Δεν είναι εύκολο για ένα οργανισμό να μετρήσει την παραγωγικότητα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και αντιδρά διαφορετικά σε κάθε περίπτωση. Γι’αυτο είναι προς όφελος του εργοδότη να μετρήσει την παραγωγικότητα του κάθε εργαζομένου ξεχωριστά με βάση την προσωπικότητα του και τον χαρακτήρα του. 

Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις ανάγκες των εργαζομένων αν θέλουμε να προωθήσουμε την παραγωγικότητα. Οι επιχειρήσεις ως επί το πλείστων έχουν μάθει να χρησιμοποιούν κάποιους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI’s) όταν θέλουν να μετρήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα τους. Έτσι, φεύγει η εστίαση από την ψυχολογία, αφήνοντας πάρα πολλούς παράγοντες πίσω. 

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το βλέμμα σας στον συγκεκριμένο στόχο, κρατώντας παράλληλα τους υπαλλήλους σας χαρούμενους.

  1. Προσοχή στα δημογραφικά σας 

Μάθετε τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων και άλλων ομάδων εντός του οργανισμού σας. Αυτό που κάνει μια ομάδα να λειτουργεί παραγωγικά, πιθανότατα να μην χρησιμεύει για μια άλλη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι millennials αντιπροσωπεύουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χώρου εργασίας, ξεπερνώντας τους Generation X και τους Baby Boomers, είναι σημαντικό να διαμορφωθεί ανάλογα το περιβάλλον εργασίας.

Για παράδειγμα, οι Millennials θεωρούνται ψηφιακά μορφωμένοι και είναι πιο προσαρμοσμένοι στη χρήση ηλεκτρονικών πλατφορμών και βασίζονται στην τεχνολογία για να ολοκληρώσουν τα καθήκοντα τους. 

  1. Εστιάστε στα επιτεύγματα αντί στα καθήκοντα του κάθε εργαζόμενου

Τα επιτεύγματα έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους υπαλλήλους σας παρά απλώς την ολοκλήρωση των καθημερινών εργασιών τους. Αυτά θα πρέπει να έχουν σημασία και για εσάς. Μια έρευνα του 2013 έδειξε ότι το 83% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η αναγνώριση για την συνεισφορά τους στην εταιρεία ήταν μια πιο ικανοποιητική ανταμοιβή από οποιοδήποτε άλλο είδος αποδοχών. Αν και σίγουρα βοηθάει η παροχή ενός μπόνους, το 70% των ερωτηθέντων είπε ότι η πιο ουσιαστική αναγνώριση δεν έχει χρηματική αξία.

Μία έρευνα αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τακτικά έπαινο και αναγνώριση έχουν πιο αυξημένη ατομική παραγωγικότητα. Επιπλέον, είναι λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και έχουν υψηλότερα σκορ ικανοποίησης πελατών.

  1. Παρέχετε ανατροφοδότηση στον κάθε εργαζόμενο

Σε σχέση με τα επιτεύγματα, μια τέτοια μέτρηση και διαχείριση απόδοσης γίνεται εμφανής και αντικειμενική, ειδικά όταν τέτοιες αξιολογήσεις γίνονται σε πραγματικό χρόνο. Το GamEffective, μια επιχειρηματική πλατφόρμα παιχνιδιών, προωθεί τα κέρδη απόδοσης μέσω ενός περιβάλλοντος με πλούσια αφηγηματική δομή συμπεριλαμβάνοντας σχόλια που αφορούν τη βελτίωση, όλα ευθυγραμμισμένα με τους στόχους τόσο του οργανισμού όσο και του ατόμου.

  1. Κάντε την δουλεία να έχει νόημα 

Η χρηματική αποζημίωση δεν είναι πλέον το πρωταρχικό κίνητρο μεταξύ των εργαζομένων σήμερα. Η ανθρώπινη ανάγκη για επιβίωση και για υλικά αγαθά έχει ξεπεραστεί. Ακόμη και τα προνόμια στο χώρο εργασίας δεν είναι πλέον τόσο σημαντικά όσο η αίσθηση του επιτεύγματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καλλιεργήσετε μια αίσθηση “αποστολής”, προκειμένου να παρακινήσετε την ομάδα σας και να την κρατήσετε αφοσιωμένη.

Το Global Human Capital Trends 2016 της Deloitte University Press έχει καθορίσει ότι η ουσιαστική εργασία είναι ένας μεγάλος μοχλός αφοσίωσης και παραγωγικότητας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. «Οι σημερινοί εργαζόμενοι αποδίδουν υψηλότερο ασφάλιστρο στην ευελιξία, τη δημιουργικότητα και τον σκοπό στην εργασία». «Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα ότι όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ενδυναμωμένοι και έχουν μια ανάγκη επιτυχίας στη δουλειά τους και έτσι,  η δέσμευσή τους είναι σημαντικά υψηλότερη».

Σύμφωνα με τη μελέτη της Deloitte, τα οφέλη στο χώρο εργασίας, όπως το δωρεάν φαγητό και τα τραπέζια πινγκ πονγκ ή άλλα διασκεδαστικά προνόμια είναι πολύ σημαντικά για τους εργαζομένους.

  1. Προωθήστε το σωστό είδος δέσμευσης

Η δέσμευση των εργαζομένων είναι κρίσιμη για την παραγωγικότητα. Η έρευνα του Dale Carnegie δείχνει θέματα δέσμευσης,  ιδιαίτερα τη «συναισθηματική και λειτουργική δέσμευση που έχει ένας εργαζόμενος στον οργανισμό του». Οι εταιρείες με αφοσιωμένους υπαλλήλους είναι πολύ ανταγωνιστικές στο χώρο εργασίας. Ακούγεται υπέροχο, σωστά; Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 71% των εργαζομένων δεν είναι πλήρως αφοσιωμένοι και 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως χάνονται λόγω του κύκλου εργασιών των εργαζομένων, οι επιχειρήσεις που δεν επικεντρώνονται στη δέσμευση κάνουν πολύ κακό στον εαυτό τους.

Για κάθε οργανισμό, το καλύτερο είδος δέσμευσης περιλαμβάνει την ενθάρρυνση μιας κουλτούρας ανοιχτής επικοινωνίας, η οποία προωθεί την ιδέα ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ασκήσουν σημαντική επιρροή στο όραμα και την κατεύθυνση της εταιρείας με τη συμβολή τους.

  1. Προσφέρετε ευελιξία εργασίας

Η τηλεργασία και οι ρυθμίσεις απομακρυσμένης εργασίας αναδεικνύονται ως αποτελεσματικά μέσα για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος λειτουργίας μιας υποδομής γραφείου.

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, μελέτες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι είναι στην πραγματικότητα πιο παραγωγικοί από τους συναδέλφους τους στο γραφείο. 

Με την επικράτηση των υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζονται από οπουδήποτε με μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επεκτείνετε το εργατικό δυναμικό σας πέρα από τα όρια της φυσικής τοποθεσίας που βρίσκεται ο εταιρικός οργανισμός.

  1. Ενθαρρύνετε τα διαλείμματα

Ο εγκέφαλος μπορεί μόνο να κάνει τόσα πολλά προτού οι συνεχείς προσπάθειες γίνουν μάταιες. Όπως η εργασία από το σπίτι, τα διαλείμματα μπορεί να ακούγονται αντιφατικά, αλλά είναι πραγματικά το κλειδί για καλύτερη παραγωγικότητα. Μελέτες δείχνουν ότι η «τέλεια» φόρμουλα είναι να εργάζεσαι για 52 λεπτά και να κάνεις διάλειμμα για 17. Δεν χρειάζεται να ρυθμίζεις χρονόμετρα και να γίνεσαι νευρωτικός με το πρόγραμμα. Προχωρήστε σε άλλη εργασία για λίγα λεπτά, έτσι ώστε να «επαναφέρετε» τον εγκέφαλο και να επιστρέψετε στην αρχική εργασία ανανεωμένοι.

Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι εκτιμώνται, είναι πιο διατεθειμένοι να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια στη δουλειά τους. Όταν όλοι είναι πιο παραγωγικοί και επενδύουν περισσότερο στην εταιρεία, θα κοιτάξουν πέρα από τον μισθό. Η καλύτερη παραγωγικότητα μεταφράζεται σε κάτι περισσότερο από απλώς αύξηση των κερδών, αλλά και σε βελτιωμένη επωνυμία, βελτιωμένη καλή θέληση και συνολικά θετικό εργασιακό περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε από admin