Η δουλειά, η οικογένεια και ένα γεμάτο πρόγραμμα, μπορούν να εξαντλήσουν έναν άνθρωπο. Ευτυχώς, υπάρχουν οι διακοπές του Αυγούστου. Τι μπορείς να κάνεις όμως κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, έτσι ώστε να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους και να εμφανιστείς ως μια βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου στη δουλειά;

Σκέψου τη χρονιά μέχρι στιγμής

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και αυτή τη στιγμή, πως θα χαρακτήριζες τη χρονιά σου; Σκέψου τα λάθη που έκανες, τις επιτυχίες σου, την επαγγελματική σου πορεία, τι έμαθες. Τέτοιες σκέψεις είναι πάντα ευεργετικές και σε βοηθούν να εκτιμήσεις καλύτερα την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Κτίσε μια συνήθεια

Εάν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο ή μια συνήθεια κάποιου που ‘ζηλεύεις’ και θα ήθελες να έχεις, αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να την αποκτήσεις. Είτε πρόκειται για διάβασμα πριν τον ύπνο, είτε ένα διατροφικό πρόγραμμα. Οι μέρες που δεν θα υπάρχουν άλλες έγνοιες να σε απασχολούν είναι περιορισμένες, γι’ αυτό ξεκίνα άμεσα.

Μάθε μια νέα ικανότητα για τη δουλειά σου

Πάντα υπάρχει κάτι καινούριο που μπορείς να μάθεις για να σε βελτιώσει σαν επαγγελματία. Είτε αυτό είναι η χρήση του Photoshop είτε μια γλώσσα προγραμματισμού, υπάρχουν πολλά tutorials που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο. Ακόμη κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις, πάντα μπορείς να διενεργήσεις μια έρευνα και να προγραμματίσεις μαθήματα με το νέο χρόνο.

office-1548298_1280

Μάθε μια νέα ικανότητα που δεν σχετίζεται με δουλειά σου

Οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τη δουλειά σου, είναι πάντα πολύ πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον. Δοκίμασε γλυπτική, ζωγραφική, yoga, ή οτιδήποτε άλλο είχες υπόψη σου τόσο καιρό αλλά ποτέ δεν έκανες το πρώτο βήμα. Ποιος ξέρει, ίσως αποκτήσεις ένα νέο πάθος και πιθανότατα θα γνωρίσεις και πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια πάθη με εσένα!

Διάβασε

Ή τώρα ή ποτέ. Είναι πολύ δύσκολο να χωρέσεις μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας την απαιτούμενη ώρα που χρειάζεται για να διαβάσεις ένα βιβλίο. Εάν υπάρχουν βιβλία που πάντα ήθελες να διαβάσεις ή θέματα που πάντα ήθελες να καλύψεις, μην το καθυστερήσεις άλλο.

Βρες ένα γαλήνιο μέρος να καθαρίσεις το μυαλό σου

Όταν είμαστε στα βαθιά μέσα στην εργασιακή μας ρουτίνα, μας είναι δύσκολο να αποκολλήσουμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες που μας προβληματίζουν. Πάρε το χρόνο και καθάρισε το μυαλό σου από αυτές. Έπειτα, γέμισε το με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Σκέψου αν ότι κάνεις σε οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ίσως να χρειάζεσαι κάποιες αλλαγές.

ocean-1209762_1920

Ασκήσου

Νους υγιής εν σώματι υγιή. Όπως είπε και ο Παύλος Κοντίδης σε πρόσφατη συνέντευξη του στο kerkida.net, ο αθλητισμός σου διδάσκει πράγματα που ούτε σε 4 πανεπιστήμια δεν μαθαίνεις. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αερόβια γυμναστική, για 40 λεπτά, 3-4 φορές την εβδομάδα, κάνει θαύματα για την καρδιά. Και για να πετύχεις τους στόχους σου, πρέπει πρώτα να παραμείνεις υγιής.

Μελέτησε μια νέα γλώσσα

Σε περίπτωση που αποφάσισες να περάσεις εκτός συνόρων τις διακοπές σου, τότε γιατί να μην μελετήσεις την γλώσσα της χώρας που επισκέπτεσαι; Είναι η τέλεια ευκαιρία να μάθεις –όσο μπορείς- μια ξένη γλώσσα και να ενισχύσεις με αυτό τον τρόπο το βιογραφικό σου. Η γνώση οποιασδήποτε άλλης γλώσσας εκτός της μητρικής και των αγγλικών εκτιμάται ιδιαίτερα, ειδικά σε μια εποχή όπου οι οικονομίες των χωρών είναι πιο συνδεδεμένες από ποτέ. Σελίδες σαν το duolingo μπορούν να σε βοηθήσουν.

Σκέψου δημιουργικά

Ίσως να είσαι ο επόμενος Steve Jobs. Ίσως να είσαι ο επόμενος Mark Zuckerberg. Ποτέ δεν ξέρεις. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και προσπάθησε να σκεφτείς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να λύσεις ένα πρόβλημα, να βελτιώσεις τις ζωές των ανθρώπων ή να δημιουργήσεις κάτι που ο κόσμος ακόμα δεν ξέρει ότι χρειάζεται!

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *