Έχουμε πραγματοποιήσει μια συνέντευξη με τον κύριο Άλεξ Κουτουρή, Διευθυντή Επιχειρηματικής ανάπτυξης της Svelta Courier, ο οποίος μας εξήγησε πως αυτή η νεοφυής επιχείρηση εκμεταλλεύεται την τεχνολογία έτσι ώστε να φέρει την καινοτομία στον χώρο των μεταφορών. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την εταιρεία, τους τρόπους με τους οποίους καινοτομεί, την κεντρική φιλοσοφία της, για τα επόμενα τους βήματα, αλλά και για τις θέσεις στις οποίες προσλαμβάνει η εταιρεία αυτή την στιγμή.

Πες μας λίγα πράγματα για εσένα!

Ονομάζομαι Άλεξ Κουτουρής και είμαι ο Διευθυντής Επιχειρηματικής ανάπτυξης σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις στην Κύπρο που ειδικεύεται στις παραδόσεις στο τελευταίο μίλι. Η πολυετής εμπειρία μου στον χώρο των παραδόσεων ξεκίνησε σε προηγούμενες μου εργασίες σε διεθνής πλατφόρμες διανομής φαγητού και συνεχίζεται σήμερα στις ταχείες παραδόσεις (quick commerce) στο λιανικό εμπόριο. Ο χώρος αυτός μου εξάπτει το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια επειδή υπάρχουν τρομερές  προκλήσεις και απαρχαιωμένα συστήματα και τρόποι λειτουργίας, τα οποία με την χρήση της τεχνολογίας μπορούν να μετατραπούν σε μία νέα ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία στον χρήστη και αυτό είναι που προσπαθούμε να επιτύχουμε καθημερινά στην Svelta Courier.

Πες μας λίγα λόγια για την εταιρεία Svelta Courier έτσι ώστε να την γνωρίσουμε καλύτερα!

Η SveltaCourier.com έχει ως έδρα την Λεμεσό και αποτελεί μια Startup καινοτόμο εταιρεία τεχνολογίας η οποία προσφέρει επαναστατικές υπηρεσίες μεταφορών σε τοπικό επίπεδο αλλά και στο εξωτερικό. Η ομάδα της Svelta Courier έχει φέρει επανάσταση στις παραδοσιακές υπηρεσίες μεταφορών ενώ παράλληλα προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα τοπικών και διεθνών προορισμών express μέσα στην ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Οι μεταφορές μας χαρακτηρίζονται από ευελιξία με παραλαβή των δεμάτων από την πόρτα του αποστολέα στον τελικό προορισμό, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης είτε του αποστολέα είτε του παραλήπτη. Η ιστοσελίδα μας, δίνει την δυνατότητα στους πελάτες μας να επιλέξουν και να αποστείλουν μεγάλα ή μικρά δέματα χωρίς καμία επιπρόσθετη ταλαιπωρία σε εκπληκτικά χαμηλές τιμές.

Η επικοινωνία με τους χρήστες είναι άμεση με την χρήση τελευταίων εργαλείων επικοινωνίας όπως είναι το whatsapp, viber και SMS και δίνουμε φυσικά την δυνατότητα να εντοπίσει και να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή την ροή της αποστολής. Σε όλα τα οχήματα μας έχουν εγκατασταθεί συσκευές παρακολούθησης (IoT – internet of things) όπου παρακολουθούμε διάφορες πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των βέλτιστων διαδρομών για τους οδηγούς μειώνοντας το κόστος παράδοσης και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης.

Ποια είναι η κεντρική φιλοσοφία της Svelta Courier; Ποιο είναι το όραμα της;

 Η φιλοσοφία μας στην Svelta Courier είναι σε πρώτο στάδιο ανθρωποκεντρική. Έχει δηλαδή ως στόχο την ανάπτυξη και εκπαίδευση  του ατόμου/εργαζόμενου αλλά και την ιδανική αξιοποίηση των δεξιοτήτων του. Η ηθική της Svelta περιστρέφεται γύρω από την δημιουργία ενός ασφαλούς και ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας προσαρμοσμένου στις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε εργαζόμενου. 

Όραμα μας είναι να καταφέρουμε να καταστήσουμε την Svelta Courier ως κορυφαία υπηρεσία μεταφορών στην Κύπρο και στο εξωτερικό από πόρτα σε πόρτα για τους merchants αλλά και τους πελάτες μας, προσφέροντας παράλληλα προσιτές και χαμηλές τιμές, ανοίγοντας έτσι ένα πέρασμα για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. 

Η εταιρεία επενδύει στην ομάδα της και θέλει να την μεγαλώσει με άτομα που συμμερίζονται το ίδιο πάθος και τις ίδιες αξίες που υπάρχουν σήμερα. Η ανάπτυξη της σωστής κουλτούρας είναι μείζων σημασίας και μέσα από ομαδικές δραστηριότητες προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ μας.

Πώς ξεχωρίζει ανταγωνιστικά η Svelta Courier;

H Svelta Courier είναι σε θέση να προσφέρει αυτή την στιγμή υπηρεσίες door to door σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της πληρης αυτοματοποίησης όλων των διαδικασιών. Η συνεχιζόμενη βελτιστοποίηση των διαδρομών είναι συνεχιζόμενη προσπάθεια και η επίτευξη της καλύτερης εμπειρίας για τους χρήστες καθημερινή μας μέριμνα. Είναι πλέον δυνατή η παρακολούθηση της παραγγελίας του αποστολέα μέσω cutting-edge technology καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για μια εταιρεία που εκτός από την ανθρωποκεντρικότητα της σαν εργοδότης, είναι προσανατολισμένη και εστιάζει στην ευχαρίστηση και την κάλυψη των αναγκών του πελατολογίου της.

