Όπως συνηθίζουμε στην Ergodotisi τα τελευταία χρόνια, με το που αλλάζει ο χρόνος προσπαθούμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές (επαγγελματικές και μη) οι οποίες στόχο έχουν να προτρέψουν τον αναγνώστη να “μεγαλώσει” μέσα από το νέο χρόνο. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να αποδειχθούν ευεργετικές και να βοηθήσουν πραγματικά τους χρήστες μας!

Δεν υπάρχει τύχη χωρίς σκληρή δουλειά

Η “τύχη” συμβαίνει όταν συναντιόνται την ίδια στιγμή η σκληρή δουλειά με το σωστό timing. Όπως λέει και ο Les Brown, είναι καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος για μια ευκαιρία και να μην την βρεις ποτέ, παρά να βρεις την ευκαιρία και να μην είσαι προετοιμασμένος.

Είναι ΟΚ να φοβάσαι

Μερικές φορές, αυτό το ένα πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε για να “μεγαλώσουμε”, είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο απ’ όλα. Και είναι απολύτως ΟΚ να φοβόμαστε, φτάνει ο φόβος να μην μας παραλύει και να μας αφήνει στάσιμους.

Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Η προσωπικότητα του κάθε ενός από εμάς ξεκινά εκεί που τελειώνει η σύγκριση με τους υπόλοιπους. Δεν μπορεί κανείς να νιώσει ευτυχισμένος αν δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του και να εκφράζεται ελεύθερα μέσα από αυτόν.

Κάνε το σωστό, όχι το εύκολο

Ένας δυνατός χαρακτήρας πάντα θα επιλέγει να κάνει το σωστό αντί το εύκολο. Μπορεί in the short run να μην φαντάζει και η καλύτερη επιλογή, όμως in the long run όλες αυτές οι σωστές επιλογές θα σε επωφελήσουν πολύ, πολύ περισσότερο.

Χωρίς πράξεις, τα όνειρα παραμένουν όνειρα

Όλοι μας έχουμε κάποια όνειρα, άλλοι μικρά και άλλοι μεγαλύτερα. Κανένα όνειρο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ωστόσο, είτε μικρό είτε μεγάλο, χωρίς τις ανάλογες πράξεις που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του. Γι′ αυτό “σπάσε” το όνειρο σε μικρούς μικρούς στόχους σε ένα χρονοδιάγραμμα, οι οποίοι εν τέλει θα οδηγούν στην πραγματοποίηση του ονείρου σου.

Μόνο όταν παραδοθείς θα αποτύχεις

Ο πιο σίγουρος τρόπος να αποτύχεις, είναι να παραδοθείς. Μόνο τότε, και με τη δική σου συναίνεση, σταματάς να διεκδικείς αυτό που θες. Η κούραση και η απογοήτευση είναι “συμπτώματα” της προσπάθειας, κι αν τα νιώθεις σημαίνει ότι αγωνίζεσαι σκληρά και άρα κάνεις αυτό που πρέπει, αυτό που χρειάζεται. Και είναι κρίμα μετά από τόση προσπάθεια, και ενώ ίσως να έχεις φτάσει πιο κοντά από ποτέ, να παραδοθείς.

Στόχευε μακριά, κοίταζε κοντά

Συχνά οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το στόχο τους επειδή κοιτάζουν το πόσο μακριά χρειάζεται ακόμη να πάνε, αντί το πόσο μακριά έχουν φτάσει ήδη. Γι′ αυτό στόχευε μακριά, ναι, όμως κοίταζε κοντά. Ποιο είναι το αμέσως επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνεις; Πως πρέπει να το κάνεις;

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com