Το να είσαι Manager αποτελεί ευθύνη όχι μόνο προς την εταιρεία αλλά και προς τους υφιστάμενους που αποτελούν την εκάστοτε ομάδα του manager. Αν και κάθε ομάδα σε κάθε εταιρεία διατηρεί τη δική της κουλτούρα, υπάρχουν κάποια tips που μπορεί να ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε manager για να δημιουργήσει μια καλύτερη, πιο αφοσιωμένη, πιο ενθουσιασμένη ομάδα.

Συμπεριφορά

Οι managers πρέπει να συμπεριφέρονται σαν μέρος της ομάδας, όχι το αφεντικό της. Επιβάλλεται να μειώσουν τη συναισθηματική απόσταση που τους χωρίζει από την ομάδα και να την κάνουν να νιώσει ότι ο manager της είναι με ‘αυτήν’ και όχι με ‘αυτούς’.

Πώς να το κάνεις: Εάν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ερεύνησε. Ενδιαφέρσου. Προσπάθησε να βοηθάς, είτε το πρόβλημα είναι προσωπικό είτε επαγγελματικό. Επίσης, μείνε πιστός στις αρχές σου.

Αφοσίωση

Είναι τόσο απλό όσο το πάρε δώσε. Ένας καλός manager απασχολείται, όχι μόνο με το πως θα εκπληρωθούν οι στόχοι του τμήματος, αλλά και με το πώς θα βοηθήσει τους υφιστάμενους του να εκπληρώσουν τους δικούς τους στόχους. Σε αυτή την προσπάθεια, εμπλέκεται ενεργά και συμβάλλει στην επιτυχία τους.

Πώς να το κάνεις: Δώσε τους ευχάριστες προκλήσεις και βοήθησε τους να επιτύχουν σε αυτές, να τους παρακινείς να μάθουν και να αναπτυχθούν. Με αυτό τον τρόπο θα θέλουν να μείνουν εκεί.

hasapart(1)

 

Έμπνευση & Ενθουσιασμός

Εάν δεν μπορείς να βγάλεις έναν εμπνευσμένο λόγο, να ενθουσιάσεις με μια τέλεια ομιλία, τότε μην ανησυχείς. Υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις. Κάνε αυτό που θα ήθελες και εσύ να σου κάνουν, για να σε εμπνεύσουν και να σε ενθουσιάσουν.

Πώς να το κάνεις: Δώσε υπευθυνότητες και να είσαι πάντα τριγύρω για βοήθεια. Θέσε ψηλά τον πήχη –όχι μόνο στον οικονομικό τομέα- και σπρώξε προς αυτή την κατεύθυνση. Δώσε πρώτος το παράδειγμα.

Οι λεπτομέρειες

Τη μεγάλη διαφορά πολλές φορές την κάνουν τα μικρά πράγματα. Τα οποία πολλές φορές οι manager ξεχνούν μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ωστόσο, αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να βελτιώσουν το στυλ διοίκησης σου.

Πώς να το κάνεις: Ρώτησέ τους πως είναι. Εάν θέλουν βοήθεια. Δώσε τους feedback. Ζήτα feedback. Μίλα τους προσωπικά. Λάβε υπόψιν σου τη γνώμη τους. Εξήγησέ τους για αποφάσεις σου που πιθανόν να οδηγήσουν σε απορίες. Ζήτα βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι. Nα ενεργείς πάντα με σεβασμό και ακεραιότητα. Και ποτέ μην αμελείς να δουλεύεις πάνω στα soft skills σου.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *