Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άνθρωποι περνούν πάνω από τη μισή τους ζωή δουλεύοντας, δεν θα ήταν ωραίο να διασκεδάζουν που και που; Το 83% των Αμερικανών έχουν άγχος στη δουλειά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Harris Interactive για το Everest College.

Εάν μπορούμε να βρούμε νέους τρόπους για να κάνουμε τη δουλειά πιο διασκεδαστική, θα μπορούσαμε να μειώσουμε αυτό το στατιστικό στοιχείο και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους τους υπαλλήλους. 

Πιο κάτω, ακολουθούν τρόποι για το πώς να κάνετε τη δουλειά πιο διασκεδαστική για τους υπαλλήλους σας.

Γιορτάστε τα γενέθλια και τις επετείους εργασίας

Μια κάρτα με σημείωση έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο και υπενθυμίζει στα μέλη της ομάδας σας ότι τα εκτιμάτε. Επίσης, το να έχετε κέικ στα γενέθλια των υπαλλήλων σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε την ομάδα σας πιo κοντά. Εάν είστε σε θέση να δώσετε ένα μικρό δώρο, τότε θα ήταν καλό να μάθετε τι απολαμβάνει πραγματικά το άτομο για να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για αυτούς.

Διακοσμήστε τον χώρο εργασίας σας

Έρευνες δείχνουν ότι η τέχνη στους τοίχους μπορεί να βοηθήσει τη διάθεση και την παραγωγικότητά των υπαλλήλων σας. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάζει ολόκληρη η ομάδα ή το τμήμα σας. Δουλέψτε με τους υπαλλήλους σας για να προσθέσετε λίγο χρώμα και ζωή στην εταιρία με φωτογραφίες, φυτά, αφίσες και άλλες διακοσμήσεις γραφείων.

Δημιουργήστε παιχνίδια και διαγωνισμούς�

Ορισμένοι χώροι εργασίας διαθέτουν βιντεοπαιχνίδια, πινγκ-πονγκ και άλλα για να παίζουν οι υπάλληλοι στα διαλείμματα και τα γεύματά τους, ή και ως ανταμοιβή για την εξαιρετική δουλειά. Αυτό ενισχύει το ηθικό των υπαλλήλων και διατηρεί το χώρο εργασίας παραγωγικό και διασκεδαστικό.

Επίσης, η παρουσία εβδομαδιαίων ή μηνιαίων διαγωνισμών στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι είναι ένα διασκεδαστικό κίνητρο που θα κάνει τους υπαλλήλους σας να απολαμβάνουν πραγματικά την δουλειά τους.

Ενσωματώστε τις ‘Casual Fridays’

Δεν κοστίζει τίποτα το να επιτρέψετε στους υπαλλήλους σας να ντύνονται με ‘casual’ ενδυμασία μια μέρα κάθε εβδομάδα. Επιτρέποντας στους εργαζομένους να ντύνονται πιο άνετα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να εισάγετε μια αίσθηση διασκέδασης στην ημέρα χωρίς να κάνετε τίποτα για να μειώσετε την παραγωγικότητα.

Αφιερώστε χρόνο για να γιορτάζετε τις νίκες

Δημιουργήστε ‘milestones’ που όλη η εταιρεία μπορεί να γιορτάσει μαζί. Επίσης, μπορείτε να δείνετε μικρά δώρα στους εργαζόμενους οι οποίοι επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Οι υπάλληλοι θα εργαστούν σκληρότερα γνωρίζοντας ότι θα ανταμείβονται για τις προσπάθειές τους και θα αναγνωρίζονται για τις συνεισφορές τους.

Δημοσιεύθηκε από admin