Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της χαλάρωσης, παράλληλα όμως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναπτυχθείτε προσωπικά αλλά και επαγγελματικά!

Υπάρχουν πολλές καλές αναγνώσεις εκεί έξω και αν επιλέξετε σωστά, μπορείτε να κερδίσετε πολλές γνώσεις που θα σας βοηθήσουν μελλοντικά.

Ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα βιβλία και διαλέξτε την καλοκαιρινή σας ανάγνωση.

Mindset: The New Psychology of Success, από την Carol S. Dweck

Η Dweck υπογραμμίζει τη σημασία του να έχεις μια αναπτυξιακή νοοτροπία, μέσω της οποίας κάθε πρόκληση μπορεί να αναδιατυπωθεί ως ευκαιρία, προκειμένου να πετύχεις και να βρεις ή να δημιουργήσεις την ιδανική σου καριέρα.

What Color Is Your Parachute? Από τον Richard N. Boles

Το βιβλίο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1970 και λαμβάνει ετήσιες ενημερώσεις. Θα μάθετε τα πλεονεκτήματα των βιογραφικών, των συνεντεύξεων και των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς, αλλά είναι πιο γνωστό ότι βοηθά τα άτομα που αναζητούν δουλειά να ανακαλύψουν τι είδους δουλειά ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά τους και στο σύνολο των δεξιοτήτων τους. Αν λοιπόν εισέρχεστε στην αγορά εργασίας ή κάνετε μια μεγάλη αλλαγή σταδιοδρομίας, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το κλασικό βιβλίο.

Designing Your Life: How to Build a Well-Lived, Joyful Life, από τον Bill Burnett και τον Dave Evans

Στον τομέα του σχεδιασμού, κάθε επιλογή είναι σκόπιμη, ειδικά αυτές που δεν έχετε καν παρατηρήσει. Τα πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν σκεφτόμαστε καν είναι πράγματα που έχουν σχεδιαστεί διεξοδικά. Στο βιβλίο “Designing Your Life” των Bill Burnett και Dave Evans, θα μάθετε πώς να εφαρμόζετε την ίδια σκέψη στις επιλογές που κάνετε στη ζωή σας και να δημιουργείτε σκόπιμα ένα σύστημα που να λειτουργεί υπέρ εσάς. Θα ξεκινήσετε δουλεύοντας προς τα πίσω για να καθορίσετε τι θέλετε από τη ζωή, και στη συνέχεια να μάθετε πώς να το πετύχετε παραγωγικά, επανασχεδιάζοντας προσεκτικά τις ρουτίνες σας με άφθονο πειραματισμό και συνεχή επανάληψη.

Μάθετε να αποδέχεστε τις επιλογές σας αντί να πονάτε. Αυτό είναι σημαντικό για πολλούς ανθρώπους που αυτο-σαμποτάρονται από ένα περιορισμένο σύστημα πεποιθήσεων. Σύμφωνα με αυτό το βιβλίο, ο επανασχεδιασμός της καριέρας και της ζωής σας είναι δυνατός σε οποιαδήποτε ηλικία. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Mind Maps και αποκτήστε ανοσία στην αποτυχία. Οι στρατηγικές που παρέχονται θα σας διδάξουν πως να αναλάβετε δράση και αν αυτό δεν λειτουργεί, κάντε επαναφορά και δοκιμάστε ξανά.

Do What You Are από τον Paul D. Tieger

Ορισμένοι τύποι προσωπικότητας είναι εξαιρετικά κατάλληλοι για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Εάν δεν σας αρέσουν τα μαθηματικά, το να γίνετε μηχανικός θα ήταν πιθανώς μια πρόκληση. Αλλά πώς ανακαλύπτεις ποια είναι η μοναδική σου προσωπικότητα και πώς επηρεάζει τις καλύτερες επιλογές σταδιοδρομίας σου; Αυτό το βιβλίο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα για να καταλάβετε τον τύπο της προσωπικότητάς σας, ποια επαγγέλματα είναι δημοφιλή με αυτόν τον τύπο προσωπικότητας και θα σας δώσει μια εσωτερική ματιά στα δυνατά και αδύναμα σημεία σας. Θα μάθετε επίσης πώς να κάνετε την αναζήτηση εργασίας σας όσο πιο αποτελεσματική γίνεται.

Presence από την Amy Cuddy

Ανεξάρτητα από τη δουλειά σας, είναι απαραίτητο να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση – και είναι εξίσου σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αυτή η πρώτη αλληλεπίδραση είναι γνήσια. Είτε συναντάτε ένα νέο πιθανό αφεντικό για μια συνέντευξη για δουλειά είτε κάνετε δημόσια ομιλία, οι άνθρωποι μπορούν πάντα να πουν εάν είστε αυθεντικοί, οπότε η εκμάθηση του πώς να χτίσετε μια «παρουσία» και να δείξετε τον γνήσιο εαυτό σας είναι ζωτικής σημασίας.

Για να το πετύχετε αυτό, η καθηγήτρια του Harvard, Amy Cuddy σας διδάσκει πώς να τροποποιήσετε τα πάντα, από τη γλώσσα του σώματός σας στον τρόπο που σκέφτεστε σχετικά με τις μεγάλες προκλήσεις. Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με εξαιρετική έρευνα, αλλά είναι επίσης γραμμένο με τρόπο που μπορεί να ωφελήσει τον οποιοδήποτε, και έτσι θα μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις συμβουλές της από την πρώτη ημέρα.

So Good They Can’t Ignore You από τον Cal Newport

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα σας πουν ότι για να βρείτε μια ικανοποιητική καριέρα, πρέπει να ακολουθήσετε την καρδιά και το πάθος σας – και σύμφωνα με τον συγγραφέα του “So Good they Can’t Ignore you”, οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό το κάνουν λάθος. Ο Cal Newport ισχυρίζεται ότι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι η εστίαση στις επιθυμίες που έχετε ήδη είναι το κλειδί για επιτυχημένες καριέρες. Αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται σε συνεντεύξεις με διάφορους επιτυχημένους ανθρώπους, από αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες έως επιχειρηματίες και σας βοηθά να ανακαλύψετε τις στρατηγικές που τους βοήθησαν να σχεδιάσουν καταπληκτικές καριέρες και ζωές.

The Third Door από τον Alex Banayan

Αυτό το βιβλίο ήταν το αποτέλεσμα μιας πενταετούς περιπέτειας ενός 18χρονου που παρακολουθούσε τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και σούπερ σταρ του κόσμου για να καταλάβει πώς ξεκίνησαν με επιτυχία την απίστευτη καριέρα τους. Ο Alex Banayan διηγείται τον τρόπο με τον οποίο χάκαρε τις συναντήσεις επιχειρηματιών, το πως κυνηγούσε διασημότητες και πως χόρεψε με μερικούς από τους μεγαλύτερους χορευτές όλων των εποχών.

Σε όλες τις άγριες περιπέτειες του, έμαθε ότι το μόνο κοινό πράγμα που είχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν ότι διάλεξαν την «τρίτη πόρτα». Δεν περίμεναν στη σειρά και δεν αγόρασαν το δρόμο τους προς την επιτυχία. Τα κατάφεραν με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα. Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο μόλις ξεκινήσετε, πώς να προσεγγίσετε καλύτερα κάποιον στο διαδίκτυο και πώς να αντέξετε την απόρριψη από μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου.

How To Win Friends and Influence People από τον Dale Carnegie

Με περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις, αυτό το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1936, αλλά τα μαθήματα σε αυτό εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και σήμερα, ενώ θεωρείται απαραίτητο για την εξέλιξη μιας σταδιοδρομίας. Στο βιβλίο, θα μάθετε τους 12 τρόπους να “κερδίσετε ανθρώπους” με το στυλ σκέψης σας, 9 τρόπους για να “αλλάξετε ανθρώπους” με πολιτικό τρόπο και πολλά άλλα. Ο Carnegie, μια σημαντική προσωπικότητα στον τομέα της αυτο-βελτίωσης, βοήθησε πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους ζωή με τις διαχρονικές συμβουλές του.

Δημοσιεύθηκε από admin