ένα έτος στην εταιρεία, δικαιούνται να λάβουν το μπόνους για να κάνουν διακοπές, αλλά μόνο εάν συμφωνήσουν να αποσυνδεθούν εντελώς από την δουλειά. Και παρόλο που είναι μπόνους, παρακινούμε τους υπαλλήλους να το χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν κάπου. Το κάνουμε αυτό για περίπου επτά χρόνια και δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που δεν το έχει εκμεταλλευτεί.

Το να εξασφαλίσουμε μια καταπληκτική εμπειρία στους εργαζομένους αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, επομένως αυτό το πρόγραμμα έχει προτεραιότητα στον προϋπολογισμό της εταιρείας μας.

Γιατί πιστεύετε ότι είναι δύσκολο για τους υπαλλήλους να αποσυνδεθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους;

Νομίζω ότι μερικές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι το μόνο άτομο που μπορεί να κάνει κάτι, ειδικά σε μικρότερους οργανισμούς. Αλλά δεν είναι παραγωγικό να έχουμε τέτοια σημεία αποτυχίας.

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό βήμα είναι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δημιουργήσετε μια αναπληρωματική ομάδα υπαλλήλων, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απουσιάσουν χωρίς έγνοιες.

Είναι καλό για την ανάπτυξη των εργαζομένων να μαθαίνουν πράγματα που δεν κάνουν κάθε μέρα. Είναι σίγουρα καλό για τη μελλοντική σταδιοδρομία των εργαζομένων. Στο τέλος της ημέρας, είναι καλό για τις επιχειρήσεις και τον οργανισμό.

Δημοσιεύθηκε από admin