H σειρά ομιλιών Life Changing Ideas συνεχίζει τα διαδικτυακά events της, φιλοξενώντας αυτή τη φορά την διεθνώς αναγνωρισμένη Rebecca Newton, Οργανωτική Ψυχολόγο και Ανώτερη Επισκέπτρια στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics), στο τμήμα Μanagement.

H ομιλία της Δρ Newton έχει ως θέμα  “Πως να αναπτύξετε αυθεντική gravitas“ το οποίο αποτελεί τη βάση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο Authentic Gravitas: Who Stands Out and Why που κυκλοφόρησε το 2019.

Η Gravitas είναι το στοιχείο που χρειάζονται περισσότερο οι επαγγελματίες και οι ηγέτες/ηγέτιδες. Gravitas στον επαγγελματικό χώρο σημαίνει ότι μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, ότι οι συνεισφορές μας θεωρούνται σημαντικές, αναγνωρίζεται ότι προσθέτουμε σημαντική αξία και είμαστε άτομα αξιόπιστα και σεβαστά. Η αυθεντική gravitas έρχεται όταν κάνουμε αυτήν τη συνεισφορά σκόπιμα, σύμφωνα με τις αξίες και τα μοναδικά δυνατά μας σημεία. Είναι όταν κουβαλάμε την gravitas αλλά ταυτόχρονα παραμένουμε πιστοί/ες στον εαυτό μας!

Σε αυτό το διαδικτυακό διάλογο με τη Rebecca Newton θα μάθετε τι είναι απαραίτητο για να αναπτύξετε την gravitas:

  • Τι είναι gravitas
  • Τι δεν είναι gravitas
  • Είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε ή κάτι που μπορούμε να αναπτύξουμε
  • Αποδομώντας τους μύθους γύρω από την gravitas
  • Ποια η σχέση μεταξύ gravitas και κουράγιου
  • Χρειαζόμαστε χάρισμα για να έχουμε gravitas;
  • Μπορούμε να μεταφέρουμε την gravitas στον εικονικό μετα-covid κόσμο;
  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ηγεσίας με gravitas:για τα άτομα, το προσωπικό τους και τους Οργανισμούς που εργοδοτούνται
  • Πρακτικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να αναπτύξουμε gravitas

Ποια είναι η Rebecca Newton

Η Δρ Rebecca Newton, είναι Οργανωτική και Κοινωνική ψυχολόγος και Ανώτερη Επισκέπτρια στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics) και μέλος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard  στο Accelerated Leadership Program.

Είναι ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια του CoachAdviser. Συνεργάζεται με εταιρείες και εταιρικούς πελάτες παγκοσμίως, εφαρμόζοντας ψυχολογικά προφίλ και διαγνωστικά εργαλεία συμπεριφοράς, καθοδηγώντας ομάδες ηγεσίας και σχεδιάζοντας ειδικά επαγγελματικά προγράμματα ανάπτυξης τα οποία οδηγούν σε αλλαγή συμπεριφοράς, συνεργασία, ικανότητα ηγεσίας και ανάπτυξη. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου Authentic Gravitas: Who Stands Out and Why.

Η Δρ Newton έχει συμβουλεύσει ηγέτες και επαγγελματίες σε οργανισμούς όπως η Accenture, American Express, AXA Partners, Bank of America, Coca-Cola Enterprises, Ericsson, EY, Google, HSBC, Industrial Bank of China, Mayer Brown, Microsoft, Mishcon de Reya, Nike, PwC, State Bank of India και United Nations OHIM.

Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί στους Financial Times, στο BBC Radio London και στο Wharton Business Radio ενώ έχει τακτική αρθρογραφία στο Forbes και στο Harvard Business Review.

Η διαδικτυακή ομιλία θα λάβει χώρα στις 20 Μαΐου 2021, στις 16:30-17:30 EEST από την πλατφόρμα Zoom. H συμμετοχή είναι δωρεάν, η εγγραφή όμως αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Το συγκεκριμένο event τελείται υπό την ευγενική χορηγία της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΕΛΚ.

Δωρεάν εισιτήρια μπορείτε  να βρείτε εδώ

Η Life Changing Ideas θα δώσει 10 αντίγραφα του βιβλίου Authentic Gravitas, μέσω κλήρωσης σε όσους εγγραφούν και παρακολουθήσουν τη συζήτηση.

Την διαδικτυακή ομιλία με θέμα “Πως να αναπτύξετε αυθεντική Gravitas” παρουσιάζουν  η ΣΕΛΚ και η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Globaltraining και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τη σειρά ομιλιών στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου και η CYTA. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Digital Tree.

Λίγα λόγια για τη Life Changing Ideas 

Η  Life Changing Ideas αποτελεί σειρά ομιλιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining, αποτελούμενη από εμπνευσμένες ομιλίες από γνωστούς ομιλητές που προέρχονται από τον κόσμο του management, της χρηματοδότησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και της επιστήμης και οι οποίοι έχουν επιφέρει αλλαγές με το έργο και τις ιδέες τους.

Κάθε χρόνο η σειρά γίνεται στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Επικεντρώνεται σε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του σήμερα, δίνοντας έμπνευση κάθε φορά σε ένα ευρύ ακροατήριο στην Κύπρο, μέσα από δυναμικές και διαδραστικές ομιλίες, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να υποβάλουν ερωτήσειςΟι ομιλίες του Life Changing Ideas” διακόπηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19 εξακολουθούν όμως να έχουν διαδικτυακή παρουσία.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com