Σχεδόν όλοι γνωρίζουν τα αυτοκίνητα Lamborghini, αλλά ξέρατε ότι αν δεν υπήρχε η Ferrari, δεν θα υπήρχε και η Lamborghini; Και τότε ο κόσμος δεν θα είχε γνωρίσει ποτέ το πρώτο σούπερ αυτοκίνητο στον κόσμο, τη Lamborghini Miura.

Ωστόσο, αν σκέφτεστε ότι η Ferrari βοήθησε τη Lamborghini να φτιάξει κάποιο αυτοκίνητο, φυσικά όχι! Ο Ferruccio Lamborghini, ο ιδρυτής της Lamborghini σκόπευε από νωρίς να δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο αυτοκίνητο Grand Touring.

Ποιος ήταν ο Ferruccio Lamborghini;

Ο Ferruccio Lamborghini γεννήθηκε το 1916 σε μια οικογένεια αγροτών στην Ιταλία. Ο πατέρας του καλλιεργούσε σταφύλια στα χωράφια του. Από την πρώιμη παιδική ηλικία, ο Ferruccio γοητευόταν με τους κινητήρες και το ενδιαφέρον του για τους κινητήρες εξελίχθηκε από τον εξοπλισμό του πατέρα του με τον οποίο πειραματιζόταν.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εντάχθηκε στο στρατό στη Regia Aeronautica, η οποία ήταν μια απομονωμένη περιοχή χωρίς εγκαταστάσεις επισκευής αυτοκινήτων ή φορτηγών. Έμαθε να επισκευάζει χαλασμένα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φορτηγά με επαναχρησιμοποιημένα ανταλλακτικά. 

Έγινε δημοφιλής ως ειδικός στον μηχανικό αυτοσχεδιασμό και τη στερέωση κινητήρων. O Lamborghini αιχμαλωτίστηκε όταν το νησί της Ρόδου έπεσε στα χέρια των Βρετανών στο τέλος του πολέμου το 1945 και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην πατρίδα του μέχρι και τον επόμενο χρόνο.

To ταξίδι από τα αγροτικά οχήματα στα supercars

Αμέσως μετά το τέλος του Παγκόσμιου Πολέμου, ο Ferruccio άρχισε να κατασκευάζει τρακτέρ και η εταιρεία τρακτέρ του έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αγροτικού εξοπλισμού στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια του 1947 η Αγροτική και Βιομηχανική Επανάσταση αναπτυσσόταν ραγδαία στην Ιταλία. 

Τα επόμενα χρόνια, κατασκεύασε με επιτυχία επαναστατικά τρακτέρ όπως η σειρά Carioca. Τα τρακτέρ Carioca χρησιμοποιούσαν στρατιωτικούς κινητήρες πλεονάζοντος με 6κύλινδρους κινητήρες ντίζελ και ήταν το πρώτο τρακτέρ που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τη Lamborghini. Ο Ferruccio δεν είχε σκεφτεί ποτέ να επεκτείνει την επιχείρησή του από τα αγροτικά οχήματα στα supercars, αλλά η μοίρα του είχε βρει έναν τρόπο να τον τραβήξει σε αυτή την ιδέα.

Το γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση της Lamborghini

Σε λίγα χρόνια, ο Ferruccio Lamborghini έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αγροτικού εξοπλισμού στην Ιταλία, οπότε μπορούσε πλέον να αγοράσει δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα όπως η Maserati και η Mercedes-Benz. Αποφάσισε επίσης να αγοράσει αρκετές Ferrari και εδώ ξεκινά η ιστορία επιτυχίας της Lamborghini και άρχισε να εξελίσσεται σε έναν από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Όταν ο Ferruccio Lamborghini αγόρασε μια ολοκαίνουργια Ferrari, θεώρησε ότι ήταν περισσότερο ένα επανασχεδιασμένο αυτοκίνητο πίστας παρά ένα κανονικό αυτοκίνητο δρόμου, καθώς η Ferrari ήταν πολύ θορυβώδης και σκληρή για να την διαχειριστεί. Ο Lamborghini αγαπούσε τη Ferrari, αλλά δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με αυτήν, γι′ αυτό αποφάσισε να κάνει αρκετές προτάσεις στον Enzo Ferrari (ιδρυτή της Ferrari), συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαστικών αλλαγών που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να βελτιώσει τις πολυτελείς Ferrari του.

Η Ferrari ήταν μια από τις λίγες εταιρείες που κατασκεύασαν τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα τη δεκαετία του 1960 καθώς επίσης η Ferrari είχε μια μεγάλη επωνυμία. Λόγω αυτής της υπερηφάνειας, η απάντηση του Enzo Ferrari στις προτάσεις της Lamborghini δεν ήταν καθόλου θετική, αλλά τον προσέβαλε επίσης σχολιάζοντας ότι Το πρόβλημα δεν είναι στο αυτοκίνητο, αλλά στον οδηγό που το οδηγεί. Είναι καλύτερα να εστιάσει στην επιχείρησή των τρακτέρ του παρά να δίνει προσοχή στα αυτοκίνητά του.

Η γλυκιά ιστορία εκδίκησης του Ferruccio Lamborghini

Το σχόλιο του Ferrari ενθάρρυνε τον Lamborghini να του αποδείξει ότι έκανε λάθος. Η Lamborghini αποφάσισε να ακολουθήσει το όραμα του για ένα τέλειο σπορ αυτοκίνητο. Το 1964 η Lamborghini κατασκεύασε τις πρώτες εκδόσεις της Lamborghini 350 GT, οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ τις επιδόσεις μιας Ferrari. Το νέο του αυτοκίνητο προσέλκυσε πολλούς λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων και έτσι ο Ferruccio έθεσε τα θεμέλια της επιτυχίας της Lamborghini.

Ο Ferruccio Lamborghini μας έδειξε πόσο απίστευτα επιτυχημένος μπορείς να γίνεις στη ζωή και τι είδους επιτυχία μπορείς να δημιουργήσεις αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα στην καθημερινή σου ζωή, ένα όραμα που προέκυψε από αυτό το πρόβλημα και έναν ανταγωνιστή που πραγματικά ώθησε τη Lamborghini στο να εξελιχθεί σε μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων. 

Η εταιρεία σήμερα αξίζει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια με πελατολόγιο που συμπεριλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα παγκόσμια.

Δημοσιεύθηκε από admin