Μια μέρα, η μηχανή ενός πολύ μεγάλου πλοίου χάλασε. Οι ιδιοκτήτες του πλοίου προσέλαβαν τον ένα μηχανικό μετά τον άλλο, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα. Η μηχανή δεν έπαιρνε μπρος.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, άκουσαν για έναν ηλικιωμένο μηχανικό, ο οποίος έφτιαχνε πλοία ολόκληρη τη ζωή του. Τον κάλεσαν λοιπόν κι αυτός κατέφθασε στο πλοίο με μια μεγάλη βαλίτσα με σύνεργα. Έπιασε αμέσως δουλειά. Επιθεώρησε τη μηχανή πολύ προσεκτικά, από πάνω μέχρι κάτω.

Δύο από τους ιδιοκτήτες του πλοίου ήταν εκεί, και παρακολουθούσαν τον ηλικιωμένο μηχανικό ευχόμενοι να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Αφού κοίταξε πολύ προσεκτικά, ο ηλικιωμένος πήγε στη βαλίτσα με τα σύνεργα του και έβγαλε ένα μικρό σφυρί. Επέστρεψε στη μηχανή και κτύπησε ελαφρά κάτι.

Αμέσως, η μηχανή πήρε μπρος! Τοποθέτησε το σφυρί πίσω στη βαλίτσα και έφυγε.

Μια βδομάδα αργότερα, οι ιδιοκτήτες έλαβαν τη χρέωση από τον ηλικιωμένο μηχανικό, η οποία ανερχόταν στα €10,000.

«Τι;!» φώναξαν οι ιδιοκτήτες. «Μα δεν έκανε σχεδόν τίποτα!»

Έτσι, έστειλαν ένα σημείωμα στον ηλικιωμένο, που έγραφε «Σε παρακαλώ, πες μας για ποια πράγματα μας χρέωσες».

Τότε, ο ηλικιωμένος έστειλε το λογαριασμό, ο οποίος έγραφε:

Χτύπημα με σφυρί:………………€2.00
Η γνώση του πού να χτυπήσω: ………………€9,998.00

Ηθικό δίδαγμα: Η προσπάθεια είναι σημαντική, όμως το να γνωρίζεις πού να καταβάλεις προσπάθεια είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Όποιος κι αν είσαι, συνέχιζε να διαβάζεις σκληρά, συνέχισε να εξελίσσεσαι στον κλάδο σου, συνέχισε να επενδύεις στον εαυτό σου, συνέχισε να κυνηγάς το όνειρό σου. Αυτή την προσπάθεια αξίζει να την καταβάλεις. Αυτή θα κάνει τη διαφορά σε λίγα χρόνια από τώρα.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *