Ας είμαστε ρεαλιστές. Η τεχνολογία, το διαδίκτυο, η οικονομία, οι αγορές, η ευκολία μετάβασης, έχουν κάνει τον κόσμο να φαντάζει μικρός. Ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών ολοκληρώνει τις σπουδές του στο εξωτερικό και αρκετοί από αυτούς εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις χώρες που τους προσέφεραν παιδεία. Γιατί όχι, εξάλλου; Υπάρχουν ευκαιρίες και υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης τους. Κατ’ ακρίβεια, το να δουλέψει κάποιος στο εξωτερικό για λίγο καιρό μπορεί να αποβεί αρκετά ευεργετικό για την μετέπειτα εγχώρια επαγγελματική του πορεία.
Κατ’ αρχάς, μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι. Κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως ικανότητα με την επιστροφή σου στην Κύπρο, μιλώντας με εταιρείες. Μαθαίνεις επίσης τη γλώσσα. Εκτός από την Ελλάδα και την Αγγλία, Κύπριοι φοιτητές μπορούν να βρεθούν σε Τσεχία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία και πολλές άλλες χώρες. Δεν είναι μόνο η γλώσσα, ωστόσο (που στατιστικές δείχνουν ότι οι πολύγλωσσοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν υψηλό μισθό) αλλά και η γνώση της αγοράς.

Αυτό σε βοηθά να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό με την επιστροφή σου στο νησί, καθώς πλέον θεωρείσαι ως ο κατάλληλος άνθρωπος για κάθε εταιρεία που επιθυμεί να ανοιχτεί στη χώρα εκείνη που έζησες και δούλεψες. Και δεν σταματάει εδώ. Οι επαγγελματικές σου γνωριμίες και η γνώση της κουλτούρας της χώρας που έζησες και δούλεψες σε κάνει πολύτιμο στέλεχος και φυσικά καλοπληρωμένο. Και σε κάθε περίπτωση, εμπειρία εργασίας σε χώρες με πιο ανεπτυγμένη οικονομία και περισσότερο επαγγελματισμό σίγουρα θα σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να πετυχεις επαγγελματικά.

Για οποιονδήποτε λοιπόν εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, παραθέτουμε μερικές ιστοσελίδες, στις οποίες ζητούνται Ελληνόφωνοι από εταιρείες ή ιδιώτες, για εργασία στο εξωτερικό:
  1. http://hireagreek.com/?job_listing#open
  2. http://www.careerjet.com/greek-jobs.html
  3. http://australia.trovit.com/jobs/greek-speaking-jobs
  4. http://www.indeed.co.uk/Greek-Speaking-jobs
  5. http://www.multilingualvacancies.com/vacancies/greek-language-jobs.php
  6. http://www.toplanguagejobs.co.uk/language/Greek
  7. www.grecruitment.com
  8. http://www.hellasing.com/
Για θέσεις εργασίας στην Κύπρο πατήστε εδώ

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *