Κάθε αρχή και δύσκολη, είτε είσαι ένας έμπειρος επαγγελματίας που απλά αλλάζει καριέρα ή εταιρεία, είτε για πρώτη φορά εισέρχεσαι στο ανθρώπινο δυναμικό, πάντα θα υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις από την πρώτη κιόλας μέρα στην νέα σου δουλειά. 

Δείτε 10 από αυτές πιο κάτω και το πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε: 

  1. Να ταιριάξεις με την εταιρική κουλτούρα

Το να καταλάβεις πώς να είσαι μέρος μιας νέας εργασιακής κουλτούρας μπορεί μερικές φορές να είναι απογοητευτικό. Γνωρίστε τους συναδέλφους σας δουλεύοντας σε ομαδικά πρότζεκτ. Αυτό προωθεί κοινά συμφέροντα, χτίζει εμπιστοσύνη και συμμάχους. Κάντε ερωτήσεις εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι. Να είστε φιλικοί και με σεβασμό. Η καλή σας στάση, οι τρόποι και οι εργασιακές σας συνήθειες θα δείξουν ότι είστε επαγγελματίας. 

  1. Να ακουστεί η φωνή σου

Χρειάζεται χρόνος για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων σας και να εναρμονιστούν με τις ιδέες σας. Ακούστε και παρατηρήστε πριν προτείνετε αλλαγές. Φέρτε λύσεις στο τραπέζι. Συντονιστείτε με τους συναδέλφους σας και μπείτε στην συζήτηση γνωρίζοντας για τι πράγμα μιλάνε. Δημιουργήστε την εικόνα σας, φροντίστε να φαίνεστε ξεκάθαροι, αντικειμενικοί και λογικοί.

  1. Λάθη

Συμβαίνουν σε όλους κάποια στιγμή. Παραδεχτείτε τα λάθη σας και ζητήστε συγγνώμη. Μην βρείτε δικαιολογίες και μην προσπαθήσετε να τα καλύψετε. Αντίθετα, προσφέρετε λύσεις το συντομότερο δυνατό και διορθώστε το πρόβλημα στην ώρα του. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και προχώρα.

  1. Διαχείριση χρόνου

Μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη πρόκληση το να βρίσκεστε σε μια νέα δουλειά και να είστε στην διαδικασία όπου προσαρμόζεστε στις νέες σας ευθύνες. Δημιουργήστε μια καθημερινή λίστα για τα καθήκοντα ή τους στόχους σας. Η ανάλυση των εργασιών σας θα τις κάνει να φαίνονται πιο διαχειρίσιμες, θα σας κρατήσει οργανωμένους και θα σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη διαχείριση του φόρτου εργασίας σας, ζητήστε συμβουλές από έναν συνάδελφο ή μιλήστε με τον προϊστάμενό σας για να δώσετε τις κατάλληλες προταιρεώτητες στις εργασίες σας.

  1. Να τα πάτε καλά με το αφεντικό σας

Τα προβλήματα με ένα αφεντικό εξαντλούν συναισθηματικά και σωματικά. Συχνά μπορεί να προέρχονται από το στυλ εργασίας ή τις διαφορές προσωπικότητας. Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε τι ακριβώς κάνει που σας αναστατώνει. Τότε αναρωτηθείτε γιατί. Βοηθά να δείτε το πρόβλημα τόσο από τη δική σας οπτική γωνία όσο και από τον προϊστάμενό σας. Στη συνέχεια, αποφασίστε πώς θα το συζητήσετε. Αποφύγετε να κατηγορείτε ή να ξεσπάτε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την προσέγγιση «εμείς».

“Φαίνεται ότι χάνουμε προθεσμίες επειδή οι εργασίες δεν ξεκινούν έγκαιρα. Πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;”

Προσφέρετε μια λύση που θα βοηθήσει και τους δύο να πετύχετε τους στόχους σας και να δείχνετε εναρμονισμένοι. Εάν το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί, επικοινωνήστε με τον αμέσως επόμενο προϊστάμενό και το ανθρώπινο δυναμικό για βοήθεια. 

  1. Κουτσομπολιά και δημιουργία προβλημάτων

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό στον εργασιακό χώρο και να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Να είστε φιλικοί, αλλά να είστε απασχολημένοι και θα ληφθεί το μήνυμα ότι έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε. Μην σχολιάζετε και μην προσθέτετε περισσότερα στη συμπεριφορά αυτή.

  1. Διαφωνίες με συναδέλφους

Δημιουργούν μια δυσάρεστη εργασιακή κατάσταση. Αποφύγετε τις διαφωνίες αν είναι δυνατόν, να είστε ευχάριστοι όταν πρέπει να εργαστείτε μαζί τους και να σταθείτε απέναντί τους όταν αποτελεί ανάγκη. Ακόμα κι αν χρειαστεί να αντιμετωπιστούν, μην τσακωθείτε μαζί τους. Μιλήστε μαζί τους ήρεμα, ιδιωτικά, για το πώς σας κάνει να νιώθετε η συμπεριφορά τους. Αποφύγετε να εμπλέξετε τον προϊστάμενό σας εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο.

  1. Αρνητικοί Συνάδελφοι

Τείνουν να βλέπουν την αρνητική πλευρά σε όλα. Αυτή η στάση μπορεί να είναι επιβλαβής για το ηθικό του προσωπικού. Να έχετε ενσυναίσθηση, αλλά τοποθετήστε ξανά το πρόβλημα πάνω τους. Ρωτήστε τους τι σκοπεύουν να κάνουν για να το λύσουν.

 Το παράπονο μπορεί να είναι η προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύγκρουση, να ανακουφίσουν το άγχος για πράγματα που πιστεύουν ότι δεν έχουν κανέναν έλεγχο ή απλώς να τραβήξουν την προσοχή. Μην προσπαθήσετε να τους λύσετε το πρόβλημά τους. Μην μετατρέπετε τα παράπονά τους σε κουτσομπολιά.

  1. Θέματα ηθικής και ακεραιότητας στο χώρο εργασίας

Η κακή επιχειρηματική και εργασιακή ηθική μπορεί να είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της εργασίας σας. Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χάσουν τον σεβασμό τους προς εσάς και αυτό να σας ακολουθεί για το υπόλοιπο της καριέρας σας. Μείνετε μακριά από αυτούς που σας ζητούν να συμβιβάσετε την ακεραιότητά σας. 

Πείτε «όχι» σε αιτήματα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Ελέγξτε την ηθική του εργοδότη σας στο χώρο εργασίας και τη σωστή επιχειρηματική ηθική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα ζητήματα πρέπει να αναφέρονται στον προϊστάμενό σας, στο ανθρώπινο δυναμικό ή στους νομικούς εκπροσώπους σας.

  1. Εκφοβιστές στον εργασιακό χώρο

Προκαλούν άγχος και στρες. Συχνά στοχεύουν αυτούς που βλέπουν ως απειλή. Μην τους αφήσετε να σας απομονώσουν ή να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας. Σταθείτε στο ύψος σας. Ποτέ μην πέσετε στο επίπεδό τους. Συζητήστε το πρόβλημα με έναν μέντορα για να βρείτε τον καλύτερο τρόπο να το χειριστείτε. Εάν σας απειλούν, αναφέρετε το στον προϊστάμενό σας.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager