Πως βρίσκεις την πρώτη σου δουλειά μετά την αποφοίτηση; Πάμε να δούμε 5 βήματα τα οποία σίγουρα θα σε βοηθήσουν!

CV

Το CV (βιογραφικό) πρέπει να διαμορφώνεται αναλόγως της θέσης εργασίας για την οποία κάνεις αίτηση. Μην σε αγχώνει το γεγονός ότι δεν έχεις πολλά πράγματα να γράψεις κάτω από το ‘εμπειρία’. Το άτομο που είναι υπεύθυνο για τις προσλήψεις, καταλαβαίνει ότι δεν είχες το χρόνο για αυτό.

Ωστόσο, μπορείς να προσπαθήσεις (όσο γίνεται) να ‘καθρεφτίσεις’ την αγγελία στο CV σου. Αν για παράδειγμα η αγγελία ζητά hard skills όπως JavaScript ή Photoshop, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα keywords στο CV σου, ενημερώνοντας για σχετικά μαθήματα, certifications ή courses που πήρες. Αν ζητά soft skills όπως communication, leadership ή problem solving skills, μπορείς να κάνεις αναφορά σε αυτά και το πως τα χρησιμοποίησες σε ένα internship, σε ένα σπορ, σε ένα team assignment, κτλ. Αυτό θα λειτουργήσει υπέρ σου και στην περίπτωση που ο εργοδότης διαθέτει applicant tracking system για να ‘σκανάρει’ βιογραφικά και να επιλέγει τα σχετικά.

Ergodotisi

Πρόκειται για τη νούμερο 1 ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας στην Κύπρο. Την επισκέπτονται περισσότεροι από 170.000 μοναδικοί χρήστες το μήνα, την εμπιστεύονται περισσότερες από 14.000 εταιρείες για τις θέσεις εργασίας τους και διαθέτει περισσότερους από 80.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Στην ergodotisi.com μπορείς να ενημερώνεσαι καθημερινώς για τις νέες θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται. Εκεί, θα βρεις αρκετές θέσεις που απευθύνονται σε πρόσφατα απόφοιτους.

Blog

Σύμφωνα με έρευνα του Dan Schawbel, contributor στην ιστοσελίδα Forbes και ιδιοκτήτη εταιρείας που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, μόνο 1 στους 9 φοιτητές διαθέτει παρουσία σε WordPress, την οποία θεωρεί την καλύτερη ιστοσελίδα για να δημιουργήσεις το προσωπικό σου blog. Εκτός όμως από το προσωπικό blog, συμβουλεύει τον κάθε απόφοιτο να αγοράσει και το δικό του domain name και να αρχίσει να γράφει σχετικά με την επαγγελματική κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει. Αυτό θα δείξει σε κάθε εταιρεία ότι ο σχετικός υποψήφιος είναι πραγματικά παθιασμένος για τον τομέα του και θα τον κάνει να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους – ίσως και από άτομα με σχετική εμπειρία.

Internship

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 85% των φοιτητών θεωρούν ότι ένα internship είναι σημαντικό ή πολύ σημαντικό για την μετέπειτα καριέρα τους, 52% μετανιώνουν που δεν είχαν αξιοποιήσει τρία ή περισσότερα προγράμματα Internship πριν αποφοιτήσουν, κι όμως για κάποιο λόγο οι περισσότεροι το αποφεύγουν. Είναι όμως πολύ σημαντικό ένα internship, ειδικά όταν γίνεται σε εταιρεία που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης. Το όνομα μιας τέτοιας εταιρείας, από μόνο του, είναι ικανό να ανοίξει πόρτες στην μετέπειτα καριέρα σου.

Interview

Προετοιμάσου για τη συνέντευξη καταλλήλως. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μάθεις τα πάντα για την εταιρεία, αλλά επίσης θα πρέπει να προετοιμάσεις τις απαντήσεις σου στις ερωτήσεις γενικής φύσεως που θα σου γίνουν, όπως το ‘που βλέπεις τον εαυτό σου στα επόμενα 3-5 χρόνια’, ‘ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία σου’ και ούτω καθεξής. Μπορείς να διαβάσεις συχνές ερωτήσεις σε interview καθώς και το πως να τις χειριστείς εδώ.

Σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα; Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω άρθρα!

37 ερωτήσεις που καλό είναι κάνεις σαν υποψήφιος

5 Συμβουλές Επιτυχίας Από 5 Επιτυχημένους Επαγγελματίες Κάτω Των 30 Ετών!

10 Λάθη Που Πρέπει Να Αποφύγεις Στο Βιογραφικό Σου

12 Πράγματα Που Θέλει Να Δει Από Εσένα Ο Συνεντευξιαστής

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *