Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κάθε άνθρωπος θα βρει τον εαυτό του να εργάζεται σε ένα ρόλο που δεν του ταιριάζει. Φυσικά, δεν σημαίνει ότι φταίει ο ρόλος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, απλά είναι ένα bad fit μεταξύ θέσης και ατόμου.

Ακολουθούν 5 σημάδια που υποδεικνύουν ότι ίσως βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο ρόλο και πρέπει να αλλάξεις δουλειά.

#1 Το συζητάς συνέχεια

Εάν οι συζητήσεις σου με το κοντινό σου περιβάλλον πλέον κατακλύζονται από παράπονα για τη δουλειά σου, τότε ίσως είναι καιρός να αρχίσεις να επισκέπτεσαι την ergodotisi!

#2 Υπάρχει διαταραχή στον ύπνο σου

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ή ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας με άγχος. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σου κι αν η δουλειά σου ευθύνεται για τέτοιες διαταραχές, τότε βρίσκεσαι σε λάθος θέση/εταιρεία.

#3 Υποφέρεις από συχνούς πονοκεφάλους και ιώσεις

Η σωματική σου υγεία πολλές φορές αντικατοπτρίζει τη ψυχική σου υγεία κι αν η πρώτη αντιμετωπίζει προβλήματα, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ευθύνεται η δουλειά σου.

#4 Καταναλώνεις περισσότερο αλκοόλ / Έχεις αυξήσει το κάπνισμα

Αν και είναι OK να χαλαρώνεις με ένα ποτήρι κρασί μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, δεν θα έπρεπε η δουλειά σου να σε οδηγεί από ποτήρι σε ποτήρι, ούτε από πακέτο σε πακέτο. Εάν έχεις αρχίσει την κατανάλωση αλκοόλ ή έχεις αυξήσει το κάπνισμα, τότε είναι καιρός να σκεφτείς σοβαρά σχετικά με το μέλλον σου στην εταιρεία.

#5 Δεν αντέχεις τη Δευτέρα

Και ποιος δεν αγαπά το Σαββατοκύριακο. Όταν όμως η μετάβαση από το Σαββατοκύριακο στη Δευτέρα μοιάζει με μετάβαση από τον παράδεισο στην κόλαση, χρειάζεται επειγόντως να αλλάξεις δουλειά.

Η ergodotisi αποτελεί τη #1 ιστοσελίδα εργασίας στην Κύπρο, με 10,000+ εγγεγραμμένες εταιρείες και 500,000+ μοναδικούς επισκέπτες/τρίμηνο.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *