Ανακαλύψτε τις πιο δυνατές σας δεξιότητες  π.χ. σχετική εμπειρία. Ετσι θα είναι πιο εύκολο για εσάς να βρείτε τι σας λείπει ή να ανακαλύψετε πια ικανότητά σας χρειάζεται άμεση βελτίωση. Μπαίνοντας σε αυτή την διαδικασία ίσως ανακαλύψετε δεξιότητες και να τες προσθέσετε στο βιογραφικό σας. Επίσης αυτή η διαδικασία μπορεί να σας προσφέρει νέα ενδεχόμενα απόκτησης δεξιοτήτων που ίσως σας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς.  

Η αίσθηση του επιτεύγματος θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ορμή προς τον τελικό σας στόχο. Επιπλέον, μην διστάσετε να ασχοληθείτε με κοινωνικές δραστηριότητες ή εργασίες μερικής απασχόλησης, οι οποίες μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με άτομα που μπορούν να λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς και να εγγυηθούν πόσο καλοί είστε. Ποτέ δεν ξέρεις που θα μπορούσε να σε οδηγήσει μια συζήτηση ή μια συνάντηση.

Ανοίγοντας τον εαυτό σας σε νέες επαγγελματικές σχέσεις χτίζετε ταυτόχρονα το δίκτυό σας και αυτό αυξάνει τις πιθανότητές σας να λάβετε μια παραπομπή από κάποιον που σας εκτιμά. Οι διευθυντές προσλήψεων συνήθως ζητούν από άτομα που εμπιστεύονται, συστάσεις για καλούς υποψηφίους. 

Πως θα γίνετε λοιπόν η προτεραιότητα ενός εργοδότη; 

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ανανεώνετε τις δεξιότητές σας; Ακολουθούν τέσσερα απλά βήματα.

  1. Βρείτε ποιά σημεία στο Βιογραφικό σας χρειάζονται ανανέωση

Τι μπορείτε να φέρετε στο χώρο εργασίας που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε;

Ίσως έχετε ανακαλύψει ότι είστε αναλυτικοί, καλοί με τους αριθμούς, εξαιρετικοί με την εξυπηρέτηση πελατών και την επικοινωνία, ό,τι κι αν είναι αυτό, μεταβείτε στο διαδίκτυο και κάντε μια γρήγορη αναζήτηση για τίτλους εργασίας που σχετίζονται με τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. 

Μόλις βρείτε περιγραφές εργασιών που σας ενθουσιάζουν, αποθηκεύστε τις ή εκτυπώστε τις. Στη συνέχεια, δουλέψτε προς τα πίσω. Όταν διαβάζετε την περιγραφή της θέσης εργασίας, τι δεξιότητες έχετε; Ποιες δεξιότητες ή εμπειρία σας λείπουν; Επισημάνετε τα και φέρτε τα στο επόμενο βήμα.

Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε χαμένοι ή αποθαρρυμένοι σχετικά με αυτήν τη διαδικασία, συμβουλευτείτε ένα σύμβουλο σταδιοδρομίας.

  1. Βρείτε πού μπορείτε να λάβετε περαιτέρω εκπαίδευση

Αν ψάχνετε για μαθήματα για να ανανεώσετε ή να βελτιώσετε συγκεκριμένες επαγγελματικές δεξιότητες, η δημόσια βιβλιοθήκη, τα κέντρα εργατικού δυναμικού, τα κοινοτικά κέντρα και οι κυβερνητικοί οργανισμοί προσφέρουν εργαστήρια τα οποία μπορεί να έχουν συλλόγους με τους οποίους μπορείτε να εμπλακείτε για πρόσθετη δικτύωση ή υποστήριξη.

Πριν αποφασίσετε ποιο πρόγραμμα θα ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει την αξιοπιστία του οργανισμού ή του ιδρύματος που προσφέρει την εκπαίδευση. Ο εθελοντισμός είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας. Πιο συγκεκριμένα θα έχετε την δυνατότητα βελτίωσης συγκέντρωσης κεφαλαίων, διαχείρισης προϋπολογισμού και ηγεσίας. 

  1. Αξιολογήστε τους πόρους σας

Αξίζουν τον χρόνο και την προσπάθεια τα μαθήματα ή τα εργαστήρια που θέλετε να παρακολουθήσετε; Χρησιμοποιήστε έναν ιστότοπο αναζήτησης εργασίας και ψάξτε τις θέσεις που στοχεύετε για να δείτε τις ακριβείς δεξιότητες που θα χρειαστείτε. Ζυγίστε το κόστος έναντι του οφέλους, εξετάστε τους διαθέσιμους πόρους και μιλήστε με ανθρώπους που εμπιστεύεστε την κρίση τους. 

  1. Ξεκινήστε!

Ακολουθούν μερικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν:

  • Πρακτική Άσκηση
  • Εθελοντική εργασία
  • Επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες

Μπορείτε να βρείτε αθλητικές ομάδες, συλλόγους βιβλίου, εργαστήρια, επαγγελματικούς συλλόγους και πολλά άλλα. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια ομάδα και να παρακολουθείται τακτικά, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε σχέσεις και να γίνετε γνώστες.

  • Ευέλικτες θέσεις εργασίας

Βρείτε περισσότερες από 2,000 θέσεις εργασίας στην Ergodotisi 

Δημοσιεύθηκε από admin