Η Μάρω Μανόλη στις κορυφαίες τρεις γυναίκες ηγέτιδες

Με το βραβείο «EY Gen-E Young Women Leaders Award» για την Μάρω Μανόλη της «Ε-mbracelet» τιμήθηκε η Κυπριακή αποστολή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας GEN-E που πραγματοποιήθηκε 12-14 Ιουλίου 2023 στην Κωνσταντινούπολη.

Το Gen-E αποτελεί τη μεγαλύτερη Εκδήλωση Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης Gen-E 2023, που διοργανώνεται από το JA Europe και φέτος φιλοξενήθηκε από το JA Τουρκίας. Ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας Gen-E 2023 συγκέντρωσε πάνω από 800 νέους και νέες επιχειρηματίες, τους εκπαιδευτικούς τους, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από όλη την Ευρώπη για μια εντυπωσιακή έκθεση επιχειρηματικών ιδεών, καινοτομίας και επιχειρηματικού πνεύματος. Το Φεστιβάλ Gen-E  συνδυάζει επίσης δύο ετήσιους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας για τους νικητές του JA Μαθητική Επιχείρηση και του προγράμματος JA Start-Up από 40+ χώρες.  Κατά τη διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των Επιχειρημαιτκών Σχολείων της Ευρώπης. Την Κύπρο εκπροσώπησε το Γυμνάσιο-Λύκειο Ολύμπιον, το οποίο βραβεύτηκε για τη συνολική δράση του στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών.

Η Κύπρος συμμετείχε στους διαγωνισμούς με τη φετινή εθνική νικήτρια ομάδα του προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση «FRESHIES» και την νικήτρια ομάδα του προγράμματος StartUp «Ε-mbracelet». Η «FRESHIES» », μια μαθητική εταιρεία από το G.C. School με τους Ανδρέα Χριστοφόρου, Χριστίνα Παρασκευά, Μισέλ Μανθοπούλου, Βέρα Κυριακού και Άννα Μαρία Κούμα. Η εταιρεία με τη βοήθεια των καθηγητριών τους Κατερίνας Χαραλάμπους και Έλενας Πασχάλη και του μέντορα τους Κύπρου Λιβέρα δημιούργησε ένα προϊόν καθαρισμού τουαλέτας που περιέχει διαλυτές, αφρώδεις, καθαριστικές κάψουλες. Σκοπός η εξάλειψη βακτηριών και δυσάρεστων οσμών αντικαθιστώντας τις με ένα φρέσκο άρωμα λεβάντας.

Η ιδέα της ομάδας «Ε-mbracelet», η οποία έχει ως αποστολή να βοηθήσει τα άτομα με διαταραχή αυτιστικού φάσματος να ζήσουν πιο ευτυχισμένες ζωές. Το προϊόν τους είναι ένα έξυπνο βραχιόλι με

παρακολούθηση της καρδιάς και μια μοναδική λειτουργία ανάλυσης ήχου που παρέχει εξατομικευμένα στατιστικά στοιχεία στον χρήστη μέσω της εφαρμογής. Η αποστολή τους είναι να καλλιεργήσουν την κατανόηση και την ενσυναίσθηση για τα άτομα με αυτισμό.  Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου υποστηρίχθηκε από την καθηγήτρια τους Δρ. Ντάινα Νικολάου και τον μέντορά τους κ. Μαρίνο Μίτσιου.

Η Μάρω Μανόλη, από την ομάδα «Ε-mbracelet» τιμήθηκε με το βραβείο «EY Gen-E Young Women Leaders Award». Το βραβείο απονέμεται σε άτομα, τα οποία επιδεικνύουν εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, που επηρεάζουν την ομάδα τους σε όλο το πρόγραμμα του JA. Αυτοί οι ηγέτες έχουν πρότυπο, κίνητρο καθώς και ομαδικότητα και έχουν εξελιχθεί μέσα από το πρόγραμμα του JA. Οι νικητές του «EY Gen-E Young Women Leaders Award» αποτελούν παράδειγμα νεαρών ηγετών με αξιοσημείωτες διοικητικές ικανότητες.

Σε δηλώσεις της η ίδια ανάφερε: «Ήταν μεγάλη μου τιμή να λάβω το σημαντικό βραβείο “EY Gen-E Young Women Leaders Award” κατά την αξιοσημείωτη τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού Gen-E στην Κωνσταντινούπολη. Η αναγνώριση αυτή κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, καθώς σηματοδοτεί την αναγνώριση της αφοσίωσης και των επιτευγμάτων μου ως νεαρή γυναίκα ηγέτιδα. Είμαι απίστευτα ευγνώμων για την τιμή αυτή, η οποία τροφοδοτεί περαιτέρω τη δέσμευσή μου να ενδυναμώνω και να εμπνέω άλλες επίδοξες γυναίκες ηγέτιδες».

Οι νέοι και οι νέες μας είχαν την μοναδική ευκαιρία αρχικά να συμμετέχουν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με 800+ συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, να  ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες με άτομα της ηλικίας τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να έρθουν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και φυσικά με αξιόλογες ευκαιρίες.

Ο Οργανισμός εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους συνεργάτες των προγραμμάτων, PwC,  MetLife, ASBIS, ECOMMBX, Υπουργείο Ενέργειας και Εμπορίου, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το  Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικευμένου στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα των νέων που στοχεύει στην ενδυνάμωση τους με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οικονομικής παιδείας και απασχολησιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@jacyprus.org

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager