H σειρά Life Changing Ideas επανέρχεται με πρώτο ομιλητή τον διεθνούς εμβέλειας σύμβουλο και εκπαιδευτή, Peter Andreou.

Η πανδημία προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, η οποία είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Παγκοσμίου φήμης οικονομολόγοι περιέγραψαν πολλά σενάρια για ανάκαμψη και ανάπτυξη – αλλά αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Είναι απλά σενάρια και όχι οικονομικές προβλέψεις. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο – επικρατεί  μια βαθιά οικονομική κρίση η οποία θα γίνει εμφανής αμέσως μετά την εξάντληση των δημοσιονομικών πολιτικών και των κυβερνητικών σχεδίων τόνωσης.

Το πρακτικό εργαστήριο “Η Επιχείρηση της Επιβίωσης”  βασίζεται σε μια διαδικασία εμπνευσμένη από τα επτά στρατηγικά εργαλεία της McKinsey και θα σας βοηθήσει να αποτιμήσετε πού βρίσκεται η επιχείρησή σας σήμερα και ποια είναι η πορεία της αγοράς για τα επόμενα 1-3 χρόνια. Θα σας βοηθήσει επίσης να αξιολογήσετε εάν το επιχειρηματικό σας μοντέλο εξακολουθεί να ισχύει και να διερευνήσετε νέες ευκαιρίες. Ακόμη, θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε μια ανάλυση κινδύνου και να δημιουργήσετε πολλαπλές στρατηγικές κινήσεις ιεραρχώντας τις επιλογές σας.

Στο τέλος του 3ωρου εργαστηρίου, τα στελέχη των εταιρειών:

  • Θα μπορούν να έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίση
  • Θα είναι σε θέση να χαρτογραφήσουν τα σημεία ενεργοποίησης και να μετρήσουν απώλειες ανάλογα με το κάθε σενάριο
  • Θα μάθουν πώς να κερδίσουν τη δέσμευση των ανώτερων στελεχών τους για την υλοποίηση της σωστής στρατηγικής
  • Θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο και ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για ολόκληρο τον οργανισμό
  • Θα αποκτήσουν την ικανότητα να καταλήγουν σε συμφωνία για τον ρόλο, την ευθύνη και την υπευθυνότητα του κάθε ατόμου στο στρατηγικό σχέδιο

Συνεπώς, το εργαστήρι “Η Επιχείρηση της Επιβίωσης”, θα βοηθήσει τα στελέχη να αποκτήσουν μια σαφή επισκόπηση,κατανόηση και ιεράρχηση των βασικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα και να αξιολογήσουν λύσεις με βάση την κλίμακα Επείγοντα/ Προσπάθεια / Επιπτώσεις. Ο Peter θα παράσχει τα εργαλεία για την ανάλυση ευκαιριών και προτεραιοτήτων, καθώς και την ανάλυση κινδύνου βάσει διαφορετικών σεναρίων και βασικών ενεργειών που πρέπει να γίνουν, συμπεριλαμβανομένων των προθεσμιών λήψης αποφάσεων και των σημείων ενεργοποίησης.

Το εργαστήρι θα γίνει στις 14 – 15 Σεπτεμβρίου διαδικτυακά σε δύο 90λεπτες συνεδρίες (ξεκινούν στις 9:00 π.μ. ) ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει ένα 45λεπτο Q&A για επίλυση όλων των αποριών σας (ξεκινά στις 9:00 π.μ).

Στο τέλος του εργαστηρίου θα πάρετε 3 μόρια CPD

Σχετικά με τον Εκπαιδευτή 

Ο Peter Andreou είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της People Achieve (www.Peopleachieve.com), μιας Διεθνούς Συμβουλευτικής Εταιρείας Εκπαίδευσης και έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Συμβούλων Διαχείρισης Κύπρου.

 Είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος και πνευματώδης ομιλητής, εκπαιδευτής σε θέματα ηγεσίας και διαμεσολαβητής εργαστηρίων με πέραν των 30 ετών εμπειρία. Έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 50.000 διευθυντικά στελέχη και απλούς υπαλλήλους σε περισσότερες από 200 εθνικότητες σε 32 χώρες.

Ο Peter εργάζεται μαζί με τη διεύθυνση βοηθώντας τον οργανισμό να ορίσει μια σωστή στρατηγική ώστε να εμπνεύσει την κορυφαία ομάδα και τα στελέχη της- όχι μόνο για την εφαρμογή αλλά και για την υιοθέτηση της στρατηγικής. Η πρακτική και συστηματική μεθοδολογία που χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με μετρήσεις και τα KPIs, βοηθούν τους οργανισμούς να διαφοροποιηθούν, προσθέτοντας περισσότερη αξία στους πελάτες τους και βελτιώνοντας δραστικά τις πωλήσεις.

Τα εργαστήρια του Peter προσφέρουν σαφήνεια, ακρίβεια και πρακτικά αποτελέσματα, με άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις. Επιπλέον, παρέχει εκπαίδευση με διασκεδαστικό, ενδιαφέροντα τρόπο και με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων. Ο Peter είναι φημισμένος για την εστίαση σε οργανωτικά ζητήματα σε πραγματικό χρόνο και τη στενή συνεργασία με τη διοίκηση για την εφαρμογή της στρατηγικής.

Λεπτομέρειες για το εργαστήριο:

100% Διαδικτυακό Εργαστήριο | Συνολική Διάρκεια 3 ώρες + Επιπρόσθετα 45 λεπτά αφιερωμένα σε  Q&A

14 Σεπτεμβρίου: 1.5 ώρες| Έναρξη στις 9:00 π.μ.

15 Σεπτεμβρίου: 1.5 ώρες | Έναρξη στις 9:00 π.μ.

21 Σεπτεμβρίου, ΜΟΝΟ  Q&A | Έναρξη στις 9:00 π.μ.

Σύνδεση: Θα λάβετε σχετικό link μετά την εγγραφή σας

Μπορείτε να βρείτε εισιτήρια εδώ

Σχετικά με τη σειρά Life Changing Ideas 

Η  Life Changing Ideas αποτελεί σειρά ομιλιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining αποτελούμενη από ομιλίες από διάσημους ομιλητές που προέρχονται από τον κόσμο του management, της χρηματοδότησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και της επιστήμης και οι οποίοι έχουν επιφέρει αλλαγές με το έργο και τις ιδέες τους. Οι ομιλητές μοιράζονται τις εμπειρίες της επαγγελματικής τους ζωής και δίνουν έμπνευση κάθε φορά σε ένα ευρύ ακροατήριο στην Κύπρο, μέσα από δυναμικές και διαδραστικές ομιλίες, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να υποβάλουν ερωτήσεις. 

Σε αυτή την σημαντική σειρά ομιλιών και εκδηλώσεων συγκεντρώνονται κάθε φορά δεκάδες στελέχη, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και άτομα που ενδιαφέρονται για την αυτο-βελτίωση, από όλες τις ειδικότητες με στόχο μάθουν και να εμπνευστούν από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους ανθρώπους του κόσμου των επιχειρήσεων. 

Η Life Changing Ideas, συνεχίζεται για 5η χρονιά φέτος και θα περιλαμβάνει εκτός από ομιλίες, εργαστήρια που θα εστιάζουν στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους επιχειρηματίες του σήμερα, ενθαρρύνοντας τους να αποκτήσουν νέο τρόπο σκέψης και δράσης και δίνοντας πρακτικές λύσεις.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com