Βλέπουμε του πελάτες αλλά και τους merchants μας ως δικούς μας ανθρώπους και τους αντιμετωπίζουμε ως τέτοιους. Ως εκ τούτου, στόχος μας είναι να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες εντός ενός βέλτιστου χρονικού πλαισίου. 

Πιστεύω η χρήση ανεπτυγμένης τεχνολογίας, οι ψηφιακές και άλλες διευκολύνσεις που χαρακτηρίζουν την Svelta Courier αλλά και η εξοικονόμηση χρόνου που αυτή προσφέρει στους πελάτες της, την κάνουν να ξεχωρίζει ήδη από τον ανταγωνισμό.

Πώς θα περιγράφατε την καθημερινότητα της εργασίας στην εταιρεία;

 Η ανάγκη εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης είναι πλέον κάτι περισσότερο από αναγκαία για τον κάθε εταιρικό οργανισμό και κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως βεληνεκούς. Η Svelta Courier έχει αντιληφθεί αυτή την ανάγκη και ανταποκρίνεται σε κάθε αλλαγή. Όπως έχω αναφέρει και πριν, χρησιμοποιούμε cutting-edge technology παρέχοντας ευκολότερη ροή εργασίας για τους εργαζόμενους στην Svelta. 

Τα συστήματά μας παρέχουν αποτελεσματικότητα και βελτιστοποίηση για τους μεταφορείς μας έτσι ώστε να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια για να πετύχουν τους στόχους τους με πολύ πιο εύκολο και ταχύτερο τρόπο. Η καθημερινότητα στην Svelta μπορεί να περιγραφεί με τρεις λέξεις: κίνητρο, ασφάλεια, ανθρωπιά.

Σε ποιες θέσεις προσλαμβάνει αυτή τη στιγμή η Svelta Courier;

Αυτή την στιγμή αναζητούμε άτομα σε διαφορετικές θέσεις τα οποία να συμμερίζονται τρεις βασικές αξίες: Αξιοπιστία, Ήθος και Ειλικρίνεια. Υπάρχουν θέσεις ανοικτές είτε για πλήρη απασχόληση, μερική απασχόληση, για καλοκαιρινές τοποθετήσεις φοιτητών (internship) αλλά και για ελεύθερους επαγγελματίες (freelancers) οι οποίοι επιθυμούν να δουλέψουν στους δικούς τους χρόνους. Προφανώς η ανάγκη για οδηγούς είναι η πιο άμεση αλλά θα θέλαμε να γνωρίσουμε και άτομα τα οποία μπορούν να προσθέσουν αξία στην ίδια την εταιρεία αλλά και σε άλλα τμήματα της εταιρείας όπως στα λειτουργικά, πωλήσεις, μάρκετινγκ, λογιστικά κτλ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιοργαφικό τους στο hr@svelta.com.

Τι μπορεί να περιμένει κάποιο άτομο που ξεκινά δουλειά στη Svelta Courier;

Είμαστε έτοιμοι με καλή διάθεση να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε στο προσωπικό μας, έχοντας ως γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και την προσφορά βοήθειας ώστε να αξιοποιούν στο έπακρο τις ικανότητες τους. 

Στην Svelta Courier προσφέρουμε ένα κύκλο εκπαίδευσης (training) εντός ενός φιλικού επαγγελματικού περιβάλλοντος εργασίας, ένα καλό πακέτο αποδοχών και φυσικά καλά αμειβόμενες υπερωρίες όπου και όποτε χρειαστεί οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού να εργαστεί πέραν των συμφωνηθέντων ωρών εργασίας.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της εταιρείας;

Αυτή την στιγμή ο στόχος μας είναι να καθιερώσουμε την Svelta Courier ως η κορυφαία εταιρεία παράδοσης στην Κύπρο με την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και μετέπειτα την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας μας σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Ήδη είμαστε σε συζητήσεις με διάφορους φορείς για την περαιτέρω ανάπτυξη μας στις διεθνείς αγορές.

Θα θέλατε να μοιραστείτε κάποια tips με τους υποψήφιους οι οποίοι διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη και πιθανόν να βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας;

Αν κάποιο άτομο πιστεύει πως ο χαρακτήρας του, οι δεξιότητες του αλλά το ίδιο σημαντικά και οι αξίες του συμβαδίζουν με μια νεαρή εταιρεία με τεράστιες φιλοδοξίες, και θα ήθελε να αναπτυχθεί και ο ίδιος μέσα από την ανάπτυξη της εταιρείας αυτής τότε θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να επικοινωνήσετε με τα αρμόδια άτομα πως από  μια πιθανή πρόσληψη σας μόνο όφελος έχει να κερδίσει η εταιρεία. Βρείτε τον τρόπο να περάσετε τα σωστά μηνύματα μέσα από την αίτηση σας και αν σας καλέσουμε για συνέντευξη τότε θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τον εαυτό σας και για τους λόγους που θεωρείτε ότι αυτή η συνεργασία θα είναι κερδοφόρα και για τα δύο μέρη.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager