Τα Χριστούγεννα είναι μια ιδιαίτερη εποχή του χρόνου για να γιορτάσουμε με φίλους και οικογένεια  αλλά και στη δουλειά. Το χριστουγεννιάτικο Party είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ημερολόγιο της εταιρείας, δίνοντας στο ανθρώπινο δυναμικό την ευκαιρία να χαλαρώσει, να δεθεί και να δημιουργήσει νέες αναμνήσεις. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για τη βελτίωση της συνοχής της ομάδας και των ποσοστών διατήρησης των εργαζομένων, κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι εκτιμώνται.

Το χριστουγεννιάτικο πάρτι είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες της ομάδας τους κατά τη διάρκεια του έτους και να τις επιβραβεύσουν. Σε μια εποχή του χρόνου που πολλοί αισθάνονται λιγότερο αφοσιωμένοι, μπορεί να βοηθήσει να παρακινηθεί ένα κουρασμένο ανθρώπινο δυναμικό μετά από μια δύσκολη χρονιά. 

Μετά από αρκετά δύσκολους μήνες από την έναρξη της πανδημίας και έχοντας χάσει τις χριστουγεννιάτικες γιορτές το 2020 και εν μέρη το 2021  λόγω περιορισμών, πολλοί εργαζόμενοι ανυπομονούν να δουν την επιστροφή του χριστουγεννιάτικου πάρτι της εργασίας και την επιστροφή στην κανονικότητα. Άλλωστε, οι άνθρωποι είχαν λίγες ευκαιρίες να συναντηθούν και να απολαύσουν μια συλλογική γιορτή.

Σχεδιάζοντας το χριστουγεννιάτικο πάρτι

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να επιλέξετε τον χώρο. Ανάλογα με τους προϋπολογισμούς και τον αριθμό των συμμετεχόντων θα είναι είτε στο γραφείο είτε σε εξωτερικό χώρο. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε μια ημερομηνία και να την καθορίσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα με όσο το δυνατόν συντομότερη ειδοποίηση για να αυξήσετε τη συμμετοχή. Αυτά τα δύο στοιχεία θα σας δώσουν γερές βάσεις για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης.

Δεν θα ήταν πάρτι χωρίς καλεσμένους. Η ανακοίνωση του πάρτι είναι το διασκεδαστικό μέρος και οι πληροφορίες τροφοδοσίας με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «Αποθήκευση της ημερομηνίας», για παράδειγμα, μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ενθουσιασμό. Και τέλος, πρέπει να προσθέσετε την τελική πινελιά με επιλογές φαγητού και ποτών χωρίς αποκλεισμούς για μια ποικιλία διατροφικών απαιτήσεων και προτιμήσεων, καθώς και ψυχαγωγίας.

Μπορεί ο συγκεκριμένος χώρος να το οργανώνει για λογαριασμό σας, αλλά αν όχι, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε ποια θα είναι η ψυχαγωγία ακόμα κι αν είναι τόσο απλό όσο η μουσική για να χορέψουν οι άνθρωποι ή παιχνίδια για να παίξουν. Αν υπάρχει επιπλέον προϋπολογισμός, τότε γιατί να μην εξετάσετε τις πολυτέλειες, όπως ένα φωτογραφικό θάλαμο, ή ένα live show.

Προσθέτοντας επιπλέον χριστουγεννιάτικη λάμψη

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε με τον προϋπολογισμό του χριστουγεννιάτικου πάρτι σας  μεγάλο ή μικρό, είναι πάντα σημαντικό να συμβουλεύεστε τους συναδέλφους σας κατά την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Χρησιμοποιώντας μια ανώνυμη έρευνα ή ζητώντας από όλους να μοιραστούν τα σχόλιά τους ή να εμπλακούν στη διαδικασία σχεδιασμού, αυτό μπορεί να διασφαλίσει ότι θα προσαρμόσετε με επιτυχία το πάρτι στη γενική ζήτηση και θα προσθέσετε αυτή την προσωπική πινελιά που κάνει το πάρτι να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό. 

Όπως είναι λογικό, μπορεί να υπάρχουν κάποια πονεμένα κεφάλια την επόμενη μέρα του πάρτι. Είτε οι εργαζόμενοι πίνουν είτε όχι, είναι βέβαιο ότι θα αισθάνονται κουρασμένοι και λιγότερο παραγωγικοί. Δείχνοντας κατανόηση και εκτίμηση γι′ αυτό με τα σνακ στο γραφείο, ένα χαλαρό ξεκίνημα την επόμενη μέρα ή μια μέρα «εργασία από το σπίτι» σε όλη την εταιρεία.

Μπορείτε επίσης να παρατείνετε την ευχάριστη αίσθηση στο γραφείο με επιπλέον λιχουδιές για να ευχαριστήσετε τους ανθρώπους όπως εμπόδια, δωροκάρτες και κουπόνια ή ανταμοιβές. Το να κάνετε κάτι έξτρα για το χριστουγεννιάτικο πάρτι μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε θετικό εταιρικό κλίμα από τους εργαζομένους και να εξυψώσετε το πακέτο υποστήριξης για την ευημερία των εργαζομένων σας πάνω από άλλα μέσα σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Στολισμός γραφείου

Κάτι σημαντικό, είναι πάντα το χριστουγεννιάτικο στόλισμα στο γραφείο. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο θα προσφέρει συναισθήματα χαράς και ευφορίας. Επίσης το στολισμένο γραφείο αναμένεται να βοηθήσει το προσωπικό να εργάζεται με περισσότερη παρακίνηση και ενέργεια εντός ενός γιορτινού και πιο ζεστού περιβάλλοντος. Ακόμα, θα βοηθήσει την ομάδα να έρθει πιο κοντά και προσφέρετε την ίδια ώρα άλλη μια ευκαιρία για ομαδική εργασία. 

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager