Έρευνες δείχνουν πως οι Υπεύθυνοι Προσλήψεων ανά το παγκόσμιο θα περάσουν γύρω στα 5 με 7 δευτερόλεπτα κοιτάζοντας ένα CV. Έτσι, όταν κάνεις αίτηση για δουλειά είναι σημαντικό να θυμάσαι πως πρέπει να περιλαμβάνεις μόνο σημαντικές και σχετικές με τη θέση για την οποία κάνεις αίτηση, πληροφορίες.

Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις αν το βιογραφικό σου περνάει το τεστ των 7 δευτερολέπτων!

Κρατήστε το σύντομο

Σε αυτή την περίπτωση επικρατεί η ιδέα του “όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο” γι’ αυτό το βιογραφικό σου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2 σελίδες.

Πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τα πιο σημαντικά σημεία όπως την εμπειρία σου, τα προσόντα και τις δεξιότητες σου, όπως επίσης και το εκπαιδευτικό σου υπόβαθρο.

Για όλα τα παραπάνω, πρέπει να είστε εξαιρετικά συγκεκριμένοι χωρίς περιττές πληροφορίες.

Τραβήξτε την προσοχή

Το CV σας πρέπει να επικοινωνεί το τι σας κάνει ικανούς για την δουλειά που ζητάτε, χρησιμοποιώντας σχετικά παραδείγματα.

Για όσους γνωρίζουν καλά τις απαιτήσεις της θέσης, μπορούν εύκολα να διαμορφώσουν το βιογραφικό τους για τη συγκεκριμένη θέση, έτσι ώστε να δείξουν πως είναι το κατάλληλο άτομο.

Για όσους δεν γνωρίζουν επακριβώς ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία/ικανότητες όμως, τότε πρέπει να δώσουν έμφαση σε μεταφερόμενες ικανότητες (ικανότητες που αποκτήθηκαν από προηγούμενες δουλειές) και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συγκεκριμένη θέση.

Χρησιμοποιήστε εύκολη πλοήγηση για τη διάταξη του CV σας

Η καλή δομή είναι ζωτικής σημασίας για ένα επιτυχημένο βιογραφικό. Δώστε έμφαση στις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται να τονιστούν, επιλέγοντας σαφείς επικεφαλίδες και επισημάνετε τα βασικά σημεία χρησιμοποιώντας κουκίδες.

Αυτό θα επιτρέψει στους υπευθύνους προσλήψεων να βρουν γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνουν. Έτσι αξιοποιούν στο έπακρο τα πολύτιμα δευτερόλεπτα που έχουν στη διάθεση τους για να δουν το βιογραφικό.

Δημοσιεύθηκε από admin