Συγκυρίες, απουσία διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε έναν συγκεκριμένο κλάδο, κακές επιλογές, υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν στην κατάσταση όπου ένα άτομο εργάζεται χωρίς να απολαμβάνει τη δουλειά του. Αν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν τρόποι για να επωφεληθείς, τουλάχιστον, από αυτήν.

Επαγγελματικός κύκλος

Ένα πολύ δυνατό χαρτί είναι οι γνωριμίες. Γνωριμίες που όχι μόνο μεγαλώνουν τον επαγγελματικό σου κύκλο, όχι μόνο μπορούν να καταλήξουν σε φιλία αλλά μπορούν και να εξελίξουν τις δικές σου δυνατότητες. Κάθε συνάδελφος έχει κάτι να σου δώσει. Κάπου είναι καλός, προσπάθησε να μάθεις από αυτόν και να διευρύνεις το skill set σου. Επίσης, προσπάθησε να κτίσεις μια καλή σχέση με τους ανώτερους σου. Ίσως μια μέρα κάποιος από αυτούς σε προτείνει για μια καλύτερη θέση, είτε στην ίδια εταιρεία είτε σε κάποια άλλη.

Μεταφερόμενες ικανότητες

Τι, από αυτά που κάνεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κλάδο / θέση / εταιρεία που στοχεύεις; Κάθε μέρα που περνά προσπάθησε να εξελίσσεις αυτές τις ικανότητες, έτσι ώστε όταν σου δοθεί η ευκαιρία, να είσαι ακόμα καλύτερος/η. Για παράδειγμα εάν εργάζεσαι ως πωλητής και στοχεύεις να εργαστείς στον κλάδο του μάρκετινγκ, μπορείς να δώσεις έμφαση στον τρόπο με τον οποίο προωθείς τα προϊόντα της εταιρείας, να εξάγεις χρήσιμες πληροφορίες από τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις των πελατών, και ούτω καθεξής.

Μάθε από αυτήν

Εάν δεν σε εκφράζει η συγκεκριμένη εργασία, μάλλον δεν θα σε εκφράζουν και παρόμοιες θέσεις εργασίας, οπόταν ξέρεις τι να αποκλείσεις από τη μελλοντική σου αναζήτηση εργασίας. Σκέψου τι πραγματικά θα ήθελες να κάνεις, αναλογίσου τι κάνει ο καθένας μέσα στην εταιρεία και δες εάν θα ήθελες να κάνεις κάτι από αυτά. Εάν έπρεπε να ανταλλάξεις τη δουλειά σου με τη δουλειά κάπου άλλου, είτε συνάδελφος είτε από το κοντινό σου περιβάλλον, ποιο άτομο θα ήταν αυτό; Με αυτόν τον τρόπο ίσως ανακαλύψεις, στην περίπτωση που δεν ξέρεις ήδη, τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Και μετά κυνήγα το!

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *