Μείνε μακριά από το email

Η τεχνολογία έχει σίγουρα κάνει καλύτερη τη ζωή μας σε πολλούς τομείς. Όμως, μερικές φορές φαίνεται ότι η δουλειά ποτέ δεν τελειώνει. Καθώς λοιπόν ανεβάζεις μια φωτογραφία στα social media ή στέλνεις ένα μήνυμα στο φίλο σου, εμφανίζεται ένα notification για ένα νέο email από το αφεντικό. Τι κάνεις; Αν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που θα το ανοίξουν και θα απαντήσουν αμέσως, σίγουρα θα ευχαριστήσεις το αφεντικό σου, τι σημαίνει όμως αυτό για σένα; Περισσότερο στρες; Λιγότερη χαλάρωση; Αν ναι, τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις μερικά πράγματα, πάντα για το καλό σου!

Πες όχι

Αν είσαι ο τύπος ανθρώπου που δέχεται τα πάντα, με αποτέλεσμα να είσαι πλέον υποχρεωμένος/η να κάνεις περισσότερα από αυτά που μπορείς ή αντέχεις να κάνεις, τότε ούτε σε εσένα κάνεις καλό, ούτε στην εταιρεία σου, καθώς μερικές από τις εργασίες σου θα μείνουν πίσω, επηρεάζοντας και την εταιρεία. Η λύση; Μάθε πότε να λες ναι και πότε να λες όχι!

Χρειάζεσαι ηρεμία και χαλάρωση, παρέα με τον άνθρωπο σου; Δες αυτή την προσφορά για διαμονή σε ξενοδοχείο για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Δούλεψε εξυπνότερα

Βάλε προτεραιότητες στις εργασίες σου. Βάλε προθεσμίες για την ολοκλήρωση κάθε εργασίας και προσπάθησε να μην αναλωθείς στο ενδιάμεσο σε δραστηριότητες που θα σου σπαταλήσουν χρόνο άδικα.

Άσε τη δουλειά στη δουλειά

Τη στιγμή που περνάς την πόρτα του γραφείου και ξεκινάς τη διαδρομή για το σπίτι, σταμάτα να σκέφτεσαι τη δουλειά. Σταμάτα να σκέφτεσαι deadlines, σταμάτα να σκέφτεσαι τυχόν προβλήματα, σταμάτα γενικά να σκέφτεσαι το οτιδήποτε σχετίζεται με τη δουλειά. Έχεις ήδη περάσει 8-9 ώρες κάνοντας ακριβώς αυτό.

Ασκήσου

Όταν το πρόγραμμά μας γεμίσει, το πρώτο πράγμα που παραμελούμε είναι τη σωματική άσκηση. Κι όμως, είναι μια από τις πιο σημαντικές ανάγκες του οργανισμού! Η σωματική άσκηση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις το στρες. Βοηθά στην έκκριση ενδορφινών στο σώμα, που σε βοηθούν να νιώσεις καλύτερα. Σου φτιάχνουν τη διάθεση, καθαρίζει το μυαλό σου και στην τελική, είναι υγεια!

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *