Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017 ανοικτή η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων.

Ο δεύτερος κύκλος αιτήσεων για υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα IDEA-Innovate.Develop.Excel.Accomplish, άνοιξε και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017.

Το Πρόγραμμα IDEA είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation) στην Κύπρο, συνολικής διάρκειας μέχρι 9 μηνών και αποτελεί πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και το CIIM, στηρίζουν αφιλοκερδώς την προσπάθεια οι στρατηγικοί εταίροι του προγράμματος, MTN, Innovation / Leo Burnett, Deloitte και το δικηγορικό γραφείο Λέλλος Π. Δημητριάδης Δ.Ε.Π.Ε. με την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες (από 2 μέχρι 5 άτομα) που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες, απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας με διεθνή προσανατολισμό.

Μέχρι 8 ομάδες θα επιλεγούν από επιτροπή αξιολόγησης, με εμπειρία στη δημιουργία και διαχείριση νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) καθώς και σε επενδύσεις σε αυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Οι επιλεγμένες ομάδες θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σύγχρονο χώρο για περίοδο μέχρι 9 μήνες. Το IDEA θα παρέχει, επίσης δωρεάν, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση, τόσο στην πρώτη εντατική φάση των τριών μηνών (Στάδιο Α: Acceleration) όσο και καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος, πρόσβαση σ’ ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως δικτύωση με πιθανούς επενδυτές.

Επιπλέον, η Τράπεζα Κύπρου θα παρέχει το ποσό των €10,000 για την κάλυψη εξόδων που προκύπτουν στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης μιας καινοτόμας επιχείρησης στις ομάδες που θα περάσουν επιτυχώς στο Στάδιο Β (Incubation) του προγράμματος και θα συσταθούν σε εταιρεία. Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα IDEA θα αποκτά 5% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρία εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια του Προγράμματος για στήριξη καινούριων ομάδων κάθε χρόνο.

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.ideacy.net ή τηλεφωνήστε στο 22128260/22001155 ή στείλτε email στο info@ideacy.net.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *