Νόμος. Ένα πράγμα που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίζει την καλή και σωστή λειτουργία μιας κοινωνίας. Νόμος… Ένα πράγμα με το οποίο όλοι, λίγο πολύ, κατέληξαν να έχουν απορίες και ουκ ολίγοι… μπελάδες!

Και όχι άδικα. Γιατί είτε το θέλει κανείς είτε όχι, είναι τόσο μεγάλο το φάσμα του νόμου που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής του πολίτη. Οικογένεια και διαζύγιο, εταιρείες και επιχειρηματικότητα, εργασία, ακίνητα, χρέη – δάνεια – υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κληρονομικά, ποινικά, τροχαία, μετανάστευση, δικαιώματα πολίτη – καταναλωτή, διαδίκτυο, φόροι – δημόσιο

Αυτά, εκτός του ότι όλα αποτελούν πτυχές του νόμου, έχουν ακόμη ένα κοινό μεταξύ τους. Αποτελούν και τις κατηγορίες του Instalaw! Τι είναι το Instalaw; Είναι μια startup στην οποία επένδυσε η Κυπριακή εταιρεία Invelopment Partners, και η οποία έχει δημιουργηθεί για να φέρει τους δικηγόρους δίπλα μας, κάνοντας τον τρόπο παροχής νομικών υπηρεσιών εύκολο, οικονομικό και αποτελεσματικό. Και έχουμε την Μυρτώ Τσίμα για την ιδέα και την Invelopment Partners για την εμπιστοσύνη να ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Πάμε να κάνουμε μια γρήγορη αναφορά στη δημιουργό του Instalaw. Είναι μόλις 27 ετών, απόφοιτος του Warwick university, σπούδασε οικονομικά και συνέχισε με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά και το Management στο London School of Economics. Εργάστηκε για 3 χρόνια ως σύμβουλος στρατηγικής στο Λονδίνο και στη συνέχεια αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ακολουθήσει το δρόμο της επιχειρηματικότητας.

Ας κάνουμε μια παύση τώρα. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς, όταν ακούτε ότι κάποιος (ειδικά νέος) αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της επιχειρηματικότητας, κάνετε διάφορες σκέψεις του τύπου πως το αποφάσισε, πως το σκέφτηκε, πόσο εύκολο είναι να το κάνεις και τα λοιπά.

adult-15814_1920

Κλείνουμε την παύση με 2 σημεία:
1) Συνεχίστε την ανάγνωση και οι απορίες σας θα λυθούν
2) Η Εργοδότηση σας υπόσχεται ότι θα κάνει το δικό της αφιέρωμα στην –ιδίως νεανική- επιχειρηματικότητα, ούτως ώστε να λύσουμε όποιες απορίες μπορεί να υπάρχουν και να σπρώξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση τους Κύπριους νέους (και όχι μόνο) που έχουν ιδέες και όρεξη να τις μετατρέψουν σε επιχειρήσεις!

Πως το έκανε λοιπόν η Μυρτώ; Ξεκίνησε από εκεί που ξεκινούν και οι περισσότεροι: παρατήρησε ένα κενό. Από τη μία, η Ελλάδα έχει μια από τις ψηλότερες αναλογίες δικηγόρων ανά κάτοικο, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να υποαπασχολούνται. Από την άλλη, οι πολίτες είτε διστάζουν να απευθυνθούν σε δικηγόρο, είτε δεν ξέρουν που να απευθυνθούν ή δεν γνωρίζουν το κόστος και γι’ αυτό τους αποφεύγουν. Έτσι, προσπαθούν να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα με αποτέλεσμα το πρόβλημά τους να διογκώνεται, να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να λυθεί και φυσικά, να αυξάνεται το κόστος.

Και εδώ είναι που έρχεται το Instalaw. Τι κάνει ακριβώς; Δίνει σε όλους τους πολίτες εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε εξειδικευμένους δικηγόρους, με χαμηλό και… γνωστό εκ των προτέρων κόστος! Με μόλις 20 ευρώ λοιπόν, σου παρέχεται η υπηρεσία του συμβουλευτικού τηλεφωνικού ραντεβού με δικηγόρο, όπου:

• Μπορεί να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου και τα βήματα κάθε διαδικασίας
• Να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλεύσει ώστε να προχωρήσεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση
• Να σε βοηθήσει να κατανοήσεις, να συμπληρώσεις ή να ελέγξεις κάποιο νομικό έγγραφο, το οποίο μπορείς να ανεβάσεις όταν κλείνεις το ραντεβού
• Η συζήτηση είναι απόρρητη και εμπιστευτική
• Οποιοδήποτε αρχείο ανεβάσεις, θα το λάβει μόνο ο δικηγόρος ο οποίος θα σε καλέσει
• Δεν υπάρχει καμία δέσμευση
• Αν επιθυμείς, μπορείς να συζητήσεις με τον δικηγόρο το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεσή σου, εκτός της πλατφόρμας.

screenshot-2016-06-22-07-31-44-1250x550
Συνοψίζουμε. Η Μυρτώ Τσίμα, εντόπισε ένα κενό όσον αφορά την παροχή νομικών υπηρεσιών, σκέφτηκε την ιδέα του Instalaw και αποφάσισε να προχωρήσει. Πόσο εύκολο ήταν όμως να προχωρήσει;

Καταρχάς, ξεκίνησε με μια έρευνα για να διαμορφώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την αγορά νομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, τα προβλήματα και τις ανάγκες πολιτών και δικηγόρων αλλά και από πού πηγάζουν. Παράλληλα, το συζητούσε με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις, ιδέες αλλά και ενστάσεις.

Το επόμενο βήμα, ήταν η κατασκευή της πλατφόρμας. Τι χρειαζόταν; Web developers και κάποιον επενδυτή. Τον οποίο και βρήκε στο πρόσωπο της Κυπριακής Invelopment Partners!

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το οικοσύστημα των startups γνωρίζει πολύ καλά το πόσο δύσκολο είναι για μια ιδέα να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους να επενδύσουν πάνω της. Γι’ αυτό και όπως εξομολογείται η ίδια, η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν ένας σοβαρός και έμπειρος επενδυτής πίστεψε στην ιδέα της και δέχθηκε να την υποστηρίξει!

Έτσι, η πλατφόρμα του Instalaw πήρε σάρκα και οστά, και για όποιον ενδιαφέρεται να τη χρησιμοποιήσει, τα πράγματα είναι απλά:

• Μπαίνει στην ιστοσελίδα του Instalaw.
• Διαλέγει την νομική κατηγορία στην οποία ανήκει το πρόβλημα του.
• Κλείνει το τηλεφωνικό του ραντεβού για την ώρα και ημέρα που επιθυμεί.
• Την προγραμματισμένη ώρα, τον καλεί ένας δικηγόρος που εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγγραφή στην πλατφόρμα είναι δωρεάν και το τηλεφωνικό ραντεβού κοστίζει €20. Δεν υπάρχουν ούτε ‘κρυφές’ χρεώσεις, ούτε δεσμεύσεις, ενώ ο πολίτης ξέρει από την αρχή πόσο θα του κοστίσει το ραντεβού και τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την υπηρεσία. Τέλος, ο πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει –χωρίς καμία δέσμευση- εάν θέλει να προχωρήσει σε περεταίρω συνεργασία.

Αναφορά στην Μυρτώ Τσίμα και το Instalaw έγινε και στην Ελλάδα από την ιστοσελίδα� protothema.gr.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *