Μια αξιολόγηση της Oxford Economics Assessment of Paid Time Off in the U.S. του 2014 έδειξε ότι το 42% των υπαλλήλων που έκαναν διακοπές, έκλεισαν το έτος με αχρησιμοποίητες ημέρες, αφήνοντας κατά μέσο όρο 8,1 ημέρες αχρησιμοποίητες.

Το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούν όλο τον χρόνο των διακοπών που δικαιούνται δεν είναι τόσο σοκαριστικό. Σε τελική ανάλυση, η απομάκρυνση για λίγες μέρες ή εβδομάδες από την δουλειά μπορεί να είναι επιζήμια στη ψυχολογία όταν αισθάνεστε ότι η απομάκρυνση από το γραφείο θα δημιουργήσει μια οδυνηρή καθυστέρηση στις υποχρεώσεις σας.

Τι γίνεται όμως αν το να απομακρυνθείτε από το γραφείο σας και την καθημερινότητά σας, σας έκανε καλύτερους στη δουλειά σας; Έχουμε κάνει έρευνα και βρήκαμε πώς οι διακοπές και τα ταξίδια όντως μπορούν να σας κάνουν καλύτερους εργαζόμενους με τους πιο κάτω τρόπους.

Βελτιώνει τις κοινωνικές και επικοινωνιακές σας δεξιότητες

Ίσως μια από τις πιο κρίσιμες και πολύτιμες δεξιότητες είναι αυτές οι δεξιότητες οι οποίες περιλαμβάνουν την ικανότητα αλληλεπίδρασης με άλλους, τη διαπραγμάτευση και τη συνεργασία με άτομα διαφορετικών υποβάθρων. Πολλές φορές, μια επιτυχημένη καριέρα εξαρτάται από αυτές τις δεξιότητες, καθώς πάντα υπάρχει ανάγκη για καλές επικοινωνιακές δεξιότητες. Είναι επίσης απαραίτητες κατά τη διάρκεια συνέντευξης για δουλειά.

Η αλληλεπίδραση με ανθρώπους από διαφορετικές γωνίες του κόσμου θα σας κάνει αναμφίβολα καλύτερους ακροατές, πιο συμπονετικους, πιο πρόθυμους να καταλάβετε τους άλλους και καλύτερους στην επικοινωνία.

Θα βοηθήσει τις δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων

Η επίλυση προβλημάτων συμβαδίζει με τη δημιουργική σκέψη και τη λήψη αποφάσεων και αποτελεί βασική δεξιότητα όχι μόνο για οποιαδήποτε καριέρα αλλά και στην καθημερινή ζωή. Ένα άτομο με καλές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων θα μπορεί πρώτα να αναγνωρίσει το πρόβλημα, να εντοπίσει γιατί είναι πρόβλημα, στη συνέχεια να δημιουργήσει και να εφαρμόσει μια λύση, και τέλος να παρατηρήσει για να δει εάν η λύση είναι αποτελεσματική. Είναι επίσης θεμελιώδες να βλέπουμε κάθε πρόβλημα ως ευκαιρία βελτίωσης και δημιουργικότητας.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, μπορεί να συναντήσετε δυσλειτουργίες που μπορούν να θέσουν σε αναμονή όλα σας τα σχέδια. Οι χαμένες αποσκευές, οι λανθασμένες οδηγίες και πολλές άλλες καταστάσεις μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα άγχους σας. Αυτό που χρειάζεστε ωστόσο σε μία τέτοια στιγμή είναι η ικανότητα να παραμείνετε ήρεμοι. Η γρήγορη και έξυπνη σκέψη για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αυτό που χρειάζεστε όταν βρίσκεστε σε τέτοιες καταστάσεις.

Θα βελτιώσει τις δεξιότητές σας στη διαχείριση του χρόνου

Η διαχείριση του χρόνου δεν περιλαμβάνει μόνο την ολοκλήρωση των πραγμάτων στον καθορισμένο χρόνο, αλλά περιλαμβάνει επίσης την ιεράρχηση, τον καθορισμό στόχων και επίσης το να αφήνετε χρόνο στον εαυτό σας για να απολαμβάνετε τη ζωή εκτός δουλειάς.

Όπως ισχύει για οποιαδήποτε εργασία, ο χρόνος που χρησιμοποιείται και εξοικονομείται με σύνεση όταν ταξιδεύετε μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του ταξιδιού σας και να βελτιώσει τις ικανότητες προγραμματισμού σας. Η ακρίβεια είναι επίσης βασικό στοιχείο για ένα επιτυχημένο ταξίδι ή για μια επιτυχημένη καριέρα.

Χτίζει την ομαδικότητα σας

Το να είστε σε θέση να συνεργάζεστε με άλλους και να συνεισφέρετε σε μια ομαδική προσπάθεια είναι ένα άλλο πολύτιμο πλεονέκτημα για κάθε εργασία. Δεν περιλαμβάνει μόνο τη δυνατότητα να παρουσιάσετε τις δικές σας ιδέες, αλλά και να αφήσετε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Επίσης, η ομαδική εργασία πιθανότατα εμφανίζεται ως άλλη μία από τις ερωτήσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά. Αν κοιτάξετε πίσω σε οποιαδήποτε από τις περιπέτειες ταξιδιού ή διακοπών σας, θα τις βρείτε στιγμές όπου η συνεργασία με άλλους αποδείχθηκε κρίσιμη.

Όταν σχεδιάζετε διακοπές με άλλους, θα πρέπει να συνεισφέρετε ιδέες, να συνεργαστείτε στον προγραμματισμό ταξιδιού και να αφήσετε πίσω κάποιες επιθυμίες σας για την επίτευξη κοινών στόχων. Για να είναι το ταξίδι αξέχαστο για ολόκληρη την ομάδα, όλοι πρέπει να επικοινωνούν και να συμμετέχουν ενεργά.

Δημοσιεύθηκε από admin