Η BPW Cyprus ανακοινώνει την εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2023. Τα τρία νέα μέλη είναι η Ρένα Δημοσθένους, η Σωτηρούλλα Σαββίδου και η Ξένια Ξενοφώντος, οι οποίες ανέλαβαν τις προεδρίες των σημαντικών επιτροπών του οργανισμού.

Η Ρένα Δημοσθένους ανέλαβε τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Προγραμματισμού και Εκδηλώσεων. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στη Μουσικολογία. Έχει εκτεταμένη εμπειρία ως καθηγήτρια Μουσικής στη Μέση Δημόσια Εκπαίδευση από το 1995. Το 2016 εξελέγη Σχολική Έφορος στις Δημοτικές εκλογές της Αγλαντζιάς. Είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Φίλων του ΜΚΟ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΖΩΗ, Μέλος της Επιτροπής Εξεύρεσης Οικονομικών Πόρων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, και έχει δημοσιεύσει το βιβλίο “Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση” το 2019. Επίσης, αρθρογραφεί σε ημερήσιους και περιοδικούς τύπους με θεματολογία που αφορά τον εθελοντισμό, την εκπαίδευση και τη γυναίκα.

Η Σωτηρούλλα Σαββίδου αναλαμβάνει την Προεδρία της Επιτροπής Μητρώου Μελών. Είναι ειδικευμένη λογίστρια και μέλος των οργανισμών ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) και ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). Επίσης, είναι μέλος του IIA (Institute of Internal Auditors), του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου, του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Κύπρου και του Τμήματος ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) Κύπρου. Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην εταιρική διακυβέρνηση, τον εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του IIA Κύπρου από το 2012 έως το 2020 και επί του παρόντος κατέχει τη θέση του επικεφαλής εσωτερικού ελεγκτή στην ΚΕΔΙΠΕΣ ΕΠΕ.

Η Ξένια Ξενοφώντος αναλαμβάνει την Προεδρία της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Διαθέτει πάνω από 16 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των Μedia, τόσο στα ψηφιακά όσο και στα παραδοσιακά μέσα. Είναι η Director Corporate Affairs & Sustainability της Digital Tree και έχει συμβάλει σε πολλά επιτυχημένα έργα στον τομέα εξειδίκευσής της. Η εμπειρία της στον στρατηγικό προγραμματισμό, την ψηφιακή επικοινωνία και τη δημοσίευση θα ενισχύσει το έργο της BPW Cyprus στον τομέα της επικοινωνίας.

Με την επιλογή αυτή, η BPW Cyprus συνεχίζει να ενισχύει το οικοσύστημα της γυναικείας επιχειρηματικότητας και να προωθεί την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία και την οικονομία.

Δημοσιεύθηκε από Christos Constantinou