Ακόμα και αν δέν είστε fan του κινηματογράφου ή των ταινιών, έχετε σίγουρα συναντήσει τηλεοπτικά σε κάποια φάση τον Mr. Bean. 

Ο Rowan Sebastian Atkinson είναι Άγγλος ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρώτη του σημαντική δουλειά ήταν στην κωμική εκπομπή σκετς του BBC “Not the Nine O’Clock News”. Ο Rowan κέρδισε το βραβείο BAFTA για την Καλύτερη Ψυχαγωγική Ερμηνεία το 1981.

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του είναι το sitcoms: Blackadder και Mr. Bean, ταινίες: Never say Never again, Four Weddings and a Funeral και The Thin Blue Line. Το ταξίδι του από τον εκφοβισμό για την εμφάνισή του στο να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στον κόσμο αξίζει να το γνωρίσετε.

Πρώιμη Ζωή 

Γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 1955 στο Consett του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Rowan Atkinson είναι ο νεότερος γιος του Eric Atkinson, αγρότη και της Ella May. Γεννημένος σε μια μικρή, μεσοαστική οικογένεια έξι ατόμων, ο Ρόουαν ζούσε με τους γονείς του και τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια του. Λίγο μετά τη γέννησή του, αυτός και η οικογένειά του μετακόμισαν από το Consett στο Anglican. Ο Rowan εκπαιδεύτικε στο Durham Chorister School σε εισαγωγικό επίπεδο.

Κατόπιν αυτού, γράφτηκε στο St. Bees School για τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όντας αρκετά έξυπνος στην Επιστήμη, ο Rowan εξασφάλισε μια θέση στο Πανεπιστήμιο του Newcastle. Εγγράφηκε στο προπτυχιακό μάθημα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Αργότερα, αποφάσισε να επιλέξει ένα μεταπτυχιακό. Η τύχη και η σκληρή δουλειά του τον ευνόησαν και έγινε δεκτός στο Queen’s College της Οξφόρδης.

Ωστόσο, ο δρόμος για το κολέγιο δεν ήταν εύκολος για τον Rowan. Είχε δυσκολία στην ομιλία από την παιδική του ηλικία. Η δυσκολία αυτή τον ώθησε σε μια δύσκολη περίοδο στα νιάτα του και στην αρχή της καριέρας του. Λόγω του τραυλισμού του, υπέφερε πολύ. Δεχόταν συνεχώς bullying και πειράγματα λόγω της εμφάνισής του και της αναπηρίας του στην ομιλία. Όλα αυτά τον έκαναν πολύ δειλό και αποτραβηγμένο. Δεν είχε πολλούς φίλους ενώ, οι πολλές απορρίψεις τον έκαναν να νιώθει μοναξία.

Ανεξάρτητα από αυτό, ο Rowan είχε κλίση προς την επιστήμη. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να ακολουθήσει μια καριέρα σε αυτόν τον τομέα. Ένας από τους καθηγητές του σχολίασε ότι «Τίποτα δεν είναι καλό σε αυτόν. Δεν περιμένω από αυτόν να γίνει ένας εξαιρετικός επιστήμονας». Απέδειξε σε όλους ότι έκαναν λάθος όταν εξασφάλησε θέση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Οξφόρδη, άρχισε να συνειδητοποιεί το πάθος του για την υποκριτική. Ήταν πρόθυμος να το δοκιμάσει, αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο που στάθηκε στο δρόμο του ήταν ο τραυλισμός του. Έτσι, άφησε στην άκρη την υποκριτική και συνέχισε το μεταπτυχιακό του στην Ηλεκτρολογία.

Εμπόδια πριν από την απόλυτη επιτυχία

Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του, συνειδητοποίησε ότι η υποκριτική ήταν κάτι που ήθελε να ακολουθήσει. Προχώρησε για να κυνηγήσει τα όνειρά του να γίνει ηθοποιός. Γράφτηκε σε μια ομάδα κωμωδίας, αλλά και πάλι, ο τραυλισμός του στάθηκε εμπόδιο. Ο Ρόουαν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να ξεπεράσει αυτό το σημαντικό για τον ίδιο εμπόδιο. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, αλλά δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στον εαυτό του. Ο Ρόουαν πέρασε από οντισιόν για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά αντιμετώπισε διαδοχικές απορρίψεις. Συνέχισε να απορρίπτεται επειδή δεν είχε καλό πρόσωπο αλλά και το ιδανικό σώμα, καθώς επίσης και το πρόβλημα του τραυλισμού.

Ο Rowan Atkinson κράτησε το πάθος του ζωντανό και εργάστηκε σκληρά για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Είχε στόχο να κάνει τον κόσμο να γελάσει. Με επίμονες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια το έχει κατορθώσει. Μετά από αρκετές απορρίψεις, άρχισε να δημιουργεί πρωτότυπα σκετς κωμωδίας. Είναι ενδιαφέρον ότι συνειδητοποίησε ότι μιλούσε άπταιστα κάθε φορά που έπαιζε κάποιον χαρακτήρα. Το χρησιμοποίησε ως έμπνευση για την υποκριτική του. Εδώ ακριβώς άλλαξε η ζωή του Rowan.

Επιτυχία

Ο Ρόουαν συνέχισε να κυνηγά τα όνειρά του, παρά τις δυσκολίες και τις απορρίψεις που είχε αντιμετωπίσει λόγω της εμφάνισης και της διαφορετικότητας του. Έκανε μια σημαντική ανακάλυψη όταν ξεκίνησε την εκπομπή του Mr. Bean. Ο Mr.Bean ήταν ένας «περίεργος, σουρεαλιστικός και ένας χαρακτήρας που δεν μιλούσε». Απέδειξε ότι ακόμη και χωρίς ένα γοητευτικό πρόσωπο ή ένα ηρωικό σώμα, θα μπορούσες να γίνεις ένας από τους πιο αγαπημένους και σεβαστούς ηθοποιούς στον κόσμο. 

Σήμερα η περιουσία του ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια δολάρια. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς στον κόσμο. Ο Ρόουαν δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στα όνειρά του. Συνέχισε παρά τα σκαμπανεβάσματα που συνάντησε στην καριέρα του και τα θριάμβευσε.

Μαθήματα ζωής από το παράδειγμα του Rowan Atkinson:

Η ζωή του Rowan Atkinson μας διδάσκει ότι μπορούμε ακόμα και με διάφορα σκαμπανευάσματα να είμαστε επιτυχημένοι στη ζωή. τα πιο σημαντικά πράγματα είναι: σκληρή δουλειά, αφοσίωση, πάθος και φυσικά, να μην τα παρατάς ποτέ! Γιατί αν δεν νοιαζόμαστε για τα συναισθήματα και τις αδυναμία μας, η καθημερινότητα εμποδίζει την πορεία μας προς την επιτυχία. Αυτά τα εμπόδια προέρχονται από την αυτοαμφιβολία, τις αποτυχίες, τις απορρίψεις και τις απόψεις άλλων ανθρώπων.

Αλλά η ζωή πάντα ανταμείβει αυτούς που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να προχωρούν. Μας διδάσκει ότι δεν χρειάζεστε ένα όμορφο πρόσωπο ή ένα φανταστικό σώμα για την επιτυχία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι σκληρή δουλειά. Μην αφήσετε ποτέ τους φόβους και τις αναπηρίες σας να σας καταρρακόσουν για μια ζωή. Περπατήστε πέρα από αυτά και γίνετε καλύτεροι. Η σκληρή δουλειά και οι προσπάθειές σας σίγουρα θα αποδώσουν μια μέρα.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager